Τρίτη, 2024-07-02, 9:51 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 1 » Ψωνίζω, άρα υπάρχω;
    11:38 AM
    Ψωνίζω, άρα υπάρχω;
    Τα ψώνια- όλοι το γνωρίζουμε- σημαίνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον καθένα μας: Ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουμε, το είδος των αναγκών μας, την οικονομική μας κατάσταση, ακόμα και τις καιρικές συνθήκες, τα ψώνια είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.
    Η έννοια shopping therapy δεν αναφέρεται στα ψώνια πρώτης ανάγκης, που μερικές φορές μπορεί να είναι αγγαρεία, αλλά σ΄εκείνα τα περιττά, που έχουν το χρώμα και το άρωμα της πολυτέλειας. Σ΄αυτά τα μικρά , πολύχρωμα πακετάκια, με το προσεγμένο αμπαλάζ, που μας προσφέρουν μια χαρούμενη νότα στην ζωή μας, επειδή ανανεώνουν την εμφάνισή μας ή περιέχουν δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

    shopping therapy: Αυτοθεραπεία

    Το shopping therapy είναι μια μορφή αυτοθεραπείας- ένα από τα ρεπερτόρια, που έχουμε στο οπλοστάσιό μας για την αγορά της ευχαρίστησης και την μείωση του πόνου. Οι ψυχολόγοι, όχι μόνον δεν διαφωνούν αλλά την έχουν εντάξει σαν μια γρήγορη, και παρηγορητική - μη οριστική- αντιμετώπιση του άγχους και της κακής διάθεσης.
    Το shopping therapy προσφέρει μια έμμεση και προσωρινή αποκατάσταση της διάθεσης.
    Απ΄όσα ακούμε, φαίνεται ότι το shopping therapy λειτουργεί ως μια επιτυχημένη προσπάθεια αγχόλυσης, έστω και προσωρινής. Αν και κάθε ψυχοθεραπεία στοχεύει στην οριστική επίλυση του προβλήματος, την σταθερή αλλαγή της νοοτροπίας και της ψυχικής πίεσης, το shopping therapy, καταπραΰνει τον πόνο και κινητοποιεί την δράση, προσφέροντας μια γρήγορη ανακούφιση, μια άμεση αυτοβοήθεια για την αντιμετώπιση του άγχους. και της στενοχώριας, μια πολύ ευχάριστη αντιμετώπιση του φόβου και της απώλειας, που μπορεί να μας συμβαίνει. Πολλές φορές μάλιστα είναι μια καλή δικαιολογία να απομακρύνεις την ενοχή επειδή βγαίνεις από το σπίτι για να συναντήσεις φίλους και να περάσεις ευχάριστες ώρες.
    Προκαλεί μια κατάσταση ευφορίας και οφείλεται στην υποκατάσταση και ικανοποίηση μιας στέρησης που προκαλεί ένα τρέχον πρόβλημα ή ένα δυσάρεστο συναίσθημα.
    Πηγαίνοντας για ψώνια, θα περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας και θα διασκεδάσουμε, δηλαδή η προσοχή μας θα στραφεί μακριά από την μορφοποιημένη στο μυαλό μας δυσάρεστη κατάσταση. Με όλες μας τις αισθήσεις στραμμένες, σαν καλά λαγωνικά στα διάφορα αντικείμενα, θα απομακρύνουμε τις επίμονες και βασανιστικές σκέψεις , με αποτέλεσμα να αλλάξουμε και την διάθεσή μας. Γιατί περισσότερο γυναίκες παρά άνδρες.
    Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο οι γυναίκες ασχολούνται με αυτού του είδους την θεραπευτική μέθοδο γιατί, ανταποκρίνεται σε παμπάλαιος ρόλους. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο ρόλος της γυναίκας ήταν πάντοτε να συλλέγει, να συγκεντρώνει και να διατηρεί τα αγαθά για τους ανθρώπους που φρόντιζε γύρω της και ο ρόλος του άνδρα ήταν αυτός του κυνηγού, να βρει την τροφή και να την παραδώσει στην γυναίκα. Ακόμη και σήμερα ένας άνδρας θέλει να είναι ο τροφός ο προμηθευτής για την οικογένειά του. Μόνο που προτιμά να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και να αγοράζει ποσότητες. Τα είδη διατροφής σε μεγάλες ποσότητες ενισχύουν την αυτοεκτίμησή του ως τροφού των αγαπημένων του προσώπων. Αντίθετα, οι γυναίκες θέλουν να αγοράζουν περισσότερο ποιοτικά παρά ποσοτικά. ,χάριν της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που είναι γύρω τους.

    Ποιες ανάγκες ικανοποιεί το shopping therapy;

    Ανάγκη για αγαθά και αποθέματα
    Η απόκτηση η επάρκεια και η συγκέντρωση αγαθών είναι μια αρχετυπική ανάγκη μας. Ανταποκρίνεται στην αιώνια ανάγκη και τον φόβο του ανθρώπου να αντιμετωπίσει την πείνα, την δίψα, την ασφάλεια και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Γι αυτό τον λόγο μας αρέσει να έχουμε αποθέματα «για ώρα ανάγκης».
    Η ιστορία καταγράφει τις συνεχείς προσπάθειες του ανθρώπου να έχει αγαθά και αποθέματα. Πάντα φοβόμαστε- νιώθουμε ανασφάλεια- ότι αυτά δεν είναι αρκετά για να καλύψουμε, και στην εποχή μας να υπερκαλύψουμε, τις ανάγκες μας, πραγματικές ή φανταστικές. Τα κάθε είδους καταναλωτικά αγαθά είναι το αποτέλεσμα, ο καθρέφτης αυτής της αρχέγονης ανάγκης για επιβίωση κι αυτό επειδή γεννιόμαστε και πεθαίνουμε με διάφορους φόβους, συνυφασμένους με την ίδια τη ζωή και το αναπόφευκτο του θανάτου.
    Tα κάθε είδους ψώνια, τα μικρά αυτά πακέτα της ψυχικής μας υγείας, εξορκίζουν ένα ακόμη φόβο: Τον φόβο της πείνας, της στέρησης και της αποτυχίας.
    Σήμερα και στην χώρα που ζούμε, δεν υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι πείνας και στέρησης για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ομως, συνεχώς καινούριοι φόβοι γεννιούνται. Τη θέση του φόβου της στέρησης πήρε ο φόβος της αδυναμίας να αποκτήσουμε ότι βλέπουμε γύρω μας.


    Ανάγκη για κοινωνικότητα, φιλία και δεσμό

    Shopping σημαίνει επίσης κοινωνική συναναστροφή. Τις πιο πολλές φορές η βόλτα στα μαγαζιά γίνεται μαζί με κάποιο φίλο ή φίλη. Ένας καφές μαζί σημαίνει διέξοδο από την μοναξιά, ευχάριστη κουβέντα, ανταλλαγή απόψεων και φυσικά αλλαγή της διάθεσης. Ευχάριστη αλλαγή της διάθεσης έχουμε κι όταν αγοράζουμε δώρα για αγαπημένους ανθρώπους.

    Ανάγκη για Αυτοεκτίμηση, δύναμη και δημιουργικότητα

    Ανεξάρτητα από την αιτία που πάμε στα μαγαζιά, τα είδη των πραγμάτων που αγοράζουμε αλλά και το ποσό των χρημάτων, που ξοδεύουμε, μας τοποθετεί και σε κάποια θέση δύναμης μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Η διάθεση να έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση και να κατέχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη κοινωνική και οικονομική θέση, ενισχύεται περισσότερο με την αγορά ακριβών και προσεγμένων αντικειμένων. Έτσι, η αυτοεκτίμησή μας μεγαλώνει αλλά και η δημιουργικότητά μας αφυπνίζεται, κάνοντας νέους συνδυασμούς, με βάση τα αντικείμενα που βλέπουμε στις βιτρίνες. Τα είδη, που ψωνίζουμε είναι για μας ένα σύμβολο για το γούστο, την καλλιέργεια και την προσωπικότητά μας.

    Ανάγκη για νέα μάθηση και προσαρμογή.

    Σήμερα ζούμε σένα κόσμο, που αλλάζει συνεχώς. Η δυνατότητα να δεις, να μάθεις να διαλέξεις τεχνολογία, μόδα, είδη και ευκολίες για το σπίτι αλλάζουν συνεχώς κι εμείς θέλουμε να ξέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, δεν θέλουμε να χάσουμε καμιά ευκαιρία για νέα μάθηση και προσαρμογή.

    Η ανάγκη να γινόμαστε παιδιά

    Πόσες φορές δεν θυμόμαστε, με νοσταλγία, μπροστά σε κατάμεστες βιτρίνες, ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων στιγμές της παιδικής μας ηλικίας, τότε που κάποιος δικός μας άνθρωπος μας έφερνε δώρα, κούκλες και παιχνίδια. Ακόμα και στην ενήλικη ζωή μας νιώθουμε την ανάγκη να επιστρέψουμε σ΄εκείνη την εποχή και να χαρίσουμε στον εαυτό μας ή στους αγαπημένους μας δώρα, που μας θυμίζουν ξένοιαστες και αθώες εποχές.


    Ηλεκτρονικές αγορές. Εξυπηρέτηση αλλά και έλλειμμα. Αφαιρούν την ψυχολογική διεργασία της επικοινωνίας, της βόλτας

    Η ανθρώπινη δυνατότητα για αυτοκαταστροφική δράση

    Το shopping therapy είναι διαφορετική κατάσταση από το shopping addiction, που σημαίνει εθισμένος στα ψώνια. Πρόκειται για ομάδα ανθρώπων, που οι αξίες τους, το νόημα ζωής και η αυτοεκτίμησή τους περιστρέφονται γύρω από τα υλικά αγαθά, το χρήμα και την κατανάλωση και αποκτούν εξάρτηση από αυτά. Σε παγκόσμια κλίμακα με έμφαση την αμερικάνικη κοινωνία, οι ηλεκτρονικές κάρτες οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους σε αδυναμία να εξοφλήσουν αβάσταχτα χρέη. Σ΄αυτή την περίπτωση, δεν μιλάμε για shopping therapy αλλά για καταναγκασμό που επαυξάνει το στρες και προκαλεί δυσάρεστες επιπτώσεις στη ζωή, στις σχέσεις και την διάθεση του ατόμου. Οι άνθρωποι αυτοί, αν και αντιμετωπίζουν οικονομικά αδιέξοδα, δεν μπορούν να σταματήσουν να ψωνίζουν και πιθανά να χρειάζονται ψυχοθεραπεία.

    Το shopping therapy είναι μια υποκατάστατη και όχι μια ρεαλιστική και σταθερή λύση. Η υπερβολική καταφυγή οδηγεί στην άρνηση και την απώθηση του προβλήματος. Είναι μια μέθοδος που δεχόμαστε με αρκετό σκεπτικισμό αν πραγματικά αντιμετωπίζει σε βάθος κρυμμένους φόβους ( απώλεια, εγκατάλειψη, μοναξιά) με την ικανοποίηση του φόβου της στέρησης. Προσωρινά τα αποτελέσματα.

    Category: Hξερες ότι | Views: 293 | Added by: Nicoletaki | Rating: 0.0/0
    Total comments: 1
    1 p.gusukekamiyamane.com  
    0
    By WebOsPublisher

    Wheelchair icons. Download more than 150,000 icons in PNG or ICO format.
    Wheelchair icons | Icon Search Engine | 1
    (function())();
    Search
    Browse
    Newest icon sets
    Popular icon sets
    Largest icon sets
    Tags
    Alphabetic list
    About
    About IconFinder
    API
    Labs
    Terms of service
    Help & Support
    Blog
    Submit icons
    Get early access to our marketplace
    Paginated
    Continuous
    Background color
    0 px12 px16 px24 px32 px48 px64 px128 px256 px512 px0 px12 px16 px24 px32 px48 px64 px128 px256 px512 px
    No license filtering
    Allowed for commercial use
    Allowed for commercial use (No link required)
    Wheelchair icons - 1 - 8 of about 8. Related searches: access
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    INFO
    Please wait
    PNG
    ICO
    © Iconfinder 2012 - Free icons - Labs - Made in Copenhagen

    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούλιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 21
    Φίλοι-Επισκέπτες: 21
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz