Υλικά (για 2 άτομα):
- ½ πακέτο σπαγγέτι
- ½ κούπα μαύρες ελιές ξεκουκουτσιασμένες (Καλαμών κατά προτίμηση)
- 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μισό κρεμμύδι
- αλάτι- πιπέρι
- ½ κουταλιά ρίγανη
- ελαιόλαδο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το σκόρδο. Αν τις ελιές μας τις διατηρούμε σε βάζο με λάδι, χρησιμοποιούμε 2-3 κουταλιές της σούπας από αυτό.
- Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τις ελιές. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να "μαραθούν" και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και λίγο πρίν σβήσουμε προσθέτουμε και την ρίγανη.
- Ανακατεύουμε με το βρασμένο al dente σπαγγέτι και σερβίρουμε στο τηγάνι.