Υλικά (4 άτομα):- 500 γραμ. χοιρινό φιλέτο
- 300 γραμ. μπρόκολο για γαρνιτούρα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1/2 cm ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- κόλιαντρο
- 50 γραμ. ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα
Για τη σάλτσα:
- 1/8 lt ζωμό κότας
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας ξηρό τσέρι
- 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Εκτέλεση:
- Αφαιρέστε ότι μεμβράνες και λίπος έχει το κρέας. Κόψτε το στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε κάθε κομμάτι σε λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώστε.
- Χωρίστε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και αν χρειαστεί, ξεφλουδίστε τα κοτσάνια και τεμαχίστε τα διαγώνια σε λεπτές φετούλες.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο και την πιπερόριζα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να κάψει το λάδι. Προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε το μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 3 λεπτά). Παράλληλα, τρίψτε λίγο κόλιαντρο πάνω στο κρέας. Μετά απομακρύνετε το κρέας από τη φωτιά, σκεπάστε το και κρατήστε το ζεστό.
- Ζεστάνετε 1 ακόμη κουταλιά σούπας λάδι και αφήστε το λάδι να κάψει. Προσθέστε το μπρόκολο, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατέψτε και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 3 λεπτά.
- Προσθέστε το χοιρινό μαζί με το ζουμί του στο μπρόκολο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο και αφήστε τα για 3-4 λεπτά (μην τα αφήσετε να βράσουν κι άλλο).
- Τσιγαρίστε τα αμύγδαλα στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε σκορπίζοντας τα αμύγδαλα πάνω στο έτοιμο φαγητό.
Υλικά (4 άτομα):
- 500 γραμ. χοιρινό φιλέτο
- 300 γραμ. μπρόκολο για γαρνιτούρα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1/2 cm ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- κόλιαντρο
- 50 γραμ. ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα
Για τη σάλτσα:
- 1/8 lt ζωμό κότας
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας ξηρό τσέρι
- 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Εκτέλεση:
- Αφαιρέστε ότι μεμβράνες και λίπος έχει το κρέας. Κόψτε το στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε κάθε κομμάτι σε λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώστε.
- Χωρίστε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και αν χρειαστεί, ξεφλουδίστε τα κοτσάνια και τεμαχίστε τα διαγώνια σε λεπτές φετούλες.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο και την πιπερόριζα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να κάψει το λάδι. Προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε το μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 3 λεπτά). Παράλληλα, τρίψτε λίγο κόλιαντρο πάνω στο κρέας. Μετά απομακρύνετε το κρέας από τη φωτιά, σκεπάστε το και κρατήστε το ζεστό.
- Ζεστάνετε 1 ακόμη κουταλιά σούπας λάδι και αφήστε το λάδι να κάψει. Προσθέστε το μπρόκολο, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατέψτε και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 3 λεπτά.
- Προσθέστε το χοιρινό μαζί με το ζουμί του στο μπρόκολο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο και αφήστε τα για 3-4 λεπτά (μην τα αφήσετε να βράσουν κι άλλο).
- Τσιγαρίστε τα αμύγδαλα στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε σκορπίζοντας τα αμύγδαλα πάνω στο έτοιμο φαγητό.