Κυριακή, 2024-09-29, 3:22 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » «Γνωρίζω την Ελλάδα»
    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποια καθιερώνεται ετήσια θητεία για τους προϊσταμένους του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών κέντρων, των εφοριών και των τελωνείων.

    Κάθε τρίμηνο θα ελέγχονται οι προϊστάμενοι των εφοριών, του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών κέντρων για την αποτελεσματικότητά τους στην επίτευξη των στόχων είσπραξης των φορολογικών εσόδων και με βάση τα αποτελέσματά τους θα αξιολογούνται ετησίως, προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνουν στη θέση τους και τον επόμενο χρόνο.

    Στο τέλος του έτους η θητεία των προϊσταμένων θα λύεται αυτοδίκαια, και μόνο αν έχουν επιτύχει τους στόχους τους θα μπορούν να διεκδικήσουν την παραμονή τους στη θέση τους για ακόμη έναν χρονο. Εξάλλου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ανάλογα με τα αποτελέσματα της τρίμηνης αξιολόγησης θα είναι δυνατό να διακόπτεται η θητεία τους ακόμη και πρίν την ολοκλήρωση του έτους. Προβλέπεται, ακόμη, οτι ότι αν σε βάρος προϊσταμένου οποιουδήποτε επιπέδου ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη ή επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή, θα απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

    Παράλληλα, με άλλη απόφαση του αναπληρωμή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζεται οτι στο εξής οι φορολογικοί έλεγχοι θα γίνονται με βάση Point System εντοπισμου των υποθέσεων με μεγάλο φορολογικό ενδίαφέρον το οποίο περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Elenxis.

    Σημειώνεται οτι στο σύστημα αυτό οι φορολογούμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 221 | Added by: ludia | Date: 2012-01-20 | Comments (0)

    Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης Χακάρι, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα περιπολικό.

    Το Χακάρι είναι μια κοινότητα που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί.

    Ο οδηγός του περιπολικού έχασε τον έλεγχο από την έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο ίδιος και οι δύο συνεπιβάτες του, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

    Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ωστικό κύμα που δημιούργησε η έκρηξη. Ο κυβερνήτης είπε ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την έκρηξη.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 243 | Added by: ludia | Date: 2012-01-20 | Comments (0)

    Ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς διαφαίνεται η επιτυχής ολοκλήρωση των συζητήσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα στο σχέδιο ανταλλαγής των ομολόγων (PSI+).

    Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2887 δολάρια από το επίπεδο των 1,285 που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρωπαϊκό νόμισμα ανατιμήθηκε μέχρι το επίπεδο των 1,2967 δολαρίων. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,2911 δολάρια.

    Η διαφαινόμενη επιτυχής ολοκλήρωση των συζητήσεων για το PSI δημιούργησε σήμερα ευνοϊκό κλίμα για το ευρώ στις διεθνείς αγορές. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν και τα αποτελέσματα των δημοπρασιών ομολόγων που πραγματοποιήθηκαν σε Ισπανία και Γαλλία.

    Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 25,93% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 27,75% έναντι 1,82% που ήταν αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

    Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στη διάρκεια ενός έτους της Εθνικής κυμαίνονταν στο 1,81%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,66%, στη διάρκεια των 6μηνών στο 1,48%, στη διάρκεια του τριμήνου στο 1,19%, ενώ ο μήνας διαμορφώθηκε στο 0,78 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 174 | Added by: ludia | Date: 2012-01-20 | Comments (0)

    Πρόκειται για μια 27χρονη Αλβανίδα, η οποία διαμένει στη Λαμία και έχει ξαφρίσει όλα τα super market και τα πολυκαταστήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr

    Είναι μάλλον ελάχιστα τα καταστήματα που δεν έχει "επισκεφθεί", αφού σχεδόν είναι επικηρυγμένη. Έχει συλληφθεί πολλές φορές και έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο, αλλά οι νόμοι μας είναι τέτοιοι, που αστυνομικοί και εισαγγελείς, πολλές φορές, σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Η επαγγελματίας κλέφτρα μάλιστα όταν την πιάνουν, μπροστά σε κόσμο, αρχίζει να φωνάζει, να πέφτει κάτω και να χτυπιέται, σε σημείο που κάποιοι παρευρισκόμενοι να την λυπούνται και να ζητούν από τους υπεύθυνους των καταστημάτων να πληρώσουν αυτά που έχει κλέψει...

    Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, σήμερα το πρωί για πολλοστή φορά συνελήφθη σε super market αλυσίδας στα Γαλανέικα και επειδή είναι λίγο δύσκολο να μαντέψετε τι είχε κλέψει, διαβάστε παρακάτω:

    1 πάπλωμα, 2 παπλοματοθήκες, 1 ζευγάρι γυναικεία παπούτσια, 1 παιδικό παιχνίδι, 1 κορνίζα, 1 σετ μαχαίρια και ένα 1 τηγάνι. Τώρα μη μας ρωτήσετε, που τα είχε βολέψει όλα αυτά, γιατί εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά εμείς...
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 184 | Added by: ludia | Date: 2012-01-20 | Comments (0)

    Το "τριφύλλι" έκανε... περίπατο στο Μιλάνο, επικρατώντας με 78-57 της Αρμάνι και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στους ομίλους των Top 16. Σε... ρηχά νερά κινήθηκαν οι Φώτσης, Μπουρούσης και Νίκολας.

    Το τελικό σκορ αποδεικνύει ιδανικά το πόσο καλά τα πήγε η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε άμυνα και επίθεση, σε ένα αγώνα που υποτίθεται πως θα ήταν από τους δυσκολότερους στον όμιλο.

    Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο... έπρεπε. Ήταν καλά διαβασμένος, πήγε το ματς εκεί που ήθελε και χάρη στο καλό του ξεκίνημα δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.


    Κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Ευρώπης οι Σάτο και Λόγκαν στο πρώτο και δεύτερο μισό, αντίστοιχα.

    Όσο για τους "δικούς μας"; Ο Φώτσης… ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο όταν είχαν κριθεί τα πάντα (σ.σ. σημείωσε όλους τους πόντους του και ήταν ο μοναδικός απ’ την ομάδα του Μιλάνο με διψήφιο αριθμό πόντων)), ενώ οι Μπουρούσης και Νίκολας βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

    Τα δεκάλεπτα: 10-24, 23-43, 33-58, 57-78
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 194 | Added by: ludia | Date: 2012-01-20 | Comments (0)

    Εξηγήσεις από τον Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος ζητεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, σχετικά με αναφορά που έκανε ο κ. Προβόπουλος σε ομιλία του για την οικονομική κρίση στη χώρα.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού (MEGA) ο κ. Προβόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη, αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει τα σωστά μέτρα κατά την πρώτη περίοδο της θητείας της.

    Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής:

    «Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, οφείλει να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια στο ερώτημα:

    Με τη σημερινή του ομιλία, πράγματι αποδίδει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο της θητείας της, την ευθύνη για την κρίση, όπως ισχυρίστηκε τηλεοπτικό κανάλι κατά την διάρκεια σχετικού ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων;

    Δεδομένου ότι, κ. Προβόπουλος, έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί στη συσσώρευση των ελλειμμάτων και του χρέους κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και στο έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα ως αποτέλεσμα αυτών, αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να το πει ευθαρσώς».
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 191 | Added by: ludia | Date: 2012-01-20 | Comments (0)

    Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα στη σύσκεψη με τους αρχηγούς
    - "Πραγματοποιούμε προόδους" αναφέρει σε ανακοίνωση το Ινστιτούτο από την Ουάσινγκτον
    - Κόκκινη γραμμή για τη Νέα Δημοκρατία είναι οι μειώσεις μισθών και των επικουρικών συντάξεων
    - Πηγές της ΝΔ: Δεν τέθηκε θέμα υπογραφής σε συμφωνία

    Με λακωνικό τρόπο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ουσιαστική, ενώ σημείωσε πως μέσα από αυτή τη σύσκεψη προέκυψε πως οι αρχηγοί παρέχουν πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση.

    Η δήλωση αυτή που ήταν μερικών δευτερολέπτων μόνο ξάφνιασε τους πάντες, καθώς όλοι περίμεναν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συζητήθηκε και ποια ήταν όλα εκείνα τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος. Όπως διεφάνη όμως και αργότερα μέσα στη σύσκεψη δεν υπήρξε και μεγάλη συνοχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία δεν ετέθη θέμα υπογραφών των αρχηγών σε κοινό κείμενο από τον κ. Παπαδήμο. Όσο για την τοποθέτηση που φέρεται να έκανε ο κ. Παπανδρέου ότι «η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση της, να στηρίξει πιο καθαρά την κυβέρνηση και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί» ο κ. Σαμαράς απάντησε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ότι «δεν υπάρχει συγκυβέρνηση μακράς πνοής. Τα προβλήματα, όπως γνωρίζουν όλοι, υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ».

    Στην ουσία οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους ακόμα και μπροστά στον πρω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 149 | Added by: ludia | Date: 2012-01-20 | Comments (0)

    Τραγικές οι συνέπειες της κρίσης


    Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία των νέων και η τάση φυγής τους στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass, αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Europass, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες, καθιστώντας τη χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην ΕΕ στη συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.

    Σημειώνεται, ότι το 67% όσων συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό αφορά νέους χωρίς εργασία έως 35 ετών, ενώ, την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται καταρτισμένοι, καθώς μιλούν από μία έως τρεις ξένες γλώσσες (30.676 μία, 32.348 δύο και 12.939 τρεις ξένες γλώσσες). Τέλος, περίπου το 40% διαθέτει μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία (17,1% έως 2 έτη και 21,3% καθόλου).

    Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Παπανικολάου, υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία των νέων έως 25 ετών στην Ελλάδα έσπασε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 173 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Γέμισαν αμφιθέατρο (!) οι συλληφθέντες


    Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη δράση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 53 συλλήψεις.

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαχατζής, ο δημοσιογράφος και στέλεχος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης και ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κέντρων της πόλης Μάρκος Καραμπέρης, γεγονός που προσδίδει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην υπόθεση καθώς πρόκειται για πολύ γνωστά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η δράση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων συνδέεται με συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτοκτονίας επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα τοκογλυφίας.

    Μάλιστα, πρόκειται για τέσσερις χωριστές εγκληματικές οργανώσεις που είχαν, όμως, διασυνδέσεις μεταξύ τους λόγω κοινού αντικειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ενώ είχαν και κοινά θύματα.

    Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανοίξουν λογαριασμοί καταθέσεων στην Ελβετία ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναλύονται εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ. Η Αστυνομία εκτιμά ότι μεγάλο κεφάλι στην υπόθεση ήταν ο Καραμπέρης. Ο επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Νομού Ημαθίας ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 234 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Αναμένεται η επικύρωση της απόφασης


    Την συνέχιση της αποχής τους των δικηγόρων πανελλαδικά την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 23 και 24 Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, στην οποία δεν συμμετείχε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.

    Για να υλοποιηθεί όμως η απόφαση περί συνέχισης της αποχής θα πρέπει να την επικυρώσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους 63 Δικηγορικών Συλλόγων. Υπενθυμίζεται ότι οι ότι οι δικηγόρων βρίσκονται ήδη σε αποχή η οποία λήγει τα μεσάνυκτα της Πέμπτης.

    Οι δικηγόροι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά των διατάξεων εκείνων του άρθρου 6 που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιριών, σε συνδυασμό προς τη θέσπιση του Κώδικα Διαφήμισης των Δικηγόρων. Ακόμη διαμαρτύρονται για διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας».
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 217 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-19 | Comments (0)



    Γιος μπακάλη, μάγος της διπλωματίας και με ορκισμένους εχθρούς για τον πολιτικό του αμοραλισμό ο Henry Kissinger βαράει τα τύμπανα του πολέμου.

    Σε ηλικία 89 ετών ο Henry Kissinger, ίσως ο πιο αιρετικός διπλωμάτης της τελευταίας πεντηκονταετίας με εμπλοκές στον πόλεμο του Βιετνάμ, πραξικοπημάτων (όπως και αυτού της Κύπρου) και παρόλα αυτά τιμημένος με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, δίνει μια συνέντευξη που συζητιέται αυτές τις μέρες. Διατηρώντας ακόμα και τώρα μια εταιρία συμβούλων, με τα μυαλά τετρακόσια και λίγες μέρες πριν θάψει στα μέση του Δεκέμβρη τον ταγμένο πολέμιο του δημοσιογράφο Christopher Hitchens που έγραψε μέχρι και βιβλίο για να τον κατηγορήσει ως εγκληματία πολέμου, επαναφέρει το θέμα μιας άνευ προηγουμένου σύρραξης.



    Το τρέμουλο της ευρωζώνης (με το ρόλο της Ελλάδας σε πειραματόζωο), η ενδυνάμωση της Κίνας και της Ρωσίας στο μετασοβιετικό μοντέλο και το τελικό χτύπημα στο ξέσπασμα μιας σύρραξης με το Ισραήλ να θέλει να εξουσιάσει τον Αραβικό κόσμο. Φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε όλος ο τζόγος γίνεται για το πετρέλαιο. Όπως λέει και ο γέρο-Henry αν έχεις το πετρέλαιο έχεις τα έθνη και αν έχεις την τροφή έχεις τους ανθρώπους και οσμίζεται καπνισμένες κάννες όντας σίγουρος για το ότι η Αμερική θα πάρει την καρό σημαία. Ο τίτλος της συνέντευξης ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 160 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)



    Σκληρό πόκερ στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που το Βερολίνο εμφανίζεται αδιάλλακτο στις πιέσεις των τραπεζών.

    Ολους τους άσους στο τραπέζι βγάζουν οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, από τη μια, και το Βερολίνο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την άλλη, στο πλαίσιο του σκληρού πόκερ με τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας, ιδιωτών πιστωτών, ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ αποτελεί το επιτόκιο για τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν με τη συμφωνία του κουρέματος.

    Οι ιδιώτες πιστωτές ζητούν πάνω από 5%, ενώ το ΔΝΤ και η Γερμανία επιδιώκουν κάτω από 4% κάτι που ουσιαστικά αυξάνει το ποσοστό κουρέματος πολύ πάνω από το 50% που είχε συμφωνηθεί αρχικά -κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους ιδιώτες πιστωτές (τράπεζες, hedge funds κ.λπ.).

    Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών των ιδιωτών πιστωτών (IIF) Τσαρλς Νταλάρα εξετάζει τώρα να ζητήσει την παρέμβαση της ίδιας της Ανγκελα Μέρκελ αλλά και του Νικολά Σαρκοζί για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους «Financial Times», κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς ευρωπαίους αξιωματούχους και το Ταμείο για τις καθυστερήσεις. Πάντως ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ δεν αφήνει περιθώριο για απευθείας παρέμβαση της Καγκελαρίου.

    Οπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Τσαρλς Ν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 170 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Ο δήμαρχος ανέφερε ότι εξασθενές χρώμιο σε πολύ χαμηλές τιμές βρέθηκε και σε άλλες πηγές νερού στην περιοχή...

    Σε μετρήσεις νερού που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας εντοπίστηκε αυξημένη τιμή εξασθενούς χρωμίου, σε γεώτρηση που υπάρχει στους Φούρνους Ερμιονίδος. Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Καμιζής, εξήγησε ότι για πρώτη φορά και για ερευνητικούς λόγους, έγινε έλεγχος για εξασθενές χρώμιο και υπογράμμισε πως η γεώτρηση αυτή δεν χρησιμοποιείται τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ούτε για ύδρευση, αλλά ούτε και για άρδευση. Χρησιμοποιήθηκε, είπε, μόνο το τελευταίο καλοκαίρι για πυρόσβεση.

    Ο δήμαρχος ανέφερε ότι εξασθενές χρώμιο σε πολύ χαμηλές τιμές βρέθηκε και σε άλλες πηγές νερού στην περιοχή, πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

    Επισήμανε ότι η υγειονομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών δεν έχει ορίσει επιτρεπτά όρια και είπε πως πρέπει να προσδιοριστεί το άνω όριο και να γίνει επιδημιολογική έρευνα για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 182 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Η Πατρίδα μας βυθίζεται. Ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο είναι ανεπαρκής, αλλά, πολλές φορές και προς την λάθος κατεύθυνση.

    Πρέπει σαν έθνος να αποφασίσουμε αν θα παραμείνουμε τελευταίοι και θα επικαλούμαστε «την Ελληνική ιδιαιτερότητα», αν θα δηλώνουμε «εξουθενωμένοι», ή αν θα τους κάνουμε «να τρίβουν τα μάτια τους»! Πρέπει να αναδείξουμε ένα νέο δυναμισμό, αντάξιο της Ιστορίας μας. Να γίνουμε πρωτοπόροι και όχι να κοιτάμε πώς θα αναβάλλουμε τις απαραίτητες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις!

    Παραθέτω κάποιες ιδέες για συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις σημερινές προκλήσεις και να δώσουμε νέα πνοή στο έθνος μας και στην οικονομία.

    1. ΣΤΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΜΑΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ, ύστερα από την ‘τελωνειακή’ και την ‘νομισματική’ ένωση, θα προχωρήσει σε κάποιας μορφής ‘δημοσιονομική’ ένωση, με «Γερμανική’ πειθαρχία. Οι Προϋπολογισμοί θα συντάσσονται από κάθε χώρα ξεχωριστά, αλλά σύμφωνα με πολύ αυστηρές προδιαγραφές και πολύ αυστηρούς στόχους. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται. Το κέντρο βάρους των αποφάσεων και ο κεντρικός συντονισμός θα γίνεται όχι στις Βρυξέλλες, αλλά στο Βερολίνο! Αντί να αντιδρούμε σαν ουραγοί, να κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε να βρεθούμε στην ‘πρώτη ταχύτητα’.

    2. Οι μήνες περνάνε και αντί να απομακρυνόμαστε από την κατάρρευση βρισκόμαστε πιο κοντά παρά ποτέ και στην κατάρρευση και στη δραχμή. [Το έλλειμμα για το 2011 θα είναι στο 11% περίπου. Στη Βρετανία και τις ΗΠΑ 9%, στην Ισπανία και την Ιαπωνία 8%, στην Γαλλί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 183 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Οι δράστες που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στην πόλη, δεν έμεναν στα χρήματα...

    Όπως ανακοινώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Γεωργιανών, δύο 26χρονοι κι ένας 27χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σε διάστημα τριών ετών, από το Φεβρουάριο του 2008 έως τον Φεβρουάριο του 2011, διέπραξαν συνολικά 24 διαρρήξεις διαμερισμάτων, αφαιρώντας χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κι άλλα αντικείμενα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λεία των κλοπιμαίων ξεπερνάει τις 86.000€. Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 162 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Σε θέση μάχης βρίσκεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας προκειμένου να παρέμβει άμεσα σε περίπτωση που συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρήσουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση σε δημότες που έχουν πληρώσει το ρεύμα αλλά όχι το χαράτσι.

    Στο συγκεκριμένο Δήμο 2.900 νοικοκυριά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και από αύριο οι ιδιοκτήτες τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα συνεργεία της ΔΕΗ που θα πάνε τους κόψουν το ρεύμα.

    Οπως δήλωσε στο Νewsit η αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, Όλγα Κατιμερτζή "εμείς σε αυτή τη φάση είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε στους δημότες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαδιακασία διακοπής της ηλεκτροδότησης του σπιτιού τους. Θα κινητοποιήσουμε κόσμο προκειμένου να αποτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο αλλά και εάν δεν τα καταφέρουμε έχουμε ήδη ένα συνεργείο εθελοντών με ηλεκτρολόγους και άμεσα θα επανασυνδέσουμε το ρεύμα. Ταυτόχρονα θα παράσχουμε νομική κάλυψη στους δωρεάν στους δημότες μας καθώς η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα σε κάποιον που το έχει πληρώσει αλλά αρνήθηκε να καταβάλει το χαράτσι".
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 200 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Σε θέση μάχης βρίσκεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας προκειμένου να παρέμβει άμεσα σε περίπτωση που συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρήσουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση σε δημότες που έχουν πληρώσει το ρεύμα αλλά όχι το χαράτσι.

    Στο συγκεκριμένο Δήμο 2.900 νοικοκυριά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και από αύριο οι ιδιοκτήτες τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα συνεργεία της ΔΕΗ που θα πάνε τους κόψουν το ρεύμα.

    Οπως δήλωσε στο Νewsit η αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, Όλγα Κατιμερτζή "εμείς σε αυτή τη φάση είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε στους δημότες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαδιακασία διακοπής της ηλεκτροδότησης του σπιτιού τους. Θα κινητοποιήσουμε κόσμο προκειμένου να αποτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο αλλά και εάν δεν τα καταφέρουμε έχουμε ήδη ένα συνεργείο εθελοντών με ηλεκτρολόγους και άμεσα θα επανασυνδέσουμε το ρεύμα. Ταυτόχρονα θα παράσχουμε νομική κάλυψη στους δωρεάν στους δημότες μας καθώς η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα σε κάποιον που το έχει πληρώσει αλλά αρνήθηκε να καταβάλει το χαράτσι".
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 163 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Την τελική απόφαση θα την πάρουμε εμείς"
    - Πρόταση για δώρο ως 1.500 ευρώ - “Τσεκούρι” στους μισθούς πάνω από τη σύμβαση
    - Τέλος οι τριετίες και πάγωμα για τουλάχιστον 3 χρόνια

    Ακόμα και αν εργοδότες και εργαζόμενοι καταλήξουν σε συμφωνία για τους μισθούς, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι αυτή η συμφωνία δεν την δεσμεύει!

    «Εφ΄όσον υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων θα τη δούμε και θα αποτελέσει βασική παράμετρο για την θέση που θα λάβει στη συνέχεια η κυβέρνηση», είπε ο κ. Καψής μιλώντας στους δημοσιογράφους, αλλά όταν ρωτήθηκε εαν οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων θα είναι και θέση της κυβέρνησης είπε: “Θα το δούμε”.

    Αύριο, φτάνει στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Ο κ. Καψής είπε ότι από αύριο αρχίζει κρίσιμη περίοδος με την άφιξη του τεχνικού κλιμακίου. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν μεγάλες πιέσεις ενόψει των συμφωνιών για τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι είπε πως "Ο πρωθυπουργός έχει ακυρώσει το υπόλοιπο πρόγραμμά του και θα επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις. Το όλο κλίμα στην Ευρώπη δυσκολεύει τις προσπάθειες της Ελλάδας."

    Τελος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όσοι λένε ότι ο κ. Παπαδήμος είναι εντολοδόχος της Μέρκελ έχουν παρανοήσει.

    Θέμα χρόνου οι περικοπές

    Θα συμπαρασύρουν μάλιστα και τους μισθούς σε ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν στο στόχαστρο και οι μισθοί των ένστολων, αλλά και όσων ακ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 165 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Οι τελευταίες στιγμές πριν την πρόσκρουση και τον πανικό. Κάποιοι μίλησαν για την «υπόκλιση στο νησί». Η Corriere della Serra αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση που οδήγησε στο ναυάγιο της Τοσκάνης.

    Ο καπετάνιος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου θέλησε να ευχαριστήσει τον επικεφαλής των σερβιτόρων που δεν πήρε άδεια, αλλά παρέμεινε στο πλοίο για να βοηθήσει να βγει η δουλειά, αφού δεν υπήρχε κανείς να τον αντικαταστήσει. Ο Αντονέλο Τιέβολι κατάγεται από το Τζίλιο και ο Φραντσέσκο Σκετίνο αποφάσισε να περάσει πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού για να δει ο Τιέβολι τον τόπο του. Μόνο που δεν υπολόγισε σωστά.

    Λίγο πριν από το δυστύχημα, τον κάλεσε στη γέφυρα. «Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο σου», είπε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Corriere della Serra.

    Ο Τιέβολι ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Πριν καλά καλά προλάβει να τελειώσει τη φράση του, το πλοίο προσάραξε στα βράχια.

    Ακολούθησαν στιγμές πανικού. Δείτε ένα νέο video που βλέπει το φως της δημοσιότητας...

    Ο Τιέβολι έχει ήδη καταθέσει στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους για το τι συνέβη λίγο πριν από το δυστύχημα.

    Ειρωνεία της ζωής: ο Φραντσέσκο Σκετίνο είχε δηλώσει το 2010 στην τσεχική εφημερίδα Dnes ότι δεν θα ήθελε να ήταν ο κυβερν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 202 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Η προσομοίωση ουρανού στο ταβάνι του γραφείου, δηλαδή η τοποθέτηση ειδικών φώτων σε συνδυασμό με έναν ήλιο και με σύννεφα, μπορεί να κάνει έναν εργαζόμενο πιο αποδοτικό.

    Η ιδέα ανήκει στο τμήμα οργάνωσης και εμπορίου του οργάνωσης του Ινστιτούτου Fraunhofer της Γερμανίας, ενός χρηματοδοτούμενου από το κράτος οργανισμού που επικεντρώνεται στην εφαρμοσμένη επιστήμη.

    Ο φωτισμός, ο οποίος τοποθετήθηκε στο γραφείο του οργανισμού στην Στουτγάρδη, στοχεύει στο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο εργαζόμενος βρίσκεται στο ύπαιθρο κάτω από τον ουρανό και το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να παραμένουν σε εγρήγορση και να επικεντρώνονται στην δουλειά τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ινστιτούτου Ματίας Μπούες.

    Στο ταβάνι έχουν τοποθετηθεί λωρίδες από φώτα τύπου LED χρώματος κόκκινου, μπλε, πράσινου και λευκού, ενώ έχει ζωγραφιστεί ουρανός με σύννεφα. Το ινστιτούτο, πάντως, δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 182 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Οι Financial Times εκτιμούν πως θα αυξηθούν τα προβλήματα στην ευρωζώνη και πως η Γερμανία θα είναι το επόμενο θύμα.

    Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :''Τα τρία θανάσιμα αμαρτήματα της ευρωζώνης''

    Η κίνηση της Παρασκευής από τη Standard & Poor’s δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τον χρηματοοικονομικό κόσμο. Ο οίκος αξιολόγησης είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι τα κράτη της ευρωζώνης κινδύνευαν με υποβάθμιση.

    Πρακτικά, η Γερμανία είναι η τελευταία αλώβητη δύναμη. Οι άλλοι έχουν υποκύψει σε ένα κράμα τριών θανάσιμων αμαρτημάτων: αισιοδοξία, αδράνεια και αμέλεια.

    Πάρα πολλές χώρες είναι υπεραισιόδοξες ως προς την ανάκαμψή τους, όταν όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην κατεύθυνση της ύφεσης σε όλη την ευρωζώνη. Η συρρίκνωση της παραγωγής θα επιδεινώσει τα δημόσια έσοδα και έχει ήδη θέσει αρκετές χώρες σε μη βιώσιμο δρόμο.

    Η αδράνεια ίσως να είναι αναπόφευκτη, καθώς οι πολιτικοί καλούνται να ισορροπήσουν μεταξύ των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της δημοσιονομικής πραγματικότητας. Η Γαλλία, επί παραδείγματι, πρέπει να προχωρήσει σε λιτότητα ώστε να θέσει ξανά υπό έλεγχο το πρωτογενές της έλλειμμα και για να πείσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη ότι το Παρίσι αντιμετωπίζει σοβαρά τη δημοσιονομική πειθαρχία. Παρ' όλα αυτά, ο Nicolas Sarkozy ελπίζει να αναδειχθεί ξανά νικητής στις προεδρικές εκλογές την άνοιξη.

    Ως προς την αμέλεια, η πρόταση για νέο δημοσιονομικό συμβόλαιο είναι πολύ καλή, αλλά δεν αντιμετωπίζ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 191 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη για μία ώρα, έκανε ομάδα πολιτών του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, στο γραφείο του διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Καλαμάτας, στην οδό Φιλελλήνων.

    Οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό από το μπαλκόνι του ΙΚΑ και κατέβασαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον ιστό της.

    Η σημερινή κινητοποίηση, όπως επισημαίνουν, έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ερχομό της Τρόικας στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, οι διαδηλωτές, διεκδίκησαν τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα, λόγω της οικονομικής κρίσης που τους έχει οδηγήσει στην ανεργία.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 192 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Mήνυμα προς τις τράπεζες ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερα για το κούρεμα έστειλε ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

    Ο κ. Ολιβιέ Μπαγί είπε επίσης ότι οι συνομιλίες της Ελλάδας με ιδιωτικές τράπεζες για τη μερική διαγραφή του χρέους της, πρόκειται να επαναληφθούν σύντομα.

    Ο κ. Μπαγί απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να πληρώσουν περισσότερα χρήματα απ' ό,τι είχε συμφωνηθεί τον Οκτώβριο, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να αντισταθμίσουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη μείωση της έκτασης της διαγραφής του χρέους από τις τράπεζες.

    "Δεν έχουμε να πάρουμε κάποια περαιτέρω απόφαση, ούτε έχουμε οποιαδήποτε σχέδια να αλλάξουμε αυτό που συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου. Προς το παρόν, αυτή είναι η γραμμή", δήλωσε.

    Ο κ. Μπαγί είπε ακόμη, πως η Επιτροπή έχει την "πεποίθηση" ότι η ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF, το λόμπι των τραπεζών) "θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν σύντομα" τις διαπραγματεύσεις τους.

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις υποβαθμίσεις εννέα χωρών της ευρωζώνης από τον οίκο αξιολόγησης S&Ps, o Ολιβιέ Μπαγί σημείωσε τη "λανθασμένη αντίληψη",που επικρατεί στους οίκους αξιολόγησης σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή στρατηγική για έξοδο από την κρίση, αλλά και τα οικονομικά των κρατών- μελών.

    Χαρακτήρισε "ακατανόητη" την απόφαση της S&Ps, αλλά και "παράξενη" τη χρονική στιγμή την οποία επέλεξε να υποβαθμίσει χώρες- μέλη της ευρωζώνης.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 184 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Στην πρώτη δημοπρασία μετά την υποβάθμιση της Παρασκευής η Γαλλία άντλησε 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ με μικρή μείωση επιτοκίου στα γραμμάτια ενός έτους.

    Από τα 12μηνα γραμμάτια άντλησαν 1.895 δις ευρώ με ελαφρώς μειωμένο επιτόκιο στο 0,42% από 0,454%.

    Από τα 3μηνα γραμμάτια άντλησαν 4,503 δις ευρώ με ελαφρώς μεγαλύτερο επιτόκιο στο 0,175% από 0,166% , ενώ τσιμπημένο, στο 0,286% από 0,295%, ήταν το επιτόκιο στα 6μηνα γραμμάτια.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 167 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Πρόκειται για έναν 56χρονο επιχειρηματία ο οποίος συνελήφθη για μη απόδοση Φ.Π.Α.

    Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος βιομηχανικής - κατασκευαστικής εταιρείας.

    Τα χρέη του είναι για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2011 και μετά και ξεπερνούν τις 136 χιλιάδες ευρώ.

    Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 197 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    H αστυνομία έπιασε έναν τσιγγάνο και αναζητούνται άλλα 6 άτομα.

    Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε έναν οδηγό φορτηγού, να σταματήσει για να του κάνουν έλεγχο.
    Ο οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει αλλά συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

    Πρόκειται για έναν 19χρονο τσιγγάνο, στο φορτηγό του οποίου βρέθηκε μια σακούλα με 124 κέρματα από διάφορες χωρες. Όπως προέκυψε, ο 19χρονος μαζί με άλλους 6 τσιγγάνους ηλικίας από 18 μέχρι 19 χρονών, έκαναν δύο ληστείες, δύο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής στη Λάρισα. Όλες έγιναν από τον περασμένη Σεπτέμβριο, μέχρι τα Χριστούγεννα.

    Ανάμεσα στα θύματα είναι μια 63χρονη γυναίκα στο σπίτι της οποίας μπήκαν δύο φορές, για να της κλέψουν συλλεκτικές τηλεκάρτες!
    Πρώτα, μπήκαν στις 13 Σεπτεμβρίου και μάλιστα, πριν κλέψουν κάποιες τηλεκάρτες αξίας 200 ευρώ, τραυμάτισαν την ιδιοκτήτρια.
    Ξαναπήγαν όμως, την παραμονή των Χριστουγέννων!
    Τη δεύτερη φορά, έλειπε η 63χρονη και οι δράστες, πήραν από το σπίτι της άλλες 10 συλλεκτικές τηλεκάρτες των 4 ευρώ η καθεμία, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και διάφορα νομίσματα διαφόρων χωρών συνολικού βάρους δύο 2 κιλών.

    Επίσης, από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι:

    - Ξημερώματα της 15-09-2011, μπήκαν σε μονοκατοικία στη Λάρισα, απείλησαν με μαχαίρι και ψαλίδι την 79χρονη ιδιοκτήτρια και της έκλεψαν τρία χρυσά δακτυλίδια συνολικής αξίας 1000 ευρώ.
    - Πρώτες πρωινές ώρες της 25-12-2011, μπήκαν σε σπίτι στη Λάρισα ενώ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 167 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Εβαλαν 5 κιλά δυναμίτη σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι
    - Δημιουργήθηκε κρατήρας μισού μέτρου
    - Εσπασαν τζάμια σπιτιών και καταστημάτων σε μεγάλη απόσταση
    - Κινδυνεύει η στατικότητα κτιρίου δίπλα στον σύνδεσμο
    - Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ και VIDEO από το σημείο

    Στις 04:30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι του Περιστερίου στην οδό Παύλου Μελά 1-3 που βρίσκεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού ξύπνησαν από έναν εκωφαντικό θόρυβο.

    O σύνδεσμος του Παναθηναϊκού που έγινε στόχος χούλιγκαν
    O σύνδεσμος του Παναθηναϊκού που έγινε στόχος χούλιγκαν

    Αμέσως έφτασαν στο σημείο άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι έκπληκτοι είδαν πως είχε σημειωθεί ισχυρή έκρηξη καθώς ανεγκέφαλοι οπαδοί είχαν χρησιμοποίησει μεγάλη ποσότητα δυναμίτη που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φτάνει τα 5 κιλά. Στο σημείο μάλιστα της έκρηξης δημιουργήθηκε ένας κρατήρας βάθους τουλάχιστον μισού μέτρου.

    Ο κρατήρας βάθους τουλάχιστον μισού μέτρου
    Ο κρατήρας βάθους τουλάχιστον μισού μέτρου

    Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα ή δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός όμως προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.
    Το χρωματοπωλείο του κυρίου Γιάννη Βουλγαρόπουλου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού έγινε στην κυριολεξία καλοκαιρινό.

    Δεν έμεινε τίποτα ορθιο στο διπλανό χρωματοπωλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 140 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Οι δράστες, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι ο ένας Παλαιστίνης και ο άλλος Αλγερίας ηλικίας 21 και 26 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, λίγο μετά το συμβάν.

    Τι έκαναν;
    Πλησίασαν χθες το πρωί την 82χρονη γυναίκα, η οποία περπατούσε αμέριμνη.

    Χρησιμοποιώντας βία, την έριξαν στο έδαφος και της έκλεψαν από το λαιμό δύο αλυσίδες χρυσές με σταυρούς.

    Η αστυνομία έρχισε να χτενίζει την περιοχή για να βρει τους δράστες, μέχρι που έγινε γνωστό τελικά ότι συνελήφθησαν.

    Οι δύο αλλοδαποί, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 184 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Την προφυλάκισή του αποφάσισαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας.

    Κατηγορείται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αβόρανη Αγρινίου, ξυλοκόπησε τον 85χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Αφορμή; Ένας τσακωμός για το ποιος είχε προτεραιότητα σε δρόμο του χωριού.

    Τα όσα είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, όπως φαίνεται δεν έπεισαν τους δικαστικούς, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του 26χρονου.

    Η πλευρά του κατηγορουμένου, έκανε λόγο για «άτυχη στιγμή» και «ατύχημα» που συνέβη όταν ο νεαρός είχε το επεισόδιο με τον 56χρονο γιό του θύματος.

    Αντιθέτως, όπως διαβάζουμε στο agriniopress, οι συγγενείς του 85χρονου, έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του 26χρονου.

    Ο νεαρός θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 137 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Την προφυλάκισή του αποφάσισαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας.

    Κατηγορείται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αβόρανη Αγρινίου, ξυλοκόπησε τον 85χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Αφορμή; Ένας τσακωμός για το ποιος είχε προτεραιότητα σε δρόμο του χωριού.

    Τα όσα είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, όπως φαίνεται δεν έπεισαν τους δικαστικούς, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του 26χρονου.

    Η πλευρά του κατηγορουμένου, έκανε λόγο για «άτυχη στιγμή» και «ατύχημα» που συνέβη όταν ο νεαρός είχε το επεισόδιο με τον 56χρονο γιό του θύματος.

    Αντιθέτως, όπως διαβάζουμε στο agriniopress, οι συγγενείς του 85χρονου, έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του 26χρονου.

    Ο νεαρός θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 134 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Θα επηρεάσει τις αποδόσεις των αθλητών η ατμοσφαιρική ρύπανση του Λονδίνου; Το θέμα είχε προβληματίσει και τους διοργανωτές των Ολυμπιακών σε Αθήνα και Πεκίνο.

    Με την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου να έχει αρχίσει, ένα θέμα που προβλημάτισε διοργανωτές και αθλητές σε Αθήνα και Πεκίνο, απασχολεί τώρα τους Βρετανούς αρμοδίους. Ο λόγος για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη βρετανική πρωτεύουσα: επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την επίδοση των αθλητών στερώντας από κάποιους μετάλλια ή ακόμη και να τους προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.

    Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι είναι... πρωταθλητές Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου και ίσως κληθούν από την Κομισιόν να καταβάλουν πρόστιμο ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

    Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι ο κίνδυνος «θερμοκρασιακής αναστροφής», ενός φαινομένου που εκδηλώνεται υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και κατά το οποίο ρύποι εγκλωβίζονται σε στρώμα θερμού αέρα κοντά στο έδαφος. Τότε, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορούν να αυξηθούν τόσο που να απειλήσουν την απόδοση, αλλά και την υγεία των αθλητών.

    Η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία παραδέχθηκε ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της Βρετανικής Ένωσης Πνευμονολογίας, «σε μια περίοδο θερμοκρασιακής αναστροφής με υψηλή ατμοσφαιρική πίεση, είναι πιθανό να δούμε υψηλά επίπεδα όζο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 160 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Για ακόμα μία φορά, η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, εντόπισε ζώα τα οποία είχαν θανατωθεί με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων...

    Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπισαν 7 νεκρές αλεπούδες στο Περιβόλι, οι οποίες δηλητηριάστηκαν την περίοδο μεταξύ τέλους Δεκεμβρίου και αρχών Ιανουαρίου.

    Την ίδια εποχή, ένα χρόνο πριν, η ομάδα της οργάνωσης είχε και πάλι εντοπίσει μεγάλο αριθμό νεκρών αλεπούδων στις περιοχές της Άνω Αγόριαννης και Εκκάρας.

    Σύμφωνα με το LamiaStar, για το πρόσφατο περιστατικό ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Λαμίας, το οποίο έστειλε δύο δασοφύλακες στο σημείο όπου βρέθηκαν οι νεκρές αλεπούδες.
    Οι δασοφύλακες σε συνεργασία με την οργάνωση Καλλιστώ, προχώρησαν και σε νεκροψία, εξακριβώνοντας τα αίτια θανάτου των ζώων.

    Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993. Παρόλα αυτά, συνεχίζεται με μεγάλη ένταση σε πολλές περιοχές, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τα σκυλιά φύλαξης και τα κυνηγετικά σκυλιά.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 131 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    - Φοβούνται επεισόδια όπως στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου
    - Μόνο 800 “εκλεκτοί” θα περάσουν μαζί με τους επίσημους
    - Φρούριο το Σύνταγμα και “πόρτα” από τους αστυνομικούς στις εισόδους

    Έχει …χαθεί η μπάλα στη κυβέρνηση! Η χώρα καταρρέει και αυτό που τους απασχολεί είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και οι αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν από το κόσμο!

    Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου φαίνεται ότι …πόνεσαν πολύ και τώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου …παίρνει τα μέτρα της!!!

    Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης,δύο μήνες πριν από τη παρέλαση (!) καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση!
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 151 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Διευκρινιστική ανακοίνωση αναγκάστηκε να εκδώσει το υπ. Οικονομικών
    - Δεν λήγει την Παρασκευή καμία προθεσμία για εξαίρεση από το τέλος
    - ΓΕΝΟΠ και δήμαρχοι λένε ότι δεν θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι

    Σε συνέχεια της πρωινής σχετικής ανακοίνωσης και επειδή επιχειρείται για πολλοστή φορά να δημιουργηθεί μια αλλοιωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει γύρω από το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνονται τα εξής:

    1. Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν πρόκειται να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανέναν που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

    2. Ήδη το πάρα πολύ υψηλό ποσοστό εξόφλησης δείχνει πως τα νοικοκυριά, παρά τις δυσκολίες τους, αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα το μέτρο αυτό, που είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα της χώρας που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων για το PSI και για το νέο πρόγραμμα στήριξης.

    3. Παραβιάζουν ανοιχτές θύρες όσοι δείχνουν να ενδιαφέρονται μη τυχόν και διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής ή σε κατάσταση ανάγκης. Καμία τέτοια διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρόκειται να γίνει. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Υπουργό των Οικονομικών στην διοίκηση της ΔΕΗ ε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 136 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους -23 βαθμούς στα ορεινά της Φλώρινας!

    Εξαιτίας του παγετού, σημειώνονται ποσοστά ρεκόρ στις ορθοπεδικές κλινικές των κατά τόπους νοσοκομείων! Οι δρόμοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και χρειάζεται τεράστια προσοχή!

    Το πρωί της Δευτέρας η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων ήταν στους -10!

    Δείτε εδώ που χρειάζονται αλυσίδες στο δρόμο και ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Συμβουλές για το πως θα "ξεπαγώσετε" το παρπριζ του αυτοκινήτου.

    Στις 20:00 οι πέντε χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε

    ΚΑΣΤΟΡΙΑ -11°C
    ΦΛΩΡΙΝΑ -11°C
    ΜΕΤΣΟΒΟ -10°C
    ΣΙΑΤΙΣΤΑ -10°C
    ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ -9°C

    Αναλυτική πρόγνωση έως το Σάββατο

    Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί της Τρίτης και τη νύχτα στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Λίγα ασθενή φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα.


    Αναλυτικά ο καιρός για την Τρίτη

    Μακεδονία, Θράκη

    Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές για παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
    Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από μείον 10 (-10) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία από μείον 22 (-22) έως μείον 01 (-01) βαθμούς ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 166 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας του Ιράκ συλλαμβάνουν και βασανίζουν πολίτες με ψεύτικες κατηγορίες εκβιάζοντας για λύτρα.

    Αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας του Ιράκ συστηματικά συλλαμβάνουν πολίτες με ψεύτικες κατηγορίες προκειμένου να τους βασανίσουν, εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τους συγγενείς τους να πληρώσουν για την απελευθέρωσή τους, αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

    Πρόκειται για ένα τυπικό παράδειγμα της ενδημικής διαφθοράς που μαστίζει τη χώρα: ανώτατοι αξιωματικοί αγοράζουν τον έλεγχο σε συγκεκριμένες γειτονιές δωροδοκώντας πολιτικούς και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, με τη σειρά τους, δωροδοκούν τους ανωτέρους τους. Oλοι, «αποζημιώνονται» αποσπώντας χρήματα από τις οικογένειες των πολιτών που συλλαμβάνουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ουμ Χουσέιν, μίας 60χρονης γυναίκας από τη Βαγδάτη, η οποία υποχρεώθηκε να καταβάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό προκειμένου οι Αρχές να αποφυλακίσουν τον μικρότερο γιο της, Γιασίρ.

    Η Ουμ Χουσέιν είχε έξι παιδιά. Ο μεγαλύτερος γιος της σκοτώθηκε από σουνίτες αντάρτες το 2005, ενώ τρεις άλλοι απήχθησαν από τη σιιτική πολιτοφυλακή όταν βγήκαν από τα όρια της γειτονιάς τους για να βρουν δουλειά. Eκτοτε δεν τους ξαναείδε. Σήμερα ζει με την υπόλοιπη οικογένειά της - την κόρη της, τον Γιασίρ και τα έξι ορφανά εγγόνια της - σε ένα μικρό διαμέρισμα στην ιρακινή πρωτεύουσα.

    Ο Γιασίρ συνελήφθη το 2007. Επί τρία χρόνια η Ουμ δεν είχε νέ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 136 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Το δικαστήριο του Μιλάνου που εκδικάζει την υπόθεση Μιλς, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον Βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς για να ψευδομαρτυρήσει...

    ανέβαλε για την Παρασκευή τη συνεδρίασή του καθώς ο δικηγόρος και βασικός μάρτυρας κατηγορίας απουσίαζε για λόγους υγείας.

    Από το δικαστήριο απουσίαζε και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι. Οι συνήγοροί του επρόκειτο σήμερα να προχωρήσουν στην αντεξέταση του Μιλς, ο οποίος θα κατέθετε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λονδίνο. Ωστόσο, ο θεράπων ιατρός του Μιλς έστειλε στο δικαστήριο επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι ο δικηγόρος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα και δεν θα είναι σε θέση να καταθέσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

    Οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν τη δίκη για την Παρασκευή και ζήτησαν να εξεταστεί ο Μιλς από γιατρούς για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

    Στις 22 Δεκεμβρίου, ερωτώμενος από τον εισαγγελέα, ο Βρετανός δικηγόρος είχε δηλώσει ότι ο Μπερλουσκόνι είναι αθώος και ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που του προκάλεσε.

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον Μιλς με το ποσό των 600.000 δολαρίων για να ψευδομαρτυήσει σε διάφορες δίκες του, τη δεκαετία του 1990.

    Το 2009 άλλο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Μιλς σε φυλάκιση 4,5 ετών για την υπόθεση αυτή, όμως τον επόμενο χρόνο το Εφετείο έκρινε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορήθηκε είχε παραγραφεί.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 164 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Να το πει κανείς τραγική ειρωνεία; Να το πει κανείς κακογουστιά; Πάντως σύμφωνα με 2 ελβετούς επιβάτες που μίλσαν στην εφημερίδα La Tribune de Geneve την ώρα που το πλοίο προσάραξε στο εστιατόριο έπαιζε το "My heart will go on" που τραγουδούσε η Celine Dion, στην ταινία Τιτανικός.

    "Αυτό έκανε πιο ρεαλιστικό τον Τιτανικό που ζούσαμε", είπε ο Yannick Sgaga, ένας επιζών του ναυαγίου ο οποίος μεταφέρθηκε μετά από τα απίστευτα παρατράγουδα σώος στην στεριά με τον αδερφό του Kevin.

    Υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες;

    Εντωμεταξύ, ξανάρχισαν, νωρις το απόγευμα οι προσπάθειες σπηλαιολόγων και πυροσβεστών, για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου Concordia.

    Η θαλασσοταραχή, αργά σήμερα το πρωί, είχε προκαλέσει ελαφρά μετακίνηση του πλοίου και, κατά συνέπεια, οι ιταλικές αρχές είχαν αποφασίσει την προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων για την προστασία της ακεραιότητας των διασωστών.

    Το Concordia είχε μετακινηθεί κατά εννέα πόντους κάθετα και ενάμιση πόντο οριζόντια.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο μεταξύ, αναφερόμενα σε πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, μεταδίδουν ότι στην λίστα των αγνοουμένων, φέρονται να συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον δέκα γερμανοί πολίτες.

    Αυτό που φοβούνται οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων διάσωσης, είναι ότι αν δεν βελτιωθούν, σταθερά, οι καιρικές συνθήκες, το κρουαζιερόπλοιο , το οποίο έχει ακουμπήσει σε "σκαλί" από βράχια, στα 30 μέτρα βάθους, μπορεί να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 135 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Τσικρίκας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην ταμία, για υπεξαίρεση.

    Την απόφαση για τη μηνυτήρια αναφορά πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ένωσης.

    Στο πλαίσιο ελέγχου που έγινε, μετά τον εντοπισμό το ελλείμματος από ορκωτούς λογιστές τις τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο του ποσού που υπεξαιρέθηκε φθάνει τις 540 χιλιάδες ευρώ!

    «Στόχος μου είναι να προασπίσω τα συμφέροντα και των αγροτών και των υπαλλήλων της Ένωσης», ήταν το σχόλιο του κυρίου Τσικρίκα, κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 122 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας ενός καταστήματος για 40 ημέρες.

    Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έβαλε φραγμούς στην εκμετάλλευση που κάνουν οι ιδιοκτήτες των νυκτερινών κέντρων, των πολυτελών εστιατορίων, των μπαρ κ.λπ. με το ζήτημα του παρκαρίσματος των αυτοκινήτων των πελατών τους (με αμοιβή) πάνω στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς επικύρωσε την αφαίρεση άδειας για 40 μέρες κεντρικού πολυτελούς εστιατορίου των Αθηνών.

    Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2010 η Διεύθυνση Τροχαίας γνωστοποίησε στο Δήμο Αθηναίων ότι συνελήφθησαν από αστυνομικούς δύο άτομα τα οποία παρελάμβαναν έναντι αμοιβής οχήματα πελατών εστιατορίου, προκειμένου να τα σταθμεύσουν πάνω στα πεζοδρόμια των γύρω χώρων από το κατάστημα.

    Ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν το εστιατόριο προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος (που προβλέπει προηγούμενη ακρόαση πριν την επιβολή της ποινής), ότι εκδόθηκε κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, ενώ είναι αναιτιολόγητη και στηρίχθηκε σε εσφαλμένα πραγματικά περιστατικά.

    Ακόμη, υποστήριξε ότι το κλείσιμο του εστιατορίου θα του επιφέρει δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, ενώ θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα, καθώς δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές του, τους υπαλλήλους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τον ιδιο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 116 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Σαφέστατο μήνυμα σε όσους περιμένουν λύση της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας, μέσω δανείων από το εξωτερικό, μνημονίων και διεθνών οργανισμών έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος με ομιλία του που οργάνωσε η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, στους φοιτητές της Σχολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    «Αυτός ο τόπος είπε ο Μακαριώτατος για όσους διάβασαν ιστορία και όσους αγωνίστηκαν δεν στάθηκε μόνο στις μπομπάρδες, δεν στάθηκε μόνο στα τάλαρα. Στάθηκε, ρίζωσε και νίκησε όταν η εμπειρία, η καθημερινή ζωή, τα γράμματα, η γνώση συνυφασμένα με την πίστη δίνουν κουράγιο στη ζωή. Εκεί που είναι η καταστροφή, εκεί που είναι ο γκρεμός εκεί όπως λέει ο ποιητής μας «ο γκρεμός και οι σχισμές γεμίζουν άνθη».

    Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «η πνευματική κρίσις είναι αυτή η οποία γεννάει τις κρίσεις. Όταν το πνεύμα εξοστρακιστεί, όταν η προσπάθεια η πνευματική μπει στο περιθώριο, ακολουθούν οι κρίσεις η μία μετά την άλλη».
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 146 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Το ρίχνουν στις σοκολάτες, στους καφέδες και στο πότο για να περάσουν την ώρα τους...

    Ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους γραφείου βαριέται τόσο πολύ στη δουλειά του, ώστε το ρίχνει στις σοκολάτες, στους καφέδες και στο ποτό για να ξεπεράσει την ανία του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

    Βρετανοί επιστήμονες ρώτησαν 102 εργαζόμενους γραφείου εάν ένιωθαν ποτέ ότι βαριούνται στη δουλειά, καθώς και τι έκαναν για να διώξουν το συναίσθημα της πλήξης από μέσα τους.

    Το 25% των ερωτηθέντων είπαν ότι μονίμως βαριούνται στο γραφείο και συχνά τρώνε σοκολάτες ή πίνουν καφέ για να «σκοτώσουν» την ώρα τους, ενώ πολλοί άλλοι δήλωσαν πως περιστασιακά νιώθουν βαρεμάρα.

    Σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους που δεν βαριούνταν μονίμως, όσοι έπασχαν από χρόνια πλήξη στη δουλειά είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι στο τέλος της μέρας χρειάζονται ένα-δύο ποτά για να χαλαρώσουν.

    Εκτός από τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες στις διατροφικές συνήθειες και τις δυνητικά μακροπρόθεσμες από την κακή διατροφή, η πλήξη απεδείχθη ότι έχει άμεσες συνέπειες στην ποιότητα της εργασίας.

    Το σχεδόν 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως όποτε βαριούνται δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους, ενώ σχεδόν οι μισοί παραδέχτηκαν πως η πλήξη αποτελεί αιτία σφαλμάτων στη δουλειά τους.

    Το περίπου 50% είπαν επίσης πως η πλήξη θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει λόγο παραιτήσεως από τη δουλειά τους.

    Που οφείλονται όμως όλ’ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 137 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Αυξημένοι είναι το τελευταίο τριήμερο οι αριθμοί των περιπτώσεων διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών που εντοπίζονται στην Ήπειρο, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην Δίωξη Ναρκωτικών που έχει αυξήσει τους ελέγχους της.

    Η μεγαλύτερη ποσότητα εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με την σύλληψη ενός Αλβανού και ενός Έλληνα ηλικίας 36 και 49 ετών αντίστοιχα.

    Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παραλία στην περιοχή της Πλαταριάς τέσσερις σάκους χασίς.
    Στη συνέχεια και ενώ ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, συνελήφθη 49χρονος Έλληνας, οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου, ο οποίος πήγε στο σημείο και παρέλαβε τους τέσσερις σάκους, που περιείχαν χασίς συνολικού βάρους 100 κιλών και 898 γραμμαρίων.

    Μετά, συνελήφθη στην παραλία «Ναυτίλος» του όρμου Πλαταριάς, ένας 36χρονος Αλβανός, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφήσει στην παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας με σκάφος τους τέσσερις σάκους καθώς και άλλους πέντε σάκους με χασίς βάρους 148 κιλών 826 γραμμαρίων.

    Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη οδηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 33χρονου Έλληνα, ο οποίος έκανε τον "προπομπό" στη μεταφορά των ναρκωτικών από τον 49χρονο συλληφθέντα.

    Ο συγκεκριμένος, ύστερα από καταδίωξη, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, το οποίο πήρε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και... εξαφανίστηκε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 170 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Είναι ένα προληπτικό μέτρο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, για τον έλεγχο και την ενίσχυση των σωληνώσεων του συστήματος ψεκασμού.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα την ανάκληση σε όλον τον κόσμο περίπου 300.000 αυτοκινήτων ντίζελ διαφόρων μοντέλων λόγω προβλημάτων στο σύστημα ψεκασμού.

    Αυτό αφορά τα μοντέλα Eos, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan και Τ5, που είναι εξοπλισμένα με 2λιτρο κινητήρα ντίζελ και κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2012.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 147 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ξεκαθάρισε ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει με όρους και κριτήρια και το άνοιγμα του επαγγέλματος θα γίνει με απόλυτο σεβασμό σε συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

    Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να δώσει λύσεις σε όλες τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τις υποχρεώσεις της χώρας μας στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, πριν από την έλευση του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα.

    Στην κατεύθυνση αυτή, ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης είχε από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, με βασικό αντικείμενο το σχέδιο νόμου που πρόκειται να προωθήσει για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

    Στη διάρκεια των συναντήσεων ο υπουργός ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες των κομμάτων για τις ρυθμίσεις που σκέφτεται να προωθήσει, μετά και τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με την ηγεσία των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, στη διάρκεια της οποίας φαίνεται να διαπιστώθηκε μια κατ΄ αρχήν συμφωνία στις προωθούμενες ρυθμίσεις.

    Μετά τις συναντήσεις ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι κατέγραψε τις απόψεις των κομμάτων και θα προσπαθήσει να προωθήσει ένα σχέδιο νόμου όσο το δυνατόν πιο συνθετικό, που θα καλύπτει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις. Στο σημ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 132 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά» για μαθητές του Δημοτικού και Λυκείου, επανέρχεται ύστερα από επτά χρόνια, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την 7η τέχνη.

    Το πρόγραμμα είχε δημιουργηθεί από τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης.

    Στα πλαίσιο αυτό, οι μαθητές προμηθεύονται ενημερωτικά έντυπα, βιβλία και οδηγούς μελέτης, βλέπουν δύο κινηματογραφικές ταινίες με παρόμοιο θέμα, αλλά διαφορετική αισθητική και αφηγηματική δομή, παρακολουθούν ένα μάθημα ανάλυσης της οπτικοακουστικής αφήγησης και συμπληρώνουν με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους τα ερωτηματολόγια.

    Όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να πάρουν μέρος στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, συμμετέχοντας στα κινηματογραφικά εργαστήρια του 9,84 και του TV 100 και να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες που θα παρουσιαστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;».
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 172 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Όλοι μιλούν για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και όλοι παίζουν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια στην πλάτης της Ελλάδας.

    Τα ξένα μέσα ενημέρωσης “οργίασαν” σήμερα κατά της Ελλάδας. Γερμανικές αλλά και οικονομικές εφημερίδες άλλων χωρών μιλούσαν ανοιχτά για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας μας, αφού οι κερδοσκόποι βρίσκονται σε ανοιχτό “πόλεμο” με την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Μάλιστα όπως γράφουν οι κερδοσκόποι ελπίζουν σε κατάρρευση των συνομιλιών για του κούρεμα του ελληνικού χρέους ώστε να αποκομίσουν υπερκέρδη.

    Σκληρή γραμμή για το θέμα του "κουρέματος" τηρεί και η Γερμανία, αφού έχει υιοθετήσει πλήρως την άποψη του ΔΝΤ ότι το επιτόκιο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπεράσει το 3%, την ώρα που οι τράπεζες ζητούν πάνω από 5%.

    Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε έστειλε μήνυμα μέσω του γερμανικού ραδιοφώνου στους τραπεζίτες να μη θέσουν σε κίνδυνο τη διαδικασία του ελληνικού "κουρέματος" με παράλογες απαιτήσεις, τονίζοντας ακόμη ότι οι δηλώσεις από την πλευρά των τραπεζών γίνονται για να ασκηθούν πιέσεις στη διαδικασία.

    Το "κούρεμα" ανάγεται σε βασικής προτεραιότητας ζήτημα για τη Γερμανία. Πηγές της καγκελαρίας αναφέρουν ότι το Βερολίνο έχει αποφασίσει τη μεγαλύτερη εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις για το PSI, έχοντας ήδη θέσει "κόκκινες γραμμές" για το επιτόκιο, ενώ τονίζουν συνεχώς ότι η ελληνική περίπτωση είναι μοναδική.

    Οι "Financial Times" γράφουν ότι οι ιδιώτες θα ζητήσουν την παράμβαση ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 154 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Οι περισσότεροι τρέχουν να πάρουν επίδομα χωρίς να το δικαιούνται και αρκετοί επίσης το παίρνουν χωρίς καν να το δικαιούνται. Όμως αυτή η μάνα είναι παράδειγμα στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

    Ο λόγος για την 37χρονη Βρετανίδα Τάνια Σάλιβαν από το Κέντ όπου τον Οκτώβριο του 2011 έφερε στη ζωή το 10ο και 11ο μέλος της οικογένειας της. Τις δίδυμες Ελισάβετ και Άννα.

    Αν και η οικογένεια έχει 11 παιδιά η ίδια αρνείται να πάρει οποιοδήποτε επίδομα το οποίο και φυσικά δικαιούται.

    Πώς αιτιολογεί την απόφασή της; «Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το ότι έχουν πολλά παιδιά για να μην δουλεύουν και να παίρνουν επιδόματα κάτι που με εξοργίζει» λέει χαρακτηριστικά.

    Στο παρελθόν η 37χρονη Αγγλίδα εργαζόταν ως σύμβουλος προσλήψεων. Μετά τη γέννηση του έκτου παιδιού της, όμως, πήρε τη «γενναία» απόφαση να παραιτηθεί και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην ανατροφή των παιδιών της.

    Πώς τα βγάζουν πέρα, τώρα; Κατά δήλωσή της αρκούνται στο εισόδημα του συζύγου της. Η πολυμελής οικογένεια χρειάζεται ολόκληρο μίνι λεωφορείο για να μετακινηθεί. Όσο για τα βασικά είδη διατροφής, καταναλώνουν μέχρι 20 ψωμιά και 50 ποτήρια γάλα την εβδομάδα.

    "Ευτυχώς τα μωρά είναι πολύ ήρεμα και δεν με κρατάνε ξύπνια όλη τη νύχτα. Σηκώνομαι από τις 5 το πρωί κάθε μέρα. Μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά σηκώνονται έχω βάλει το πρώτο πλυντήριο ρούχων, ηλεκτρική σκούπα, έχω ξεσκονίσει και τους έχω ετοιμάσει και πρωινό", λέει η Τάνια περιγρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 158 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Τα έσοδα για την διετία 2012-2013 θα υποχωρήσουν στο χειρότερο σημείο για το Ίδρυμα.

    Τα έσοδα του ΙΚΑ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους των τελευταίων ετών και για αυτό το λόγο το ΙΚΑ ετοιμάζεται να προεισπράξει μέρος των ασφαλίστρων της περιόδου 2014-2020 μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων.

    Με αυτό τον τρόπο το ΙΚΑ θα μπορέσει να συνάψει δάνειο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο είναι η μόνη λύση για να μπορέσει να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι το 2013, ενώ παράλληλα θα γίνει και υποθήκη των ακινήτων του, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

    Το σχέδιο του ιδρύματος είναι η σύναψη του συγκεκριμένου δανείου για τη διετία 2012-2013, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι η χειρότερη διετία για τα έσοδα του ταμείου. Για το δάνειο το Ίδρυμα θα απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 168 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Η Κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την επιστροφή του τέλους που πληρώνουμε στην ΕΡΤ ενώ η κρατική τηλεόραση απεργούσε και αρκετοί εργαζόμενοι σε αυτήν πληρώνονταν!

    Να επιστραφεί στους πολίτες το ανταποδοτικό τέλος που πλήρωσαν όλοι οι πολίτες για την ΕΡΤ ενώ η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν λειτουργούσε, λόγω απεργίας, εξετάζει η Κυβέρνηση.

    Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος κατήγγειλε ότι μετά από έρευνα προέκυψε πως αν και σε απεργία, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων πληρωνόταν, καθώς είχαν φροντίσει να δηλώνουν ως άδεια τις ημέρες της απεργίας.

    Μάλιστα όπως είπε ο κ.Καψής έχει δώσει ήδη εντολή στη διοίκηση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι πληρώθηκαν, αν έγινε δικαιολογημένα ή όχι.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 186 | Added by: ludia | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    « 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Σεπτέμβριος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 12
    Φίλοι-Επισκέπτες: 12
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz