Κυριακή, 2024-04-28, 2:52 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Hξερες ότι
    Το ότι έκανε ζέστη όλο τον Μάιο σχεδόν το καταλάβαμε καλά! Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι ο Μάιος 2012 αναδείχθηκε ως ο δεύτερος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 132 χρόνων, μετά από τον Μάιο του 2010. Οι θερμοκρασίες καά τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με το....





     ήταν κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρειο Αφρική καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Αμερικής και της Νοτίου Γροιλανδίας.

    η περασμένη άνοιξη ήταν η τέταρτη θερμότερη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα ενώ κατά τη διάρκεια του Μαΐου σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφηκαν απανωτά ανοδικά θερμομετρικά ρεκόρ.

    Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες από το συνηθισμένο στην Αυστραλία, κάτι το οποίο παρατηρήθηκε επίσης στην Αλάσκα, τη μόνη «ψυχρή» εξαίρεση στο βόρειο ημισφαίριο.

    Κάποια σημεία του πλανήτη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, γνώρισαν εφέτος την πιο ζεστή άνοιξη στην καταγεγραμμένη "μετεωρολογική" ιστορία τους.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 450 | Added by: sofaki | Date: 2012-06-17 | Comments (1)

    Ήταν μεσημέρι Πέμπτης όταν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο κλήθηκαν να συλλάβουν μία 32χρονη γυναίκα που μπήκε σε σούπερ μάρκετ και έκλεψε δύο κουτιά γάλα και λίγα τρόφιμα. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος υπέβαλαν μήνυση και η απελπισμένη μάνα βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και κλήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

    Πρόκειται για συγκλονιστική υπόθεση, σύμφωνα με το Cretalive, η οποία "άγγιξε” ακόμα και τους αστυνομικούς που αναγκάστηκαν να την συλλάβουν.

    Η οικογένειά της αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και την έσπρωξε στην κλοπή η ανάγκη να ταΐσει τις δύο κόρες της, 4 και 6 ετών. Πήρε από το κατάστημα, χωρίς να πληρώσει, δύο κουτιά γάλα μακράς διάρκειας, ένα κουτί φρέσκο γάλα και ένα παγωτό. Πλέον έχει μετανοιώσει για την πράξη της αυτή και ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα παιδιά της.

    Η 32χρονη εμφανίστηκε συντετριμμένη στο Δικαστικό Μέγαρο και υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Ήμουν σε απόγνωση, απελπισμένη, πεινούσαν τα παιδιά μου ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τελικά, αφέθηκε ελεύθερη να επιστρέψει σπίτι της! Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το Cretalive, απέσυρε την σχετική έγκληση, μετά και την προφορική δήλωση της 32χρονης στο Δικαστήριο.

    Η οικογένεια της, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έχει καταγραφεί στις λίστες απόρων της Κοινωνικ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 415 | Added by: ludia | Date: 2012-06-15 | Comments (0)

    Με πιο αργό ρυθμό γερνάνε τα άτομα που έχουν πατέρες και παππούδες μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Ζουν περισσότερο τα παιδιά από μεγαλύτερης ηλικίας πατεράδες

    Η έρευνα υποστηρίζει πως η καθυστερημένη πατρότητα φαίνεται να παρέχει πλεονεκτήματα επιβίωσης, επειδή η γενετική σύνθεση του σπέρματος ενός άνδρα μεταβάλλεται, καθώς αυτός μεγαλώνει, αναπτύσσοντας ένα κώδικα DNA που ευνοεί την επιμήκυνση της ζωής- κάτι που ο πατέρας (και ο δικός τους πατέρας πριν από αυτόν) κληροδοτεί στα παιδιά του.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νταν Άιζενμπεργκ του Τμήματος Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Northwestern, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν το DNA 1.779 ενηλίκων και βρήκαν ότι τα τελομερή (ζωτικά τμήματα των χρωμοσωμάτων που μικραίνουν όσο γερνάει κανείς και καθορίζουν το προσδόκιμο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Hξερες ότι | Views: 251 | Added by: ludia | Date: 2012-06-15 | Comments (0)

    Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι - γνωστό και ως Prunus avium στους βοτανολόγους – και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus). Από τις γλυκές ποικιλίες ιδιαίτερες προτιμήσεις συγκεντρώνει αυτή με τους μεγάλους, βαθυκόκκινους και χυμώδεις καρπούς.

    Όσο για τον τόπο καταγωγής του φρούτου, κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά ωστόσο, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας (εξ ου και το όνομα) κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Ρωμαίος στρατηγός Λούκουλος τα ανακάλυψε και τα έφερε στην Ιταλία. Τα κεράσια είναι γλυκά, όξινα και στυφά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Εξουδετερώνουν την πνευματική κόπωση, είναι άρα πολύ χρήσιμα στους μαθητές ειδικά σε περιόδους εξετάσεων (του τέλους της σχολικής χρονιάς για παράδειγμα, που συμπίπτει με την εποχή που υπάρχουν σε αφθονία τα κεράσια), γι’ αυτό συστήνεται να τρώνε τουλάχιστον δύο με τρία κιλά κεράσια την εβδομάδα.

    Στην Ελλάδα παράγονται στον Κολινδρό Πιερίας, στην Έδεσσα, στα Γρεβενά, στη Βόρεια Χίο και σε αρκετές άλλες περιοχές της, βόρειας κυρίως, Ελλάδας.

    Category: Hξερες ότι | Views: 266 | Added by: kaliroy | Date: 2012-06-15 | Comments (0)

    Στην μετεωρολογία το καλοκαίρι καθορίζεται συμβατικά ως η περίοδος που περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και διαρκεί από το θερινό ηλιοστάσιο έως τη φθινοπωρινή ισημερία. Στο Νότιο ημισφαίριο το καλοκαίρι ξεκινά κατά στις ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Hξερες ότι | Views: 255 | Added by: kaliroy | Date: 2012-06-14 | Comments (0)


    Δεν χρειάζεται να είναι του Αγίου Βαλεντίνου για να μοιράσουμε φιλιά στα αγαπημένα μας πρόσωπα -προσφέρει, όμως, μία εξαιρετική ευκαιρία. Το φιλί αποτελεί την πιο απλή πράξη αγάπης, γεμάτη ερωτισμό, αισθησιασμό και ρομαντισμό. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, κάθε πιθανή -και απίθανη- πληροφορία για την τρυφερή αυτή συνήθεια και σας απαριθμούμε όλους τους λόγους για να μην σταματήσετε ποτέ να δίνετε γλυκά φιλιά!




    Δεν χρειάζεται να είναι του Αγίου Βαλεντίνου για να μοιράσουμε φιλιά στα αγαπημένα μας πρόσωπα -προσφέρει, όμως, μία εξαιρετική ευκαιρία. Το φιλί αποτελεί την πιο απλή πράξη αγάπης, γεμάτη ερωτισμό, αισθησιασμό και ρομαντισμό. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, κάθε πιθανή -και απίθανη- πληροφορία για την τρυφερή αυτή συνήθεια και σας απαριθμούμε όλους τους λόγους για να μην σταματήσετε ποτέ να δίνετε γλυκά φιλιά!
      
    Σύμφωνα με λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, το φιλί είναι: Η επαφή των χειλιών με τα χείλη ή άλλο σημείο του σώματος άλλου προσώπου ως έκφραση αγάπης, ερωτικού πόθου κ. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 273 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-06-12 | Comments (0)


    Ήξερες ότι…
    Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.
    Hξερες ότι…
    Εάν διατηρούσαμε τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης στην εξωμήτρια ζωή που έχουμε στην ενδομήτρια, το αποτέλεσμα θα ήταν ένας ενήλικας με μέγεθος χίλιες φορές μεγαλύτερο του ήλιου
     
    Hξερες ότι…
    Τα αγγεία του σώματος μας έχουν συνολικό μήκος περί τα 96.000 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 2,5 φορές τη περίμετρο της γης.
    Κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο ζει περίπου 120 ημέρες και κάνει 172.000 διαδρομές στο αγγειακό δίκτυο του σώματος μας μέχρι να καταστραφεί. Υπολογίζεται ότι περίπου 10 εκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια καταστρέφονται κάθε δευτερόλεπτο κυρίως στο σπλήνα και αντικαθίστανται από νέα που παράγονται στο μυελό των οστών.
    Ήξερες ότι…
    Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.
    Ήξερες ότι…
    Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)
    Ήξερες ότι…
    Το αράπικα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!
    Ήξερες ότι…
    Στην Κίνα γιορτάζουν τα γεννέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια!
    Ήξερες ότι…
    Σε ολόκληρη τη ζωή μας θα περπατήσουμε συνολικά 3 φορές το γύρο του κόσμου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 272 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-06-12 | Comments (0)



    Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολάμβαναν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
    Όπως δείχνουν όμως πρόσφατες μελέτες, μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπύρα, χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια. 


    Αποκτάς πιο ανθεκτικά οστά
    Η μπύρα περιέχει μεγάλες ποσότητες σιλικόνης που συνδέεται με την υγεία των οστών. Σε έρευνα μάλιστα που έγινε το 2009 από το Tufts University βρέθηκε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έπιναν ένα ή δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών
    Πιο δυνατή καρδιά
    Μια ανάλυση που έγινε το 2011 σε 16 προηγούμενες έρευνες που περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, υπό τη διεύθυνση του ιταλικού ινστιτούτου έρευνας Fondazion di Ricerca e Cura βρήκε ότι ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώθηκε κατά 31% σε όσους έπιναν ένα ή δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα, αφού αυξάνουν την HDL, τη λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη.
    Πιο υγιή νεφρά
    Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία βρήκε ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, η μπύρα μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά σε ποσοστό 40%. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι επειδή η μπύρα περιέχει μεγάλη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 287 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-06-12 | Comments (0)



    Η ...ονείρων χώρα του Στέλιου Καλαθά ...πετά στα σύννεφα!


    Με αφορμή τα όνειρά των Ελλήνων ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης παρουσιάζει δύο σπονδυλωτές σάτιρες με κοινό άξονα όσα διαδραματίζονται στην τρέχουσα επικαιρότητα. Έχοντας ως υλικό τα σύμβαντα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, εμπλουτίζοντας τα με πολύ χιούμορ, ευαισθησία, χρώμα, μουσική αλλά και ελπίδα και με την συνδρομή των ομάδων της «συναισθηματικής διαλεκτικής» –της μεθόδου υποκριτικής που διδάσκει επί χρόνια - παρουσιάζει μία σειρά παραστάσεων με τίτλο «Ονείρων χώρα- Πετάμε στα σύννεφα»....

    «Με διαβατήριο την σάτιρα- ασπίδα ιερή στα δύσκολα- και όχημά μας το μεράκι, το πάθος και την αγάπη μας για το θέατρο, ετοιμάσαμε αυτές τις παραστάσεις με στόχο μέσα από τα όνειρα να προσφέρουμε το χαμόγελο που είναι πολύτιμο για τις γκρίζες μέρες μας» ομολογεί ο Στέλιος Καλάθας.

    ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

    «ΟΝΕΙΡΩΝ ΧΩΡΑ»
    8 ΚΑΙ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ. 21:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    «ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 305 | Added by: sofaki | Date: 2012-06-11 | Comments (0)

    XANIS TON STILO SOU

    OXI STILO-OXI SIMIOSIS
    OXI SIMIOSIS-OXI MATHISI
    OXI MATHISI-OXI DOULIA
    OXI DOULIA-OXI LEFTA
    OXILEFTA-OXI ROUXA KAI FARMAKA
    OXI ROUA KAI FARMAKA-DN EXIS SINTROFO
    OXI SINTROFO-KATATHLIPSI
    KATATHLIPSI-AROSTIA
    AROSTIA-PAITHENIS
    HTHIKO DIDAGMA MIN XAIS POTE TON STILO S 
    Category: Hξερες ότι | Views: 337 | Added by: giorgarasole | Date: 2012-06-10 | Comments (0)

    Τη δεύτερη θέση στον κόσμο, κατέκτησε η Ελλάδα, ανάμεσα σε 48 χώρες, σε ότι αφορά τις πιο καθαρές ακτές, ακριβέστερα κέρδισε 394 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες και άλλες 9 για τις μαρίνες της! Να σημειωθεί ότι στην κορυφή της λίστας ....





    βρίσκεται η Ισπανία με 511 γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της και άλλες 92 σε μαρίνες. Η βράβευση έγινε την περασμένη Παρασκευή από τη Διεθνή Επιτροπή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας
    Category: Hξερες ότι | Views: 329 | Added by: sofaki | Date: 2012-06-10 | Comments (0)

    Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι 100 χρόνια πριν ένας επιστήμoνας, ο George Murray Levick βρέθηκε αντιμέτωπος με σεξουαλικές ανωμαλίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική. Ο Levick πέρασε το καλοκαίρι του 1911-1912 στην παγωμένη ήπειρο μελετώντας την αποικία των...





    Adélies, και ολόκληρο τον κύκλο αναπαραγωγής εκεί, κάτι που κανείς άλλος επιστήμονας δεν έχει κάνει έκτοτε.

    Εκείνη την περίοδο είδε αρσενικούς πιγκουίνους να κάνουν σεξ με άλλα αρσενικά του είδους, και το χειρότερο να συνουσιάζονται ακόμα και με νεκρούς πιγκουίνους, κάποιοι εκ των οποίων είχαν πεθάνει ένα χρόνο πριν. Επίσης παρατήρησε πιγκουίνους να εξαναγκάζουν σε σεξουαλική συνεύρεση θηλυκά του είδους ή νεοσσούς.

    Ο Levick απέδωσε αυτή την σεξουαλική στέρηση στους χούλιγκαν αρσενικούς πιγκουίνους και όπως αναφέρει ο Guardian έγραψε τις παρατηρήσεις του αυτές στα ελληνικά ώστε μόνο ένας αρκετά μορφωμένος κύριος να μπορεί να καταλάβει τις τρομακτικές εικόνες που είδε.

    Για πολλά χ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 276 | Added by: sofaki | Date: 2012-06-10 | Comments (0)

    Η γάτα (Felis catus - Αίλουρος η γαλή) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουριδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.[2][3].



    Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή. Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρησιμεύει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας.[4] Το 1906 ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση Φίλων της Γάτας (Cat Fancier's Association, αρκτικόλεξο CFA).[5]

    Στην Κίνα οι γάτες εκτρέφονται με σκοπό το εμπόριο της γούνας τους. Το γεγονός ότι στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται[6] έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλοζωικές κυρίως οργανώσεις[7] παγκοσμίως .

    Μέχρι πρόσφατα πιστευόταν ότι η γάτα εξημερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου θεωρούνταν ιερό ζώο.[8] Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 έδειξαν ότι η καταγωγή όλων των κατοικιδίων γατών πιθανώς ανάγεται σε πέντε αφρικανικές αγριόγατες (Felis silvestris lybica) που έζησαν στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 8000 π.Χ.[9]

    Μέγεθος
    < ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 296 | Added by: kaliroy | Date: 2012-06-05 | Comments (0)



    Όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 258 | Added by: LoLa | Date: 2012-06-02 | Comments (0)

    Μια συνομιλία μεγάλης διάρκειας στο κινητό επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλό μας, ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν αυτές οι αλλαγές είναι επιβλαβείς. Μελέτη που διεξήχθη από το Αγγλικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι μια συνομιλία 50 λεπτών παράγει αυξημένη δραστηριότητα....





    στο μέρος του εγκεφάλου που βρίσκεται κοντά στην κεραία του τηλεφώνου. Τα αποτελέσματα, τα οποία έδειξαν αύξηση 7% στον μεταβολισμό της γλυκόζης, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τα τηλέφωνα έχουν κάποια επίδραση.

    Ο καθηγητής Patrick Haggard, από το University College του Λονδίνου, προειδοποίησε ότι η έρευνα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή.

    Πάντως, το πανεπιστήμιο του Manchester, σε μελέτη εγκεφαλικών όγκων από το 1997 μέχρι το 2008 δεν διαπίστωσε σημαντική αύξηση σε αυτούς παρά τη διαδεδομένη χρήση των κινητών τηλεφώνων.
    Category: Hξερες ότι | Views: 289 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-31 | Comments (0)

    350 ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν τους γρίφους του Νεύτωνα οι μαθηματικοί ανά τον κόσμο. Ένας 16χρονος μαθητής, όμως, του έβαλε τα γυαλιά! Ο Σουρίγια Ρέι (Shouryya Ray) από τη Γερμανία, αποδείχτηκε ιδιοφυία, αφού κατάφερε να δώσει απαντήσεις σε μαθηματικά προβλήματα που....





    έθεσε ο Ισαάκ Νιούτον. Το σχολιαρόπαιδο από τη Δρέσδη, βρήκε την απάντηση σε δύο θεμελιώδεις θεωρίες δυναμικής των σωματιδίων, τις οποίες οι επιστήμονες μπορούσαν να υπολογίσουν μόνο με τη χρήση πολύπλοκων υπολογιστών.

    Συγκεκριμένα, ο ιδιοφυής νεαρός είναι σε θέση να υπολογίσει την ακριβή "διαδρομή” της κίνησης μίας μπάλας που εκτοξεύεται προς έναν τοίχο και να προβλέψει πως θα χτυπήσει πάνω στον τοίχο και προς τα πού θα αναπηδήσει.

    Ο Σουρίγια έλυσε το πολύπλοκο πρόβλημα, σε επίσκεψή του στο πανεπιστήμιο της Δρέσδης, αφήνοντας έκπληκτους τους καθηγητές, οι οποίοι προηγουμένως τον διαβεβαίωναν ότι είναι άλυτο!

    "Σκέφτηκα, γιατί να μην δοκιμάσω;”, δήλωσε ο 16χρονος στη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 250 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-27 | Comments (0)

    Σαν σήμερα, το 1928, προβάλλεται η πρώτη κινηματογραφική ταινία στην Αθήνα!
    Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου αρχίζει το 1906, αν και συχνά αναφέρεται ως έτος αρχής του το 1914. 
    Το 1906 κινηματογραφείται μια μικρού μήκους ταινία των Ολυμπιακών αγώνων που διεξάχθηκαν τότε. 
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 297 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-05-26 | Comments (0)

    Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα. Μερικά από....




    τα πιο συχνά είναι η χρήση του προφυλακτικού μετά την έναρξη της συνουσίας ή η αφαίρεσή του πριν αυτή ολοκληρωθεί, αλλά και το ξετύλιγμά του πριν από την τοποθέτηση.

    Πολλοί άντρες εξάλλου το τοποθετούν με τρόπο που δεν αφήνει χώρο στην άκρη του για να χωρέσει το σπέρμα, ενώ άλλοι δεν το ελέγχουν πριν το βάλουν για να δουν εάν είναι γερό.Αυτού του είδους τα λάθη αυξάνουν τον κίνδυνο διαρροής ή ρήξης του προφυλακτικού, σύμφωνα με την ανασκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Sexual Health».

    «Η χρήση του προφυλακτικού είναι πολύ πιο πολύπλοκη απ’ ό,τι νομίζουμε και τα λάθη μόνο σπάνια δεν είναι», λέει ο ερευνητής δρ Ρίτσαρντ Κρόσμπι, καθηγητής και διευθυντής στο Τμήμα Συμπεριφορών ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 304 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-25 | Comments (0)




    Την εξήγηση επιχειρούν να δώσουν Άγγλοι ερευνητές

    Επιστήμονες στην Αγγλία έλυσαν ένα μυστήριο χρόνων που αφορά τις τίγρεις. Συγκεκριμένα οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν την ιστορία σχετικά με τις ρίγες στο σώμα των ζώων. Στο ταξίδι τους για να λύσουν αυτό το μυστήριο στράφηκαν προς τη θεωρία του μαθηματικού Alan Turing, ο οποίος πριν από 60 χρόνια έθεσε τις βάσεις για το σημερινό ηλεκτρονικό υπολογιστή.


    Ο Turing είχε υποθέσει πως οι βούλες στις λεοπαρδάλεις και οι ρίγες στις τίγρεις παράγονται από δύο τύπους μορφογενετικών πεδίων που συνεργάζονται, το ένα ως «ενεργοποίητης» και το άλλο ως «αναστολέας».

    Όταν τα μορφογενετικά αποφασίσουν πως θα δομηθούν τα κύτταρα μέσα στον ιστό, ο Turing υπέθεσε ότι οι δύο τύποι συνεργάζονται για να δημιουργηθούν αυτές οι ρίγες που βλέπουμε στο σώμα κάποιων ζώων.

    Βέβαια, ποτέ δεν αποδείχθηκε η θεωρία του Turing, αλλά ερευνητές του King's στο Λονδίνο θέλησαν να κάνουν περεταίρω μελέτες πάνω στο θέμα. Οι επιστήμονες δεν χρησιμοποίησαν τίγρεις αλλά εξέτασαν τα «αυλάκια» που υπάρχουν στα στόματα των ποντικών. Οι ερευνητές είδαν ότι τα μορφογενετικά επηρέαζαν αυτές τις κορυφογραμμές στα στόματα των ποντικών.

    Συγκεκριμένα όταν αυξάνονταν ή μειώνονταν τα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 254 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-23 | Comments (0)


    Τα γενέθλια είναι σίγουρα για τον καθένα μια μέρα που αισθάνεται το πιο ξεχωριστό πρόσωπο πάνω στη γη. Που γιορτάζει τη γέννησή του και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει! Σωστά; Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη μοιράζονται μαζί μας την ίδια ακριβώς μέρα γενεθλίων. Αναρωτηθήκατε, λοιπόν, ποτέ ποια είναι τα πιο κοινά γενέθλια ή πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά σας; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθετε! Γιατί υπάρχουν μήνες που πραγματικά μπορείτε να αισθάνεστε «μοναδικοί» στον κόσμο (ο Φεβρουάριος, για παράδειγμα) αλλά και ημερομηνίες απολύτως συνηθισμένες. Ο ακόλουθος πίνακας θα σας βοηθήσει αρκετά νομίζω να ξανασκεφτείτε πριν πείτε: «είμαι ο μοναδικός στον κόσμο» ή «σαν εμένα καμιά»!!!

    perierga.gr - Πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά σας;

    Category: Hξερες ότι | Views: 255 | Added by: ludia | Date: 2012-05-23 | Comments (0)

    Κοινό στοιχείο όλων οι εντυπωσιακές διαστάσεις, τα μεγάλα φουγάρα και οι μηχανές τεράστιας ισχύος που όργωσαν τον Ατλαντικό ωκεανό επιζητώντας την ταχύτητα, την πολυτέλεια και την μαζική μεταφορά των επιβατών μέχρι την εμφάνιση της αεροπλοΐας που τα έθεσε στο περιθώριο, αναγκάζοντάς τα σε απόσυρση ή στην μετατροπή τους σε κρουαζιερόπλοια. Από το «Great Britain» του 1840 μέχρι και το «Queen Mary II» της νέας χιλιετίας, τα υπερωκεάνια πρωταγωνίστησαν στη θάλασσα, ενώνοντας Ευρώπη και Αμερική.

    1. GREAT BRITAIN

    • Χώρα προέλευσης: Μεγάλη Βρετανία
    • Χρονολογία ναυπήγησης: 1843
    • Μήκος: 88 μέτρα
    • Πλάτος: 15.2 μέτρα
    • Τονάζ: 3.270 τόνοι
    • Μηχανές: Κινητήρας «compound», 1 έλικας
    • Ταχύτητα: 9 κόμβοι
    • Επιβάτες: 350 & 300 πλήρωμα
    • Κατασκευαστής: William Patterson, Bristol, Αγγλία

    Perierga.gr - Διάσημα υπερωκεάνια!

    Το «Great Britain» σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Όταν ναυπηγήθηκε, ήταν το μεγαλύτερο πλοίο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από σίδερο, το πρώτο που δημιουργήθηκε για υπερατλαντικά ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Hξερες ότι | Views: 307 | Added by: ludia | Date: 2012-05-23 | Comments (0)

    Καραθεοδωρή και Αϊνστάιν: «μίλησαν» τα αρχεία
    Αριστερά, ο Καραθεοδωρή την εποχή που ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Δεξιά, νεαρός ο Αϊνστάιν, την εποχή που γνωρίστηκε με τον Καραθεοδωρή.



     

    Μια από τις πιο διαδεδομένες επιστημονικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο είναι ότι ο μεγάλος έλληνας μαθηματικός Καραθεοδωρή «βοήθησε», κατά κάποιον τρόπο, τον Αϊνστάιν στη διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας. Εχει άραγε η αντίληψη αυτή κάποια βάση; Η πρόσφατη δημοσίευση των αρχείων του Αϊνστάιν από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ μού έδωσε την ευκαιρία να αναζητήσω την αλήθεια μέσα από τα σωζόμενα γραπτά ντοκουμέντα, κυρίως την αλληλογραφία των δύο επιστημόνων. Τα ντοκουμέντα αυτά, που έφθασαν στα χέρια μου χάρη στη βοήθεια της κυρίας Μπάρμπαρα Βολφ του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και μεταφράστηκαν από τον συνάδελφο στο ΑΠΘ Νίκο Στεργιούλα, αποτελούνται από έξι επιστολές του Καραθεοδωρή προς τον Αϊνστάιν, τέσσερις επιστολές του Αϊνστάιν προς τον Καραθεοδωρή και την περίληψη μιας ανακοίνωσης του Καραθεοδωρή στην Πρωσικ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Hξερες ότι | Views: 256 | Added by: ludia | Date: 2012-05-19 | Comments (0)

    Τα άλογα «φωτογραφίζουν» τον ιδιοκτήτη τους
    Το εντυπωσιακό δέσιμο ανθρώπου-αλόγου, «ξυπνά» τις αισθήσεις του ζώου



    Λονδίνο 


    Τη φωνή γνώριμων ατόμων αναγνωρίζουν τα άλογα ανακαλώντας παράλληλα την εικόνα της όψης τους, υποστηρίζει  νέα βρετανική μελέτη.

    Σε δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ παίζοντας ηχογραφήσεις φωνών από ένα κρυμμένο ηχείο, τα εντυπωσιακά ζώα έτειναν να πλησιάζουν το ηχείο όταν από αυτό ακουγόταν η φωνή του ιδιοκτήτη τους.

    Προηγούμενες μελέτες των ίδιων ειδικών, είχαν δείξει ότι τα άλογα αναγνωρίζουν μέλη του κοπαδιού τους μέσω της φωνής τους. Τα τελευταία ευρήματα όμως τώρα μαρτυρούν ότι το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση αναγνώρισης ανθρώπων.

    Οι άνθρωποι, στο άκουσμα μιας γνώριμης φωνής ανακαλούμε τη νοητική εικόνα του ομιλητή, συνδέοντας έτσι ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα. Η συγκεκριμένη διαδικασία λοιπόν, ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Hξερες ότι | Views: 263 | Added by: ludia | Date: 2012-05-19 | Comments (0)

    Ποια είναι η πιο τυχερή γυναίκα στον πλανήτη;

    Μια γυναίκα από το Texas αλλάζει τους νόμους της φύσης.

    Εσείς μπορεί να θεωρείτε τύχη να βρείτε 5 ευρώ στο δρόμο ή ένα δίκροκο αβγό και να χαίρεστε με το παραμικρό, αλλά δεν ξέρετε τι θα πει πραγματικά τύχη αν δεν γνωρίσετε Joan R. Ginther. Η κυρία αυτή που κατάγεται εξ Αμερικής έχει κερδίσει από μερικά εκατομμύρια στο λαχείο τέσσερις φορές. Όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις.

    Την πρώτη φορά κέρδισε 5,4 εκατομμύρια, τη δεύτερη δύο εκατομμύρια, την τρίτη τρία εκατομμύρια και την τέταρτη φορά είχε jackpot και κέρδισε 10 εκατομμύρια.

    Category: Hξερες ότι | Views: 232 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Και φτανουμε στο κυριοτερο που μας απασχολει στην επεξηγηση των συμβολων που δημιουργουνται απο τον καφε και το κατακαθι του...θα τα αναφερω ολα επιγραμματικα και μετα ενα προς ενα αναλυτικα..


    Ανθρωπος.... πολυ σημαντικο συμβολο για την καφεμαντεια.συναντιεται με αρκετες παραλαγες,γιαυτο χρειαζεται προσοχη στη διαγνωση σας αναλογα με την θεση.
    α) προσωπο ορθιο πρεπει να απομακρυνθειτε απο ενα προσωπο που ειναι κοντα σας διοτι εχει ασθενη χαρακτηρα και πιθανον να σας βλαψει εστω και χωρις την θεληση του.
    β) κεφαλι χωρις χερια και ποδια καλο σημαδι,θα δημιουργησετε νεα σχεση με προσωπα που θα σας φανουν χρησιμα.
    γ) κεφαλι αντεστραμενο καποιο σημαντικο προσωπο σας προστατευει και σας υπηρετει
    δ) κεφαλι με χερια προς τα κατω  καποιος που εσεις πιστευετ οτι θα σας βοηθησει και το θεωρειτε σοβαρο,προσπαθει ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 969 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    H κρεμ ντε λα κρεμ της διεθνούς showbiz υποκλίνεται στο απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας και δεν διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσει ένα σπίτι ή κάποια έκταση στη χώρα μας. Δεν είναι λίγοι οι σταρ τους εξωτερικού αλλά και οι ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που...




    ξεκίνησαν από μια επίσκεψη για διακοπές και τελικά έριξαν άγκυρα στο μέρος που τους γοήτευσε πιο πολύ. ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Ο Τομ Χανκς είχε έρθει για πρώτη φορά με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουιλσον για διακοπές στα ελληνικά νησιά πριν από χρόνια. Ετσι, μετά τις διακοπές το λαμπερό ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει σε αγορά έξι στρεμμάτων στην Αντίπαρο, όπου και έφτιαξε το καταφύγιό του. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν φιλοξενήσει φίλους τους από τη Μέκκα του κινηματογράφου προκειμένου να γευτούν τις ομορφιές του νησιού, τα πεντακάθαρα νερά και τις ελληνικές νοστιμιές στα γραφικά ταβερνάκια. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον διάσημο σταρ πρόσφ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 287 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-13 | Comments (0)

    Η ιδέα γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και πρωτεργάτης της ήταν ένας υδραυλικός που είχε σκεφτεί να φτιάξει ένα δίκτυο ανταλλαγής πραγμάτων, ώστε τίποτα να μην καταλήγει στα σκουπίδια. Ο Μάκης Προδρόμου διατηρεί ως στάση ζωής την ιδέα της ανακύκλωσης και είναι ο δημιουργός της...



    διαδικτυακής πλατφόρμας www.xariseto.gr, που σήμερα πραγματοποίησε το 18ο παζάρι της στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 το βράδυ. «Είναι μια ευκαιρία αυτήν την εποχή που αλλάζουμε τα ρούχα στην ντουλάπα μας, να δούμε τι μας χρειάζεται και τι όχι και να τα χαρίσουμε. Ο κόσμος πλέον έχει πιο πολλές ανάγκες και έχει αυξηθεί», αναφέρει μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Μάκης Προδρόμου. «Το ενθαρρυντικό είναι ότι σήμεα στο xariseto.gr έχουμε 150 με 180 αγγελίες καθημερινά, πολλές από αυτές μάλιστα έχουν αρκετά αντικείμενα, ενώ αριθμούμε γύρω στα 35.000 μέλη από όλη την Ελλάδα», σημειώνει. Υπάρχει όμως κόσμος που ενδιαφέρεται και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον κ.Προδρόμου, είναι άνθρωποι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 280 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-12 | Comments (0)

    Από το «Μάνα Κουράγιο» στο «Κουράγιο Πετράν» και από τα χαϊλίκια στην cheap art.

    Από τη σημερινή ηλεκτρονική έκδοση του ΕΘΝΟΥΣ: Μια καλλιτεχνική απεικόνιση αποτυπωμένη στην συμβολή των οδών Λουκιανού & Αλωπεκής, πάνω σε μεταλλικό καπάκι, («ίσως σε κουτί του Ο.Τ.Ε.» όπως σημείωσε η αναγνώστρια.....
    Σ.Δ. που είχε την ευαισθησία να τη φωτογραφίσει και την καλοσύνη να μας τη στείλει).
    Ευτυχώς που έχει ακόμη να πληρώσει το νερό στο σπίτι κι ας κάνει οικονομίες η Τζένυ και πλένει τα δόντια της με κλειστή τη βρύση.
     
    Category: Hξερες ότι | Views: 252 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-08 | Comments (0)

    .
    Σόκαρε όλο τον κόσμο της showbiz, η είδηση του θανάτου του μοντέλου Γιάννας Χατζημιχάλη. Η 29χρονη Γιάννα παιδευόταν εδώ και χρόνια με τον καρκίνο και ελάχιστοι φίλοι της γνώριζαν το Γολγοθά της.
    Η άτυχη κοπέλα......
    ξεκίνησε ως μοντέλο από το Ciao ANT1 και όπως είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της είχε δουλέψει με την Ρούλα Κορομηλά στον Alpha, στο "10-2” στη ΝΕΤ, στη σειρά "Ελλάς το Μεγαλείο σου”, στην "Νταντά” και στον "Όμορφο κόσμο το πρωί”.
    Συγκλονισμένη η οικογένεια της Γιάννας έστειλε στους φίλους της το ακόλουθο μήνυμα:
    "Η ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ!
    Category: Hξερες ότι | Views: 302 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-08 | Comments (0)

    .
    Ένα νεαρό ζευγάρι υπό την επήρεια αλκοόλ καταλήγει στις τουαλέτες όπου ξεκινάει ένα ερωτικό παιχνίδι. Η κάμερα ασφαλείας από ψηλά καταγράφει τα πάντα φυσικά...







    κι ενώ η τύπισσα έχει πάρει φόρα, ο αγαπημένος της, της ζητάει να σταματήσει. Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί εδώ
    Category: Hξερες ότι | Views: 268 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-08 | Comments (0)

    Ο τόνος είναι το μόνο ψάρι που δε σταματά ποτέ να κινείται!
    Category: Hξερες ότι | Views: 295 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-05-04 | Comments (1)

     
    Άγγελοι με έστειλαν εσένα να προσέχω
    θυμάμαι πως μου είπανε υπομονή να έχω
    δεν ξέρω αν σχεδιάζανε εγώ να σ'αγαπήσω
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 236 | Added by: marilou | Date: 2012-05-03 | Comments (0)

    Βότκα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το μαγικό ποτόΗ μυθολογία της βότκας ενισχύεται από τις διακριτικές νότες που ανιχνεύονται στην καθαρή βάση της, δίνοντάς της ακόμη πιο ενδιαφέρουσα επίγευση.

    Οι Πολωνοί την αποκαλούν «Wodka», οι Pώσοι «Vodka» και οι Kινέζοι - που την ανακάλυψαν πρώτοι - «Nερό του Δράκου». Aπό τον 15ο αιώνα, που κατέκτησε την Aνατολική Eυρώπη, έγινε το βάλσαμο που ζεσταίνει τις παγωμένες καρδιές.

    Category: Hξερες ότι | Views: 266 | Added by: marilou | Date: 2012-05-01 | Comments (0)

    chest-386

    Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές απορίες που απευθύνουν οι γυναίκες στους γυμναστές τους. Η απάντηση λοιπόν είναι ότι η σπογγώδης ουσία που αποτελεί το στήθος δεν γυμνάζεται. Ο μαστός όμως ενώνεται με τους συνδέσμους cooper, οι οποίοι βρίσκονται στους μυς του στήθους (π.χ. μείζων θωρακικός) οι οποίοι γυμνάζονται. 
    Αν λοιπόν οι γυναίκες γυμνάζουν πολύ καλά αυτούς τους μυς, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του μαστού τους. 
    Ωστόσο θα πρέπει να δείξουν προσοχή ειδικά όταν ασκούνται έντονα (π.χ. τρέξιμο κ.λπ.) και να φοράνε ένα αθλητικό ενισχυμένο σουτιέν, καθώς με την έντονη ταλάντευση παραμονεύει ο κίνδυνος χαλάρωσης των συνδέσμων cooper με αποτέλεσμα την... πτωτική τάση του στήθους.

    Category: Hξερες ότι | Views: 233 | Added by: marilou | Date: 2012-04-29 | Comments (0)


    Θα στο πω αγαπητέ αναγνώστη, κι ας με πεις ότι θες. Κι ας με πεις ακόμα και λαϊκιστή...

    Οι μικρές αλήθειες είναι πίσω από τις ψευδείς εικόνες που σου δείχνει η τηλεόραση. 

    Η τηλεόραση σου δείχνει μόνο έναν αρχηγό που μιλά.. Έναν αρχηγό κόμματος ... έναν Βενιζέλο, έναν Σαμαρά, μία Παπαρήγα ... σου δίνει έναν Τσίπρα, έναν Καρατζαφέρη..


    Δεν σου δείχνει όμως έναν πατέρα που μπαίνει στο σπίτι και τα παιδιά του τον.....
    κοιτάνε στα μάτια και δακρύζει ο ίδιος από ντροπή γιατί χάνει την αξιοπρέπεια του όταν δε μπορεί να φέρει φαγητό στο τραπέζι.

    Γιατί η κάμερα σου δίνει έναν πολιτικό που κάθεται μπροστά σ’ένα έδρανο και έχει πίσω του υποστηριχτές, και σου λέει κάτι που σε γοητεύει..

    Η εικόνα, η τηλεοπτική κάμερα δεν θα φτάσει ποτέ να δει ποτέ πραγματικά τα συσσίτια.. Θα τα δει ως συσσιοτουρισμό!
    Δε θα κάτσει ποτέ να σου δείξει τον πραγματικό άστεγο.. Θα σου δείξει τον αστεγοτουρισμό!
    Θα σου δείξει μία νέα τάξη πραγμάτων την οποία πρέπει να μάθεις, να την αποδεχτείς και εκεί να ζεις. 

    Η τηλεοπτική κάμερα δε θα φτάσει ποτέ στον παραγωγό, στον κτηνοτρόφο στον πραγματικό αγρότη. Ποτέ δε θα φτάσει σ’αυτόν που πάει τώρα και αγοράζει τη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 274 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-04-27 | Comments (1)

    Απίστευτος τρόπος τιμωρίας σε παιδί...

    Πάει ο καιρός που οι γονείς τιμωρούσαν τα παιδιά στερώντας τους εξόδους,


    Περισσότερα ...
    Category: Hξερες ότι | Views: 272 | Added by: sofaki | Date: 2012-04-27 | Comments (0)

    Αν είσαι όμορφος ή όμορφη μπορείς να ταξιδέψεις δωρεάν!

    Απίστευτο και όμως αληθινό...


    Περισσότερα ...
    Category: Hξερες ότι | Views: 269 | Added by: sofaki | Date: 2012-04-26 | Comments (0)

    Απίστευτο! Μάθετε πως να καταλαβαίνετε αν σας λένε ψέματα!

    Και δεν μιλάμε να κυκλοφορείτε με ανιχνευτή ψεύδους!


    Περισσότερα ...
    Category: Hξερες ότι | Views: 261 | Added by: sofaki | Date: 2012-04-26 | Comments (0)

    Το πατρικό όνομα της μητέρας του αστροναύτη Buzz Aldrin, του πιλότου του Apollo 11, που πάτησε δεύτερος το πόδι του στη σελήνη μετά τον Neil Armstrong, ήταν Moon (Σελήνη).
    Το πλαγκτόν αποτελεί το 85% όλων των ζώντων οργανισμών στη Γη.
    Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.
    Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο.
    Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.
    Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.
    Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.


    Μία βλεφαρίδα ζει περίπου 5 μήνες.
    Τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυάνιο.
    Το νερό που πίνουμε έχει ηλικία 3 δις ετών.
    Τα πάντα ζυγίσουν 1% λιγότερο στον ισημερινό.
    Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.
    Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ.
    Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλλες.
    Τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες, μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες.
    Οι φράουλες ανήκουν στην οικογένεια των ρόδων.
    Απ΄ όλο τον κόσμο, η Σκοτία έχει το μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων κοκκινοτρίχηδων.
    Κανείς δεν γνωρίζει που είναι θαμμένος ο Μότσαρτ.
    Οι Εσκιμώοι χρησι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 364 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-04-25 | Comments (2)


    Ηταν ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 20ού αιώνα, αλλά μήπως ήταν και ο χειρότερος σύζυγος του κόσμου; Παρά την δόξα και τις αναρίθμητες επαγγελματικές επιτυχίες, φαίνεται πως ο Αλμπερτ Αϊνσταϊν δεν μπόρεσε να βρει ποτέ την ευτυχία στην προσωπική του ζωή.

    Στο νέο βιβλίο «Αϊνστάϊν: Η Ζωή και το Σύμπαν του», ο συγγραφέας Γουόλτερ Αϊζακσον γράφει ότι το 1914, όταν ο Αϊνσταϊν κατάλαβε ότι ο γάμος του με την μαθηματικό Μιλέβα Μάριτς είχε αρχίσει να καταρρέει, μετά από 11 χρόνια, της παρουσίασε έναν... «κατάλογο με απαιτήσεις» που πίστευε ότι θα τους επέτρεπαν να μείνουν μαζί, για χάρη των παιδιών τους.

    Μεταξύ άλλων; Η σύζυγος έπρεπε να φροντίζει το σπίτι, να του ετοιμάζει τρία γεύματα την ημέρα (που τα έτρωγε μόνος στο δωμάτιό του), να πλένει και να σιδερώνει τα ρούχα, και να τακτοποιεί τα πάντα, εκτός από το γραφείο του.
    Η Μάριτς δεν θα έπρεπε να περιμένει τίποτε σε αντάλλαγμα: ούτε εκδηλώσεις στοργής και έρωτα, ούτε συντροφικότητα στο σπίτι, ούτε κοινά ταξίδια και κοινωνικές εξόδους. Επιπλέον, θα έπρεπε να σωπαίνει αμέσως μόλις της το ζητούσε.

    Δεν είναι περίεργο, εξηγεί ο συγγραφέας της νέας βιογραφίας του Αϊνστάιν, που λίγους μήνες αργότερα, η Μάριτς εγκατέλειψε τον εμπνευστή της θεωρίας της σχετικότητας στο Βερολίνο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 292 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-04-24 | Comments (0)

    Βρέθηκε το «γονίδιο της εξυπνάδας»

    Ενδείξεις ότι ένα γονίδιο μπορεί να επηρεάσει – έστω και λίγο- το
    δείκτη νοημοσύνης και το μέγεθος του εγκεφάλου ενός ανθρώπου, βρήκε μια…

    ...διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>>
    Category: Hξερες ότι | Views: 232 | Added by: sofaki | Date: 2012-04-17 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 5 6 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Απρίλιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz