Κυριακή, 2024-05-19, 5:20 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Μάρτιος » 4 » Περί αφρικανικής μας καταγωγής ο λόγος!
    2:58 PM
    Περί αφρικανικής μας καταγωγής ο λόγος!

     Η ανακάλυψη λίθινων εργαλείων στην Αραβική χερσόνησο, δημιουργεί την εκτίμηση ότι οι πρόγονοι του σύγχρονου ανθρώπου πιθανότατα εγκατέλειψαν την κοιτίδα τους στην Αφρική για να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης, πολλές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα, από ότι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα.

     Τα λίθινα εργαλεία φαίνεται πως έχουν κατασκευαστεί πριν από 125.000 χρόνια περίπου κι αν αυτό επιβεβαιωθεί, ανοίγει ο δρόμος για να ξαναγραφεί ένα σημαντικό κομμάτι της προϊστορίας που αφορά στην «Έξοδο από την Αφρική».

     Σύμφωνα με το BBC, τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το "Nature", οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου "Royal Holloway" υπό τον Σίμον Αρμιτάζ και το γερμανικό πανεπιστήμιο «Έμπερχαρτ Καρλς» του Τίμπινγκεν υπό τον Χάνε-Πέτερ Ούρπμαν, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Science".

    Τα ευρύματα

     Στην περιοχή Τζεμπέλ Φάγια των των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε απόσταση 50 χλμ. από την είσοδο στον Περσικό Κόλπο, βρέθηκαν τα λίθινα εργαλεία (λεπίδες, τσεκούρια, ξέστρα), τα οποία  έχουν πολλές ομοιότητες με άλλα που έχουν βρεθεί στην Ανατολική Αφρική, τα οποία χρονολογούνται πως έχουν κατασκευαστεί επίσης πριν από 125.000 χρόνια. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτά κατασκευάστηκαν από προγόνους των σύγχρονων ανθρώπων.

     Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος από την Αφρική πρέπει να έγινε γύρω στα 65.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα, βασισμένοι σε γενετικά δεδομένα, που φανερώνουν πως η μετανάστευση του Homo sapiens έγινε πριν από 60.000 - 70.000 χρόνια.

    Διαφωνεί η επιστημονική κοινότητα

     Με αυτόν τον τρόπο ανατρέπεται η καθιερωμένη θεωρία, γεγονός που προκαλεί ήδη επιστημονικές αντιπαραθέσεις. Ο αρχαιολόγος του Κέμπριτζ Πολ Μέλαρς δήλωσε: «Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι τα λίθινα εργαλεία κατασκευάστηκαν από σύγχρονους ανθρώπους, ή ότι αυτοί ήρθαν από την Αφρική». Ο Ούρπμαν ανέφερε πως στο παρελθόν υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις που το γενετικό «ρολόι» είχε αποδειχτεί ανακριβές και συμφωνεί ότι πρέπει να ανακαλυφθούν κι άλλα ευρήματα, όπως απολιθωμένα ανθρώπινα οστά. Χαρακτηριστικά είπε: «για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τα εργαλεία φτιάχτηκαν από τους homo sapiens».

     Ο Κρις Στρίνγκερ που είναι καθηγητής παλαιοανθρωπολογίας στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου αποδέχεται πως τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται σε σύγκρουση με τα γενετικά δεδομένα και παρέχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η «έξοδος από την Αφρική» άρχισε πολύ νωρίτερα. Η όλη κατάσταση μπερδεύεται, καθώς είπε δεν αποκλείεται να υπήρξαν δύο μεταναστευτικά κύματα.

     Οι Βρετανοί και Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως τα εργαλεία κατασκευάστηκαν από τους ίδιους προγόνους μας, οι οποίοι μεταναστεύοντας από την Αφρική, ίσως παρακινημένοι από κλιματολογικές συνθήκες, διέσχισαν την Ερυθρά θάλασσα, με τα πόδια όπου ήταν ρηχά, ή με πρωτόγονα πλοιάρια. Έφτασαν μέχρι τα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο, διασχίζοντας την Αραβία, και στην συνέχεια ίσως κατέληξαν στην Ινδία και στην υπόλοιπη Νότια Ασία.

    "Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σκηνές από την ταινία 2012, στην Νέα Υόρκη"!

     Η παγκόσμια οικονομία καταποντίζεται, οι άνεργοι αυξάνονται με ιλλιγγιώδης ρυθμούς, τα ποσοστά των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας είναι εφιαλτικά, η Νέα Υόρκη εκκενώνεται γιατί από ώρα σε ώρα θα χτυπηθεί από πρωτοφανούς σφοδρότητας τυφώνα...

      Σήμερα από το πρωί σκέφτομαι μήπως "κάποιος" προσπαθεί να μας πει ότι ως ανθρώπινο γένος αποτύχαμε παταγωδώς! Ή ζούμε απλώς την επιβεβαίωση του "νόμου του Μέρφυ";

       Επικοινώνησα πριν από λίγη ώρα με τον Δημήτρη, γιο ενός φίλου, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. <Σύμφωνα με αυτά που μας λένε, ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σκηνές από την ταινία "2012", εδώ> μου είπε και με την αισιοδοξία των 22χρόνων του έκανε χιούμορ πειράζοντας με <Πώς έδει��νες στις "Πύλες του Ανεξήγητου" ότι θα γίνει το 2012 και σε κατηγορούσαν για τρομολαγνία; Ε, φαντάσου το επί 100.000!>.

      Ο τυφώνας έφτασε στις ακτές των ΗΠΑ αργά το απόγευμα. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις ανατολικές ακτές και 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  στην Β. Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και τη Φλόριντα. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης περιμένουν από ώρα σε ώρα τον Αϊρίν να χτυπήσει την "πόλη που ποτέ δεν κοιμάται" με ταχύτητα τουλάχιστον 129 χλμ./ώρα.

      Οι προβλέψεις μόνο καθησυχαστικές δεν είναι. Σε μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα στις πραγματικές του διαστάσεις που μπορεί να είναι <σοβαρές και ιστορικές>. Το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι η οικονομικά οι ζημιές μπορεί να φτάσουν τα 3 δισ., ενώ το απαισιόδοξο τις τοποθετεί στα 10 δισ.!

      < Τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί τόσο που τα νερά που θα ξεχυθούν στους δρόμους θα σκεπάσουν πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για πλήρη κάλυψη του αεροδρομίου JFK και της Γουόλ Στριτ>, συνεχίζει την περιγραφή του ο Δημήτρης.

      < Δεν είναι σίγουροι ότι οι γέφυρες θα αντέξουν, ενώ υπάρχει ανησυχία για την θράυση τζαμιών από τους ουρανοξύστες που μπορεί να είναι εξαιρετικά επικύνδυνα. Γι αυτό έχουν ετοιμάσει εκατοντάδες κέντρα υποδοχής και καταφύγια. Μας δίνουν διαρκώς οδηγίες τι να κάνουμε και δεν παραλείπουν να προσθέσουν και την... προσευχή μας>, προσθέτει.

      < Τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει αφού όλοι έσπευσαν να κάνουν προμήθειες τουλάχιστον για έναν μήνα. Οσοι εχουν κάπου να πάνε μακρυά από τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, σχηματίζουν ουρές με τα αυτοκίνητά τους!>.

       Οι αναλυτές φοβούνται πως όσο περνά η ώρα ο τυφώνας θα ενισχύεται. < Γίνεται λόγος ακόμη και για αναβάθμισή του στην κατηγορία 4 Σίμπσον σύμφωνα με τους μετεωρολόγους>. Η NASA, ανακοίνωσε πως για την ώρα ο τυφώνας Αϊρίν -όπως ονομάστηκε- έχει διάμετρο 820 χιλιόμετρα, δηλαδή το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των ανατολικών ακτών της ΗΠΑ! 

      Λίγο πριν κλείσουμε, ο Δημήτρης δεν παρέλειψε να με ενημερώσει: <Υπάρχουμε βεβαίως και οι πιο extreme που αναζητάμε ένα ψηλό σημείο για να απολαύσουμε το θέαμα>. 

      Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά σήμερα το βράδυ στις ΗΠΑ και οι προβλέψεις των ειδικών θα διαψευστούν. Γιατί για την οικονομία, την ανεργία και την πείνα δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι εξαιρετικά ανήσυχος και δεν ξέρω πια αν πρέπει να ελπίζω...

    Τι είναι ο νευρώνας "Τζένιφερ Ανιστον" που έχουμε ΟΛΟΙ μέσα μας;

      Ο "νευρώνας Τζένιφερ Άνιστον", αποτελεί ένα ιατρικό φαινόμενο που παρατηρείται σε όλους τους ανθρώπους! Το ανακάλυψε ο παγκοσμίου φήμης νευρο- επιστήμονας,  καθηγητής Rodrigo Quian Quiroga, από το πανεπιστήμιο του Λέστερ.

      Με τον όρο "νευρώνας" αναφερόμαστε στα εγκεφαλικά κύτταρα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ανάλογα με τις εικόνες διασήμων προσώπων που βλέπει κάποιος, πυροδοτούνται στον εγκέφαλό του διαφορετικοί νευρώνες-κύτταρα).

     Το φαινόμενο έχει ονομαστεί "νευρώνας Τζένιφερ Άνιστον", επειδή όταν κάποιος βλέπει εικόνες της γνωστού ηθοποιού πυροδοτούνται διαφορετικοί νευρώνες στον εγκέφαλό του από ό,τι όταν βλέπει μια οποιαδήποτε άλλη σταρ του Χόλιγουντ!

      Ετσι, όταν βλέπουμε εικόνες της Ανιστον, ή ακόμα και τα γράμματα του ονόματός της, "ενεργοποιούνται" στον εγκέφαλό μας οι ίδιοι πάντα νευρώνες, που φέρουν πλέον το όνομά της! Αν δούμε π.χ. την Σκάρλετ Γιόχανσον πυροδοτούνται άλλοι, τον Μπραντ Πητ άλλοι κλπ.

      Ο λόγος που δόθηκε το όνομα της Τζένιφερ Ανιστον στο συγκεκριμένο φαινόμενο, είναι ότι -συμπτωματικά (;)- οι εθελοντές που συμμετείχαν στα πειράματα του καθηγητή Quiroga, παρουσιάζαν πολύ έντονη ενεργοποίηση εγκεφαλικών κυττάρων όταν αντίκρυζαν την ηθοποιό, κάτι που δεν συνέβαινε με άλλα διάσημα πρόσωπα.

    Το επιστημονικό ενδιαφέρον του "νευρώνα Τζένιφερ Άνιστον"

      Σύμφωνα με τις έρευνες του καθηγητή, το φαινόμενο αυτό έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον. Μέσω αυτού, είναι δυνατό να καταλαβαίνουμε τι βλέπει κάποιος, ανάλογα με το ποιοι νευρώνες ενεργοποιούνται κάθε φορά. Κατα μία έννοια, οι επιστήμονες μπορούν με αυτόν τον τρόπο να "διαβάζουν" το μυαλό μας!

      "Είναι συναρπαστικό να μελετά κανείς πώς οι πληροφορίες για το τι βλέπουμε, ακούμε και αγγίζουμε, καθώς και οι μνήμες και τα συναισθήματά μας, αντανακλώνται στους νευρώνες του εγκεφάλου", δήλωσε ο ερευνητής.

      Μια από τις μεγάλες επιστημονικές προκλήσεις της εποχής μας, είναι να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο οι πληροφορίες αντανακλώνται στον εγκέφαλο, μια διαδικασία που μπορεί να ονομαστεί "νευρωνική κωδικοποίηση". Αν και έχει ήδη σημειωθεί θεαματική πρόοδος,  απέχουμε ακόμα αρκετά από την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα οπτικά ερεθίσματα επεξεργάζονται στον εγκέφαλο για να δημιουργήσουν μια συνειδητή αντίληψη.
    Category: X-FILES | Views: 360 | Added by: ludia | Tags: paraksena perierga | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάρτιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 6
    Φίλοι-Επισκέπτες: 6
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz