700 - 800 γρ κοτόπουλο (προσωπικά προτιμώ μπούτια χωρίς κόκκαλο)
2,5 κούπες ρύζι σπυρωτό για πιλάφι
3 καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μεγάλο ρόδι
μαργαρίνη
μπαχαρικα διάφορα (κάρρυ, μουστάρδα σε σκόνη, τσίλι, κίμινο)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μπούτια σε 2 κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Προσωπικά βάζω λίγο κάρρυ, λίγη μουστάρδα σε σκόνη, ελάχιστο κύμινο και πολύ λίγο τσίλι, αλάτι, πιπέρι, προσθέτω λίγο λάδι και κρασί και τα αφήνω να μαριναριστούν σκεπασμένα για όση ώρα ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά (περί τα 30 - 40 λεπτά)
Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι και τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή σκάλα τα καρότα.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμύδι και το καρότο.
Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά, να πάρει και το κοτόπουλο το χρωματάκι του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά, για να ανακατευτεί καλά το ρυζί με την μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε 5 κούπες νερό και τα αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι. Η αναλογία νερού/ρυζιού 2,5 / 5 είναι τέτοια που όταν εξατμηστεί το νερό είναι έτοιμο και το ρύζι. Παρόλα αυτά μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
Όταν λοιπόν είναι έτοιμο το πιλάφι, προσθέτουμε το καθαρισμένο ρόδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό για 10' με 15' στην κατσαρόλα πριν το σερβίρουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.