Τρίτη, 2024-07-02, 10:33 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 6 » ΌΛΑ ΌΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ
    4:46 PM
    ΌΛΑ ΌΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ

    Γεννηθήκαμε με έναν οργανισμό ο οποίος ξέρει να δουλεύει και να επουλώνει τις βλάβες από μόνος του. Εκεί ακριβώς στηρίζεται η Ομοιοπαθητική. Στην αυτοίαση με σκευάσματα και τεχνικές κατευθείαν από τη φύση. Πώς όμως γίνεται η Ομοιοπαθητική και ποιοι είναι πρακτικά οι μηχανισμοί της; Τα βασικά συστήματα του οργανισμού που δουλεύουν και είναι μεγάλα είναι τρία. Το ένα είναι το σύστημα διαχείρισης του στρες, το νευρικό σύστημα. Το δεύτερο είναι το ανοσοποιητικό. Το τρίτο είναι το ενδοκρινικό. Όλες αυτές οι σπαρμένες ενδείξεις οφείλονται στο ότι ένα φάρμακο όπως είναι το ομοιοπαθητικό φάρμακο ή ένα ερέθισμα όπως ο βελονισμός, ρυθμίζει ή επαναρυθμίζει τη σωστή λειτουργία των συστημάτων αυτών του οργανισμού μας. Γιατί αυτά τα τρία βασικά συστήματα του οργανισμού στο σύγχρονο τρόπο ζωής μας, απορυθμίζονται. Είναι τέτοια η πίεση που δεχόμαστε, που χάνουν την ισορροπία τους. Το ανθρώπινο σώμα έρχεται καθημερινά σε επαφή με χημικές ενώσεις που του είναι εντελώς άγνωστες (π.χ.: μέσα από τα καθαριστικά κ.ά), και φαίνεται πως το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανέτοιμο να επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες, γι’ αυτό και συχνά απορυθμίζεται.

    Από ποιους γίνεται και πώς

     

    Η Ομοιοπαθητική γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους ιατρούς με επαρκή εκπαίδευση, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τακτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Το α και το ω στην Ομοιοπαθητική είναι η σωστή εξέταση. Ο ομοιοπαθητικός γιατρός θα πρέπει να πάρει ένα αναλυτικό ιστορικό του ασθενούς, να δει όλες τις ιατρικές εξετάσεις και να του συστήσει να κάνει κάποιες που δεν έχει κάνει. Από την εξέταση αυτή, τις εξετάσεις και από το ιστορικό, εξαρτάται και η αγωγή που θα δοθεί. Υπάρχουν πολλοί γιατροί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που έχουν τη σωστή εκπαίδευση. Στο εξωτερικό η ομοιοπαθητική είναι πιο ανεπτυγμένη, καθώς στα περισσότερα κράτη υπάρχει μέσα στα περισσότερα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν τα φάρμακα, κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες τελευταία, αλλά η ομοιοπαθητική αποτελεί ακόμα ένα ταμπού για τον έλληνα γιατρό, που συχνά κρύβει την ενασχόλησή του αυτή.

    Πώς ξεκινάει κανείς

     

    Για να ξεκινήσει κανείς ομοιοπαθητική θα πρέπει να διακόψει σταδιακά τα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής, πάντα με τρόπο οργανωμένο, με τη βοήθεια και τη συνεργασία του ιατρού του. Αυτά τα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής, αντικαθίστανται με φυτικά σκευάσματα, ανάλογα την αγωγή που θα μας δώσει ο ομοιοπαθητικός γιατρός για το σύνολο των συμπτωμάτων μας. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα τα βρίσκει κανείς μόνο σε φαρμακεία που έχουν ασχοληθεί με την ομοιοπαθητική. Η ομοιοπαθητική γίνεται πολλές φορές παράλληλα με την κλασική ιατρική. Σε μερικές περιπτώσεις που δεν μπορεί να θεραπεύσει η ομοιοπαθητική, μπορούν να γίνουν συμπληρωματικές θεραπείες μόνο και δεν θα πρέπει να σταματήσει κάποιος τα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής, όπως π.χ. σε εμφράγματα, καρδιακή ανεπάρκεια κ.ά. Πρέπει κανείς να ξεκινάει έγκαιρα ομοιοπαθητική για να προλάβει το πρόβλημα υγείας στην αρχή του, και να μπορεί σίγουρα να έχει θετικά αποτελέσματα. Μία χρόνια πάθηση που έχει κάνει ζημιές χρόνιες στον οργανισμό, είναι πολύ πιθανό να μη θεραπεύεται.

    Τα καλά της ομοιοπαθητικής

     

    - Το σημαντικότερο κάνοντας ομοιοπαθητική είναι πως θεραπεύοντας ένα πρόβλημα, μπορεί να θεραπευτούν και άλλα προβλήματα παράλληλα, τα οποία δεν είχαμε πει στο γιατρό μας ή δεν είχαμε κι εμείς οι ίδιοι παρατηρήσει.

    - Σε πολλές παθήσεις όπου η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία μιας ασθένειας, μπορεί να βοηθήσει πολύ στον πόνο που προκαλεί αυτή η ασθένεια, να τον μειώσει ή ακόμα και να τον εξαφανίσει.

    - Κάνοντας ομοιοπαθητική έχουμε ενίσχυση του ανοσοποιητικού, δεν έχουμε παθήσεις και νιώθουμε πολύ καλά οργανικά. Αυτό αντανακλάται σε όλο μας το σώμα, στο δέρμα μας, και θα δείχνουμε -εκτός του ότι θα αισθανόμαστε- και καλύτερα.

    - Τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής δεν επιβαρύνουν το συκώτι, το στομάχι ή άλλα όργανα του σώματός μας.

    Το κόστος της ομοιοπαθητικής

     

    Δεν στοιχίζουν πολύ ακριβά οι ομοιοπαθητικές θεραπείες, και σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο φτηνές από τις κλασσικές θεραπείες που μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν και να μην λύσουμε το πρόβλημά σας. Μια θεραπεία μπορεί να στοιχίσει μέχρι και 150 ευρώ, ανάλογα το είδος και τις συνεδρίες που χρειάζονται.

    Τι απαγορεύεται όταν κάνουμε ομοιοπαθητική

     

    - Αυτά που δεν επιτρέπεται να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι οι διεγερτικές ουσίες, όπως η καφεΐνη, το αλκοόλ, το τσιγάρο. Κι αυτό, γιατί εμποδίζουν τον οργανισμό να δεχτεί τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Μπορούμε να πιούμε έναν καφέ την ημέρα χωρίς καφεΐνη, εφόσον μας λείπει η γεύση.

    - Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα εμβόλια. Ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, δεν βοηθούν και τόσο την ομοιοπαθητική. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με τα εμβόλια που μπαίνουν και 3-4 μαζί πολλές φορές, σ’ ένα παιδικό οργανισμό, μπορούν να μπερδέψουν το αμυντικό σύστημα. Και μπορεί με τα εμβόλια αυτά να αποφύγουν τα παιδιά τα συγκεκριμένα νοσήματα, αλλά αν είναι ένας πολύ ευαίσθητος οργανισμός, πολύ πιθανό να εξασθενίσουν το αμυντικό σύστημα και να πυροδοτηθούν κάποιες χρόνιες παθήσεις στην πορεία. Οπότε μόνο για τα παιδιά, συνιστάται κατά περίπτωση, περιορισμένη χρήση.

    - Δεν θα πρέπει να καταναλώνονται φάρμακα της κλασσικής ιατρικής (εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο) ή ουσίες όπως η κορτιζόνη, γιατί παρεμβαίνουμε στη σωστή λειτουργία της ομοιοπαθητικής και συχνά είναι αδύνατο να εφαρμοστεί.

    Οι ασθένειες όπου η Ομοιοπαθητική έχει πολύ καλά αποτελέσματα και μπορεί να γιατρέψει είναι:

     

    (ανάλογα πάντα την περίπτωση της συγκεκριμένης ασθένειας και του ασθενούς)

    -Χρόνιες κεφαλαλγίες
    -Ίλιγγοι
    -Τοπική επιληψία
    (όταν γίνεται μια τοπική σύσπαση και δεν πιάνει όλο τον εγκέφαλο)
    -Κολπίτιδα
    -Ιγμορίτιδα
    -Αλλεργική ρινίτιδα
    -Βρογχικό άσθμα
    -Αλλεργικό άσθμα
    -Γαστρεντερικές διαταραχές
    -Γαστρίτιδα
    -Ηπατίτιδες
    -Ηπατικές βλάβες
    -Έλκος δωδεκαδάκτυλου
    -Σπαστική κολίτιδα
    -Ελκώδη κολίτιδα
    -Χολοκυστίτιδες
    -Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
    -Ωτίτιδες
    -Χρόνιες επιφυκίτιδες
    -Ακμή
    -Δερματίτιδες
    -Έρπης επιχείλιος ή γεννητικών οργάνων
    (μπορεί να βοηθήσει να αποτραπούν ή και να σταματήσουν οι υποτροπές)
    -Αυχενικό σύνδρομο
    -Οσφυαλγίες
    -Ρευματισμούς
    -Μυαλγίες
    -Κακώσεις μυών και τένοντες από ατυχήματα
    -Γυναικολογικές παθήσεις
    -Πολικιστικές ωοθήκες
    -Μαστίτιδες
    -Ενδομητρίωση
    -Στειρότητα
    -Δυσμηνόρροια
    -Κυστίτιδες
    -Ακράτεια ούρων
    (για τα παιδιά όπου αποκαθιστά τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, μόνο σε νευρογενείς καταστάσεις-όχι σε μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες)
    -Προστατίτιδες
    -Ανωμαλίες σπέρματος
    -Νευρικές αγχώσεις
    -Φοβικές νευρώσεις
    -Κρίσεις πανικού
    -Αναιμίες
    (εκτός από κληρονομικές)
    -Απώλεια μνήμης
    -Λαβύρινθο
    (στα αυτιά)
    -Δυσκοιλιότητα (εκτός αν υπάρχουν σοβαρές ανατομικές περιπτώσεις)
    -Προβλήματα με τη μέση
    -Κήλη
    -Πίεση

    Ασθένειες που δεν γιατρεύει η Ομοιοπαθητική:

    1) Όταν υπάρχουν ζημιές στους ιστούς

     

    Για παράδειγμα, όταν υπάρχει μια ιστοαρθρίτιδα που έχουν καταστραφεί οι αρθρώσεις.

    2) Σε μόνιμες (μη αναστρέψιμες) βλάβες

    3) Όταν λείπει κάποιο ένζυμο που χρειάζεται αναπλήρωση από τον οργανισμό

    4) Χρόνια νοσήματα όπως έιτζ και καρκίνο

    (Μπορεί όμως να βοηθήσει καθαρά συμπληρωματικά σε τυχόν πόνους που θα προκαλέσουν οι παθήσεις αυτές)

    Είναι καλό να γνωρίζει όποιος θέλει να κάνει ομοιοπαθητική, πως αν χρειαστεί να τη σταματήσει για ένα διάστημα, μπει στο νοσοκομείο για μία πάθηση ή πάρει φάρμακα και καταναλώσει σκευάσματα που εμποδίζουν την ομοιοπαθητική να λειτουργήσει σωστά, μπορεί να τη συνεχίσει αμέσως μετά, δίχως να έχουν χαθεί όλα τα ευεργετικά στοιχεία που έχει φέρει στον οργανισμό του. Επισκεφτείτε έναν ομοιοπαθητικό γιατρό με την κατάλληλη εκπαίδευση, και σύντομα θα βρείτε πολλές από τις απαντήσεις που ψάχνατε για τα προβλήματα υγείας που δεν έχετε καταφέρει να επιλύσετε με την κλασσική ιατρική. Θυμηθείτε όμως, πως όσο πιο γρήγορα την ξεκινήσετε, τόσο καλύτερα.

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 245 | Added by: Nicoletaki | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούλιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 81
    Φίλοι-Επισκέπτες: 81
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz