Τρίτη, 2024-07-02, 10:08 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 6 » ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
    4:23 PM
    ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
    Κάθε χρόνο στην υγεια εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν από τροφικές και άλλες αλλεργίες. Πάνω από 30.000 σώζουν τη ζωή τους θεραπευόμενοι στις αίθουσες επειγόντων περιστατικών λόγω της αναφυλαξίας που προκαλείται στην υγεια τους από τα τρόφιμα. Από όλες τις αλλεργίες, η τροφική αλλεργία είναι μια από τις πιο συνήθεις, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, 11 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τροφικές αλλεργίες. Η κατάσταση στην υγεια μας αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αποπροσανατολίζεται. Ως εκ τούτου, ξαφνικά βλέπει στην υγεία μας και πιστεύει ότι οι αβλαβείς πρωτεΐνες των τροφίμων είναι, στην πραγματικότητα, «επιβλαβείς», και τις παρακινεί να επιτεθούν.

    Όταν έχετε μια αλλεργική αντίδραση μετά την κατανάλωση ορισμένων ειδών τροφίμων, αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται στην ουσία που το σώμα αντιλαμβάνεται ως επιβλαβές αλλεργιογόνο. Παράγονται τεράστια ποσά αντισωμάτων, προσαρτώμενα τόσο σε αλλεργιογόνα όσο και σε ιστιοκύτταρα (συγκεκριμένος τύπος κυττάρου που περιέχει χημικές ουσίες). Όταν τα αντισώματα έρχονται σε επαφή με αυτά τα ιστιοκύτταρα, αλλοιώνουν τη δομή των μεμβρανών τους, με αποτέλεσμα οι διάφορες χημικές ουσίες να διαρρέουν. Μία από τις χημικές ουσίες είναι η ισταμίνη, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα φλεγμονής των γύρω ιστών.

    Τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας μπορεί να κυμαίνονται ανάμεσα στα ελαφρώς ενοχλητικά έως άβολα για να ολοκληρώσουν την κατάρρευση του σώματος, μια κατάσταση γνωστή ως αναφυλαξία. Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει ή έχουν θεραπευθεί στις επείγουσες περιπτώσεις, ως αποτέλεσμα της αναφυλαξίας που επέφερε η βίαιη αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα είδη τροφίμων.

    Τα συμπτώματα της αλλεργίας τροφίμων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

    - Φαγούρα στο στόμα

    - Οίδημα της γλώσσας και του λαιμού

    - Δυσκολία στην αναπνοή

    - Κνίδωση

    - Έμετος

    - Κοιλιακές κράμπες

    - Διάρροια

    - Πτώση της αρτηριακής πίεσης

    - Απώλεια συνείδησης

    - Θάνατος (ακραίες περιπτώσεις)

    Συνήθως, τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά ή μετά από δύο ώρες μετά την κατανάλωση του φαγητού που προκαλεί αλλεργία.

    Όταν μιλάμε για τη θεραπεία τροφικής αλλεργίας, η καλύτερη μέθοδος είναι η αποφυγή.

    Εάν είστε αλλεργικοί σε ορισμένα είδη τροφίμων, τότε πρέπει να αρχίσετε να αποφεύγετε αυστηρά τα τρόφιμα αυτά. Η τροφική αλλεργία είναι σε μεγάλο βαθμό συμπτωματική, πράγμα που σημαίνει ότι όποια και αν είναι τα φάρμακα ή οι μέθοδοι θεραπείας που διατίθενται, συνήθως παρέχονται για να αποτραπεί η εμφάνιση ή να θεραπευτούν τα συμπτώματα.
    Η επινεφρίνη, που ονομάζεται επίσης «αδρεναλίνη», είναι το φάρμακο επιλογής για τον έλεγχο των σοβαρών αντιδράσεων.
    Ενώ οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, το 90% όλων των αλλεργικών τροφικών αντιδράσεων προκαλούνται από:

    - Φιστίκια
    - Αυγά
    - Γάλα
    - Οστρακοειδή
    - Σιτάρι
    - καρύδια
    - Σόγια
    - Ψάρια

    Η τροφική αλλεργία στα φιστίκια είναι μια από τις πιο συχνές, σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες τροφικές αλλεργίες
    . Σε μια έρευνα που διενεργήθηκε από το Δίκτυο Τροφικής Αλλεργίας και Αναφυλαξίας, η επικρατέστερη αλλεργία στο φιστίκι έχει διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα πέντε ετών, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Τα φιστίκια είναι στην πραγματικότητα όσπρια, αλλά είναι μάλλον περιττό να εξαλειφθούν όλα τα όσπρια αν δεν υπάρχει βάσιμη υπόνοια ότι προκαλούν προβλήματα ή αν δεν σας συστήσει ο γιατρός σας την αποφυγή τους.

    Η τροφική αλλεργία που σχετίζεται με τα αυγά είναι συχνά ήπια
    . Ωστόσο, υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν αναφυλαξία. Πρέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι ετικέτες των τροφίμων για προϊόντα που περιέχουν αυγό ή ασπράδι αυγού. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα καλά ψημένα αυγά (όπως στο κέικ) είναι γενικά αβλαβή. Αλλά και τα ωμά και τα ελαφρώς βρασμένα αυγά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

    Αλλεργία στις γάτες


    Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, έξι έως δέκα εκατομμύρια άτομα (δηλαδή, περίπου το 2% του πληθυσμού!) στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αλλεργικοί στις γάτες ή εμφανίζουν συμπτώματα αλλεργίας σε αυτές. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά παρερμηνεύουν αυτά τα συμπτώματα. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι αλλεργίες στις γάτες προκαλούνται από αλλεργιογόνα από τη γούνα ή το τρίχωμα της γάτας (κλίμακες του δέρματος), όταν, στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα ισχυρά αλλεργιογόνα προέρχονται κυρίως από το σάλιο και τον ιδρώτα. Ο ιδρώτας ή το σάλιο της γάτας περιέχουν πρωτεΐνη με δομή υδατανθράκων που ονομάζεται "Fel d 1." Είναι ένα αλλεργιογόνο που προκαλεί συμπτώματα αλλεργίας. Η "Fel d 1" είναι πολύ μικρότερη από τη γύρη ή τα σπόρια μούχλας, τα οποία είναι ήδη πολύ ισχυρά αλλεργιογόνα λόγω του πολύ μικρού μεγέθους τους, αλλά λόγω του πολύ μικρότερου μεγέθους της, η "Fel d 1" έχει ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Η "Fel d 1" μπορεί να παρακάμψει εύκολα ρινικούς οδούς και καταθέτει βαθιά στους πνεύμονες, όπου μπορεί να προκαλέσει τόσο αλλεργικά επεισόδια, όσο και άσθμα.
    Όπως η γύρη και τα σπόρια μούχλας, η "Fel d 1" είναι αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα. Συχνά είναι μικροσκοπικά και επιπλέουν στον αέρα εύκολα. Όταν μια γάτα γλείφεται κατά την περιποίηση της, τα "Fel d 1" αλλεργιογόνα κατατίθενται στη γούνα της και μόλις αυτό συμβεί, τα αποξηραμένα στίγματα του σάλιου μπορούν να αποκολληθούν και να διασκορπιστούν μέσα στο σπίτι σας. Η αλλεργιογόνα πρωτεΐνη μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε μιας και εκτός από το να είναι εναέρια, προσκολλάται επίσης στους τοίχους, τα παράθυρα και τα έπιπλα. Αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι αυτό το αλλεργιογόνο μπορεί να παραμείνει στο σπίτι σας για χρόνια μετά από όταν η γάτα φεύγει από το σπίτι σας. Έτσι, εάν θέλετε να καταργήσετε το αλλεργιογόνο από το σπίτι σας για να προστατεύετε τον εαυτό σας από αλλεργία στις γάτες,
    θα πρέπει τα πάντα στο σπίτι να καθαριστούν εντελώς.

    Συμπτώματα

    Όπως και οι περισσότερες αλλεργίες, η αλλεργία στις γάτες μπορεί να επηρεάσει τα μάτια, τη μύτη, τα αυτιά, το λαιμό, τους πνεύμονες, και το δέρμα. Τα συμπτώματα, ιδίως αναπνευστικές αντιδράσεις, συνήθως συμβαίνουν μεταξύ δεκαπέντε και σαράντα λεπτά αργότερα από την έκθεση. Ωστόσο, σημειώστε ότι οι αλλεργίες που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα, όπως αλλεργία στις γάτες, μπορεί να περάσουν μέρες από την αρχική έκθεση πριν να εκδηλωθεί.

    Τα πιο συχνά συμπτώματα που σχετίζονται με την αλλεργία στις γάτες είναι:
    - Κοκκινάδες, φαγούρα, ή πρήξιμο στα μάτια
    - Κοκκινισμένες περιοχές στο δέρμα
    - Καταρροή στη μύτη
    - Ρινική συμφόρηση
    - Φτάρνισμα
    - Φαγούρα ή πρήξιμο στα αυτιά
    - μεταγενέστερες σταγόνες στη μύτη
    - Φαγούρα και βραχνάδα στο λαιμό
    - Η συχνή βρογχίτιδα
    - βήχας και δύσπνοια

    Πώς να ελέγχετε την αλλεργία στις γάτες


    Πάντα ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο των αλλεργικών αντιδράσεων είναι η μέθοδος αποφυγής. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ατόμων με αλλεργία στις γάτες συχνά αγνοούν την ιατρική συμβουλή και συνεχίσουν να έχουν τουλάχιστον μία γάτα στο σπίτι, ακόμη και μετά τη διάγνωση της κατάστασής τους. Όλοι αγαπούν τις γάτες μας και θέλουμε να τις προστατεύσουμε, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτείτε τον εαυτό σας. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε την αλλεργία στις γάτες, ακόμη και όταν τελικά έχετε μια στο σπίτι:

    - Χρησιμοποιήστε επώνυμα προϊόντα ανακούφισης και αποφυγής της αλλεργίας στο σπίτι
    - Μιας και τα "Fel d 1" αλλεργιογόνα επιπλέουν στον αέρα, μια πηγή καθαρού αέρα θα μειώσει το αλλεργιογόνο. Βελτιώστε τον εξαερισμό στο σπίτι σας, χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό, ακόμη και κατά τη διάρκεια υγρών μηνών.
    - Χρησιμοποιήστε ένα HEPA (High Efficiency Particulate Air) φίλτρο υψηλής απόδοσης καθαρισμού, για τη μείωση σωματιδίων των αλλεργιογόνων γάτας στο σπίτι σας.

    Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, ακόμη και μετά από τις συμβουλές που προβλέπονται παραπάνω, τότε ίσως ήρθε η ώρα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για την παραίνεσή του σχετικά με την ορθή φαρμακευτική αγωγή ή ανοσοθεραπεία.

    Aλλεργίες σκυλιών


    Τα σκυλιά μοιάζουν με τους ανθρώπους στο ότι επίσης υποφέρουν από αλλεργίες.
    Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα αλλεργιών των σκυλιών είναι η φαγούρα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεαστεί το αναπνευστικό τους σύστημα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βήχα, φτάρνισμα και / ή  δύσπνοια. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου τα σκυλιά επηρεάζονται από τις αλλεργίες στα μάτια και στη μύτη, αναπτύσσοντας ένα έκκριμα, ή το πεπτικό σύστημα γίνεται προβληματικό, προκαλώντας εμετό ή διάρροια.
    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το 20% των σκύλων υποφέρουν από κάποια μορφή αλλεργίας, συμπεριλαμβανομένης ατοπικής δερματίτιδας, τροφικής αλλεργίας, εισπνευστικής αλλεργίας, αλλεργιών εξ επαφής, ή βακτηριακή αλλεργία. Αυτές οι αλλεργίες σκυλιών διαφέρουν ως προς τα συμπτώματα και τη θεραπεία που χρησιμοποείται για αυτές. Ακολουθούν σύντομες συζητήσεις για καθεμία από αυτές τις αλλεργίες σκυλιών.

    Ατοπική δερματίτιδα


    Μία από τα πολλές αλλεργίες σκυλιών είναι γνωστή ως κυνική ατοπική δερματίτιδα. Η κατάσταση αυτή προκαλείται από υπερευαισθησία του ανοσοποιητικό συστήματος του σκύλου σε κοινές ουσίες του περιβάλλοντος, όπως σωματίδια σκόνης ή μύκητες.

    Ατοπική δερματίτιδα εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών της ζωής ενός σκύλου. Ένα από τα πρώτα πραγματικά σημάδια αυτού του είδους αλλεργιών σκυλιών είναι η υπερβολική περιποίηση του εαυτού, το γλείψιμο ή μάσημα των ποδιών, της κοιλιάς, και των οπίσθιων τεταρτημορίων.

    Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις παρακάτω περιοχές για ενδείξεις:


    • Αυτιά για να δούμε αν είναι κοκκινισμένα και ζεστά στην αφή

    • μασχάλες, μεταξύ των δακτύλων των ποδιών, και στη βουβωνική χώρα
    • Το σάλιο για να δείτε αν υπάρχει χρώση
    • Κοιλιακή χώρα για να δούμε αν αλλάξει χρώμα από ροζέ σε έντονο κόκκινο ή μαύρες κηλίδες (μόνο σε χρόνιες περιπτώσεις).

    Αλλεργία στους ψύλλους

    Από όλες τις αλλεργίες σκυλιών, η αλλεργική δερματίτιδα από ψύλλους είναι η πιο κοινή. Η αλλεργία στην ουσία προκαλείται όχι από τον ίδιο τον ψύλλο, αλλά από το σάλιο τους, το οποίο προκαλεί την αλλεργική αντίδραση. Τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν μέσω του αυστηρού ελέγχου των ψύλλων, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε ότι τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τους ψύλλους δεν είναι επιβλαβή για το σκυλί.


    Εισπνευστική
    Αλλεργία

    Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, μπορούν επίσης να είναι αλλεργικά στην γύρη (δέντρα, γρασίδι και ζιζάνια), στα σωματίδια σκόνης, στους μύκητες, και στα χημικά. Εισπνευστικές αλλεργίες σκυλιών προκαλούνται συνήθως από όλους ή κάποιον από αυτούς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

    Σκυλιά καθαρής ράτσας ή διασταυρώσεις αυτών μπορούν να αποκτήσουν εισπνευστικές αλλεργίες, αλλά υπάρχουν και ορισμένες ράτσες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις αντιδράσεις:

    • Τεριέ (ειδικά το άσπρο Τεριέ του
    West Highland, το Skye Τεριέ, το σκωτσέζικο Τεριέ , και το Τεριέ)
    • Κυνηγόσκυλα
    • Κανίς
    • Δαλματίας
    • Γερμανικά τσοπανόσκυλα
    • Κινέζικα ΣΑΡ-ΠΕΪ
    Σιχ Τσού
    Λάσα Άπσο
    Παγκ - Μοπς
    • Ιρλανδικά
    σέττερ
    Μινιατούρα Σνάουζερ


    Αυτό το είδος των αλλεργιών σκυλιών παρουσιάζει συμπτώματα όπως ξύσιμο, δάγκωμα,
    μάσημα των ποδιών και συνεχή γλείψιμο.

    Τροφική αλλεργία


    Τα σκυλιά μπορούν να γίνουν αλλεργικά σε τρόφιμα που ήδη τρώνε για χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν το ενδεχόμενο τροφικής αλλεργίας. Σε αντίθεση με άλλες κοινές αλλεργίες σκυλιών, η τροφική αλλεργία αντιπροσωπεύει μόνο το 10 τοις εκατό των προβλημάτων αλλεργία σε σκύλους.

    Οι τροφές που συχνά τα σκυλιά δεν μπορούν να ανεχτούν περιλαμβάνουν:

    • προϊόντα σόγιας
    • Σιτάρι
    • Καλαμπόκι
    • Μοσχάρι
    • Χοιρινό
    • Κοτόπουλο
    • Γάλα
    • Ορός γάλακτος
    • Αυγά
    • Ψάρια
    • χημικά συντηρητικά
    • Τεχνητά σάκχαρα


    Υπάρχουν διάφορες άλλες αλλεργίες σκυλιών, που βέβαια θα ήταν  πρακτικά αδύνατο να τις ονομάσουμε όλες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σκυλί σας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για μερικές συμβουλές.

     


    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 252 | Added by: Nicoletaki | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούλιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 72
    Φίλοι-Επισκέπτες: 72
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz