Κυριακή, 2024-05-05, 6:41 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Ελλάδα
    «Το μέγεθος του ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει»«Το μέγεθος του ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει» αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος. Σε κείμενο του στο οποίο αναφέρει τις θέσεις του για το συνέδριο, τονίζει ότι: «Καμία κρίση δεν ξεπερνιέται χωρίς κοινωνική ενότητα και δημιουργική συλλογική ηγεσία. Η εθνική συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση και η ενότητα της Παράταξης δεν χωρούν σπατάλη δυνάμεων. Είναι ευθύνη όλων μας».

    Διαβάστε τις θέσεις

    «Όλοι φέρουμε ένα ιστορικό βάρος ευθύνης. Να επινοήσουμε τους όρους επιβίωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην επόμενη φάση τον ρόλο του στην ανασυγκρότηση της Παράταξης. Αυτή είναι η ιστορικότητα του Συνεδρίου. Συνέδρια χωρίς ένα κεντρικό ερώτημα δεν έχουν περιεχόμενο. Όπως και Συνέδρια με λάθος ερωτήματα είναι χαμένες ευκαιρίες.

    1.Διατρέχουμε δύο κινδύνους. Πρώτον, το Συνέδριο να αποτελέσει ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα για ένα μη θέμα (ρόλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη διακυβέρνηση της χώρας). Δεύτερον, η μάχη των ιδεών να ηττηθεί από παλαιού τύπου εσωτερικούς ανταγωνισμούς για συσχετισμούς που δεν έχουν κανένα κοινωνικό σημείο αναφοράς.

    -Οφείλουμε απάντηση στο ερώτημα "τι έγινε;”. Όλοι κάναμε λάθη. Έχουμε την τόλμη να μιλήσουμε γι΄αυτά γιατί έχουμε ηθικό έρμα. Βιώσαμε στιγμές που το μακροπρόθε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 289 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-24 | Comments (0)

    Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει «Σχέδιο Β΄»
    Τη μετεξέλιξή του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) σε κόμμα το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του 2014 έχει αποφασίσει ο Α. Αλαβάνος.

    Το όνομα το νέου κόμματος αν δεν είναι «σχέδιο Β΄» θα είναι κάτι σχετικό ώστε να παραπέμπει ευθέως σ’ αυτό που η Κυβέρνηση θα ονόμαζε «λόμπι της δραχμής» και που ο πρώην Πρόεδρος και επί της ουσίας πνευματικός πατέρας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος ονομάζει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Δηλαδή τη «ζωή πέρα από το Ευρώ και την ΕΕ».

    Τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης και της ύφεσης μέσα από ένα εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών, επανεκκίνηση της ανάπτυξης και της οικονομίας κυρίως μέσα από τον πρωτογενή τομέα. Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ο Α. Αλαβάνος η ύπαρξη αυτού του σχεδίου είναι σήμερα πιο επιτακτική διότι η χώρα δεν αποκλείεται να βρεθεί, όχι από επιλογή της, αλλά από άλλο τυχαίο γεγονός εκτός ευρωζώνης.

    Αύριο το μεσημέρι πάντως η κίνηση που έχει ιδρύσει ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΜΜΑ θα εγκαινιάσει το κεραμίδι που απέκτησε πάνω από το κεφάλι του έστω και με νοίκι, όπως αναγράφει χαρακτηριστικά η πρόσκληση, στην οδό Σολωμού 13, στα Εξάρχεια.

     Εκδήλωση ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 259 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-24 | Comments (0)

    Σε ρυθμούς τρόικας η κυβέρνηση
    Να κλείσει τα κοινωνικά μέτωπα πριν αρχίσει η «ιερά εξέταση» της τρόικας προσπαθεί ο πρωθυπουργός – και στο πλαίσιο αυτό προωθούνται αιτήματα των αγροτών- ενώ οι υπουργοί καλούνται ο ένας μετά τον άλλον να κλείσουν τις εκκρεμότητες με την τρόικα.

    Τα τεχνικά κλιμάκια από τη Δευτέρα ξεσκονίζουν τα υπουργεία και ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να καταλογίσουν καθυστερήσεις σε επιμέρους ζητήματα αφού ήδη υπάρχουν προβλήματα σε κορυφαία ζητήματα όπως το Δημόσιο και τα έσοδα καθώς και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ενώ η κυβέρνηση θα ήθελε να διαπραγματευτεί πολιτικά για διορθώσεις σε επιμέρους πτυχές του προγράμματος.

    «Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι για να πάρει πίσω η τρόικα μέτρα θα πρέπει να έχει προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές» σημειώνει στέλεχος που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της τρόικας. Αλλά και στο Μαξίμου αν και αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν θέματα ανοικτά, κινούνται στη λογική «δεν διαπραγματευόμαστε δημοσίως για να μην «κάψουμε» τη λύση που θέλουμε» αλλά και για να μην ανεβάζουν τον πήχη.

    Το θέμα των αποχωρήσεων- απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων –μπορεί να μην είναι άμεσο- αλλά προκαλεί κραδασμούς και στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης αφού ουσιαστικά οι 25.000 που ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 286 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-24 | Comments (0)

    «Ο Σαμαράς είναι μέγας πατριώτης»
    «Όταν ξεπεράσουμε την κρίση, θα έχουμε βρει το μέτρο στη ζωή μας» λέει ο Μανώλης Μητσιάς αναφερόμενος στις νέες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες. Στηρίζει με πάθος τον σημερινό πρωθυπουργό που τυχαίνει να είναι προσωπικός του φίλος και δηλώνει ότι όλοι βάλαμε το χεράκι μας για να δημιουργηθεί η σημερινή κατάσταση στη χώρα.

    Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο κ. Μητσιάς «Η φράση του κ. Πάγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε κρύβει αλήθεια. Μόνο που δεν τα έφαγαν όλοι στο ίδιο ποσοστό. Αλλά εμείς πιέσαμε τους πολιτικούς να βάλουν το παιδί μας στον ΟΤΕ ή στο υπουργείο. Κάπου βάλαμε όλοι το χεράκι μας. Παντού υπήρξε φαγοπότι στην Ελλάδα».

    Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά, ο Μανώλης Μητσιάς τον χαρακτηρίζει ως «μέγα πατριώτη». «Παρακολουθώ πολύ τις προσπάθειες του. Ο Σαμαράς είναι μέγας πατριώτης. Ακούω μερικούς ηλίθιους στην τηλεόραση που τον βρίζουν και μιλάνε εναντίον του και θυμώνω. Πρόκειται περί ηλιθίων. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος την εποχή αυτή να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Ξέρω πόσο αγαπάει την Ελλάδα. Μέρα-νύχτα το μυαλό του είναι στο πώς θα βγούμε από το τούνελ».

    Αναφερόμενος στα οφέλη της κρίσης ο κ. Μητσιάς εκφράζει την άποψη ότι λόγω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 254 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-24 | Comments (0)

    H «Αποστολή» ξανά κοντά στους ακρίτες
    Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού Οργανισμού τη Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, βρέθηκε σήμερα στην Πάτμο με σκοπό την διανομή τροφίμων σε κατοίκους που έχουν ανάγκη.

    Ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετά από παρέμβαση του κ.κ. Ιερωνύμου ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Δημάρχου Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικου, να ενισχυθούν οι 160 καταγεγραμμένοι άποροι του νησιού, αλλά και των γειτονικών Αρκιών, όπου ζουν λίγοι κάτοικοι που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

    Η « Αποστολή», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας, ενισχύει αυτή την φορά εκτός από την Πάτμο και τους Αρκιούς  και την Κάλυμνο και την Λέρο με τόνους τροφίμων, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας  κ. Παΐσιος, ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνων για την βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα τονίζοντας ότι σε αυτή την κρίση οι ακρίτες έχουν πληγεί και η Μητρόπολη περιθάλπει πάνω από 300 άπορους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. 
    Category: Ελλάδα | Views: 210 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Συμμετοχή σε δύο εκθέσεις ετοιμάζει ο ΟΠΕΣτη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Εξοπλισμού FINE FOOD 2013 που διοργανώνεται από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας στον εκθεσιακό χώρο Sydney Convention Exhibition Centre προτίθεται να συμμετάσχει ο ΟΠΕ.

    Η έκθεση που διοργανώνεται κάθε χρόνο, είναι η μεγαλύτερη εμπορική Έκθεση τροφίμων και ποτών στη Αυστραλία και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

    H Αυστραλία με συνολικό πληθυσμό 22,3 εκ. κατοίκους εκ των οποίων τα 4,1 βρίσκονται στο Σίδνεϊ και τα 3,6 στην Μελβούρνη έχει να παρουσιάσει ιδιαίτερα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (πληθωρισμός 2%, ανεργία 5,4%) αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τα ελληνικά προϊόντα.

    Τα προϊόντα που προβάλλονται είναι: γενικά τρόφιμα, αλκοολούχα και μη ποτά, γαλακτοκομικά, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, κατεψυγμένα, προϊόντα κρέατος, παραδοσιακά φαγητά, προϊόντα υγιεινής διατροφής, ψάρια, φρέσκα προϊόντα και άλλα, καθώς και υλικά συσκευασίας και εξοπλισμό.

    Επίσης, ο ΟΠΕ προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικού Εξοπλισμού και Τροφοδοσίας ΗΟST ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 215 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    «Να φύγουμε από την τρόικα, πρέπει να γίνει τώρα»Σε παρέμβαση για την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) προέβη ο Μίκης Θεοδωράκης.

    «Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ για την αξιοποίηση των ΑΟΖ ο Έλληνας μουσουργός.

    «Να φύγουμε από την τρόικα, πρέπει να γίνει τώρα» δήλωσε.

    Κατηγόρησε ως εξαρτημένους όσους λένε ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ΑΟΖ, ενώ ανέφερε ότι με την εκμετάλλευση τους θα καταργηθούν τα δυο διυλιστήρια, του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, που υπάρχουν στη χώρα. «Αντιδρούν και οι εφοπλιστές με την αξιοποίηση της ΑΟΖ» σημείωσε.

    Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία, σημείωσε όμως ότι με το μνημόνιο 1 και 2 παραχωρείται ο πλούτος της χώρας, καθώς και 1 ευρώ εσόδων πηγαίνει στο εξωτερικό.
    Category: Ελλάδα | Views: 233 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Χωρίς φαγητό οι μισοί φοιτητές των ΤΕΙΕν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το σχέδιο «Αθηνά», η φοιτητική κοινότητα της Ηλείας τίθεται ξανά αντιμέτωπη με το εφιαλτικό πρόβλημα της σίτισης.

    Από τις 5 Φεβρουαρίου τέθηκαν σε ισχύ και αναρτήθηκαν νέες λίστες για τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, με μειωμένο αριθμό δικαιούχων κατά 35 έως 40%. Συγκεκριμένα, στον Πύργο, δικαίωμα σίτισης έχουν πλέον 260 φοιτητές από τους 450 που περιελάμβανε αρχικά η λίστα, ενώ στην Αμαλιάδα έμειναν εκτός λίστας 94 άτομα από τα 200.

    Το παράδοξο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει και στους 450 το δικαίωμα να έχουν κάρτα σίτισης, μια και πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο των 45.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος (φτάνει και τις 60.000 ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών μιας οικογένειας).

    Ωστόσο, η διοίκηση του ΑΤΕΙ Πατρών επικαλούμενη τον μειωμένο προϋπολογισμό, θέτει νέα -αυστηρότερα- κριτήρια, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός λίστας διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό φοιτητών.

    Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του φοιτητικού εστιατορίου του ΑΤΕΙ Πατρών, Χρήστο Ρετζέπη, κάρτα σίτισης έλαβαν αρχικά οι ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ) και στη συνέχεια τέθηκε από τη διοίκηση του ΤΕΙ το εισοδηματικό κριτήριο των 13.500 ευρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 223 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    undefined
    Ανακοινώνεται ότι τα αναφερόμενα σε δημοσιεύματα, εκπομπές και αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, τα οποία προέρχονται από «προσωπικές μαρτυρίες» ή συνεντεύξεις, με ισχυρισμούς για«...κατατρομοκράτηση πολιτών, τυφλές προσαγωγές, αναίτιες κρατήσεις, παράνομη λήψη γενετικού υλικού, εξαφανίσεις-απαγωγές προσαχθέντων από τις Αστυνομικές Αρχές...», κλπ, στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
    Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της...
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 262 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Θύμα ληστείας έπεσε χθες ένας 75χρονος Ηρακλειώτης στην περιοχή της Αμμουδάρας όταν μέσα στο σπίτι του εισέβαλλαν δύο άτομα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 και μισή το πρωί όταν τα δύο άτομα κατάφεραν και μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου... Οι δύο ληστές, που πιθανότατα γνώριζαν ότι ο 75χρονος άνδρας ζούσε ολομόναχος, τον είχαν βάλει στο στόχαστρο και χθες το πρωί θέλησαν να τον ληστέψουν. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν εισέβαλλαν στο σπίτι ο ένας κρατούσε όπλο ενώ ο άλλος ακινητοποίησε με τα χέρια του τον ηλικιωμένο. 

    Οι δύο ληστές με τη χρήση βίας αλλά και τρομοκρατώντας τον 75χρονο κατάφεραν να του αποσπάσουν 185 ευρώ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία ωστόσο οι δύο ληστές που δε δίστασαν να απλώσουν τα χέρια τους σε ηλικιωμένο άνθρωπο είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.
    Category: Ελλάδα | Views: 237 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Αντίθετο το ΒΕΠ στην επιβολή νέων φόρων στα ακίνητα
    «Ούτε δίκαιος, ούτε λειτουργικός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε νέος φόρος ακινήτων», επισημαίνει -με ανακοίνωσή του- ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Ανδ. Μιχάλαρος, ο οποίος ζητά να τεθεί σε διαβούλευση οποιοσδήποτε σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει αντίδραση και αντιπρόταση, που θα εμποδίσει την επιβολή κάθε τέτοιου νέου φόρου.

    Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΒΕΠ τονίζει σχετικά: «Η ελληνική επιχείρηση και οι πολίτες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα φορολογικά βάρη. Έχουμε εξαντλήσει κάθε είδους υπομονή. Η ανάπτυξη θα έρθει με επενδύσεις (κάτω από ποιες προϋποθέσεις;) και με τέτοια φορολογική πολιτική, που πραγματοποιεί πραγματική αφαίμαξη, οι επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν. Κι αν έρθουν, θα είναι με ιδιαίτερα φορολογικά κίνητρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερα τα έσοδα για τα Ταμεία, ενώ κατ' αυτόν τον τρόπο και δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, κινδυνεύουν να απομακρυνθούν οι υπάρχοντες επενδυτές, οι Έλληνες επενδυτές».

    Και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια, να μιλήσει ξεκάθαρα για το ποια πολιτική προτίθεται να ακολουθήσε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 211 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Υπό όρους οι μετατάξεις από δημοτικές επιχειρήσεις σε δήμουςΤις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη μετάταξη εργαζομένου από δημοτική επιχείρηση σε δήμο, διευκρινίζει με ομόφωνη γνωμοδότηση το ΣΤ' τμήμα τού Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους (ΝΣτΚ), την οποία έκανε δεκτή με εγκύκλιό του το το υπουργείο Εσωτερικών.

    Έτσι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΣΤ' τμήματος τού ΝΣτΚ, σε περίπτωση λύσης δημοτικής επιχείρησης, οι υπάλληλοι μπορούν να μεταταχθούν στο δήμο μόνο στην περίπτωση που η δραστηριότητα τής επιχείρησης συνεχίζεται στο δήμο.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο τού υπουργείου, «η διάταξη της παρ.7 του άρθρου 109 του ν.3852/2010 περί μεταφοράς προσωπικού εφαρμόζεται σε περίπτωση λύσης δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης ή Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) εφόσον, όμως, η δραστηριότητά τους, μετά τη λύση τους, αναλαμβάνεται (και συνεχίζεται) από τον οικείο δήμο ή από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αυτού, άλλως εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 262 του ν.3460/2006».

    Επισημαίνεται, δε, ότι «στην παράγραφο 7 του άρθρου 109 του ν.3852/2010 προβλέπεται ότι σε περίπτωση λύσης κοινωφελούς επιχείρησης και ανάληψης των δραστηριοτήτων της από τον οικείο δήμο ή από Νομικό Πρόσωπο Δημ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 244 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Σαφάρι για κοπανατζήδες και επίορκους στο ΔημόσιοΣε σαφάρι για τον εντοπισμό των επίορκων, των κοπανατζήδων αλλά και όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά επιδίδονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στην αιχμή του δόρατος της επιχείρησης «καθαρά χέρια» στο Δημόσιο για τον εξονυχιστικό έλεγχο των όλων των περιπτώσεων θα τεθεί το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που θα διπλασιάσει το δυναμικό του με μετατάξεις στελεχών από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που θα συγχωνευτεί με το ΣΕΕΔ.

    Τον σχεδιασμό του υπουργείου για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα όπως αυτό της πλαστογραφίας, θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00 π.μ.

    Όπως αναφέρει το Έθνος, ήδη έχουν εντοπιστεί, βάσει φακέλου, περίπου 7.000 περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα».

    Το Σώμα Επιθεωρητών ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό είτε υπαλλήλων που απουσιάζου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 251 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Στο Γύθειο αναμένονται 50.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια το 2013
    Περισσότεροι από 50.000 τουρίστες προβλέπεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, να επισκεφθούν το Γύθειο κι ευρύτερα την Λακωνία, κατά την τουριστική περίοδο του 2013, με κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν το λιμάνι της πόλης.

    Με αντικείμενο τον σχεδιασμό υποδοχής των επισκεπτών και τον προγραμματισμό προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Γυθείου και με δεδομένο ότι την περίοδο αυτή υπάρχει εργοτάξιο στο λιμένα για την εκτέλεση εργασιών επέκτασής του, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στην Σπάρτη, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας Ντ. Τζανετέα και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς κι εκπροσώπων εταιριών κρουαζιέρας.

    Μετά τη σύσκεψη η κ. Τζανετέα δήλωσε ότι «το λιμάνι Γυθείου αποτελεί πύλη ανάπτυξης για όλο το νομό» και υπογράμμισε πως «η αυξημένη ζήτηση του λιμανιού για τουρισμό κρουαζιέρας δικαιώνει την επιλογή μας να επενδύσουμε στο λιμάνι του Γυθείου».

    Επιπρόσθετα τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός του συγκεκριμένου λιμένα, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα υποδομής και πολιτισμού στην περιοχή του ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 249 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Αισθητή μείωση παρουσίασε η φαρμακευτική δαπάνη τον ΙανουάριοΤο 17,7% άγγιξε η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης τον Ιανουάριο, φτάνοντας τα 226,1 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, που ήταν 274,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

    «Τα στοιχεία της φαρμακευτικής δαπάνης Ιανουαρίου του έτους είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι «μαζί και με την απόδοση των μέτρων του νέου δελτίου τιμών, αλλά και της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή, εκτιμούμε ότι θα πιάσουμε το στόχο».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρουσίασε, επίσης, το νέο καθεστώς που διέπει τις κλινικές μελέτες, σε μία προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες να επιλέξουν την Ελλάδα, για την πραγματοποίηση κλινικών μελετών.

    Η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και ερευνητικά κέντρα, υστερεί στις επενδύσεις για τις κλινικές μελέτες με μόνο 94 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν στην Ουγγαρία, επενδύονται πάνω από 400 εκατ. ευρώ ετησίως, στη Γερμανία οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ και στην Αγγλία τα 5 δισ. ευρώ.

    Πρόκειτα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 247 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Νέος μητροπολίτης Κομοτηνής ο Παντελεήμων ΜουτάφηςΟ αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μουτάφης εξελέγη σήμερα νέος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με 29 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη.

    Συνυποψήφιος του εκλεγέντος ήταν ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος έλαβε 23 ψήφους.

    Ο νεοεκλεγείς θα χειροτονηθεί την Κυριακή 24/2 στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στην Αθήνα.

    Η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας άρχισε με την προσφώνηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τους «ποικίλους διχασμούς» που απειλούν την σημερινή κοινωνία και τη σημασία της ενότητας στο σώμα της Ιεραρχίας.
    «Η ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας μας, οι εξωγενείς οικονομικές πιέσεις, η ανεργία και η φτώχεια πιέζουν αφόρητα την πρόοδο της Ελλάδος, τόσον σε πνευματικό όσον και σε κοινωνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίζεται με καχυποψία και συντηρητισμό. Οι σχέσεις συνεργασίας από την άλλη με την Πολιτεία και τα επί μέρους αρμόδια υπουργεία έχουν ωφελήσει εν πολλοίς την Εκκλησί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 225 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Γιορτή του Πάσχα» σχεδιάζουν Επιμελητήριο και δήμος Θεσσαλονίκης
    «Γιορτή του Πάσχα» σχεδιάζουν να στήσουν στην πλατεία Αριστοτέλους το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που απέδωσε η έρευνα για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό».

    Ο κεντρικός δήμος ετοιμάζεται για μία ακόμη φορά να συνεργαστεί με το ΕΕΘ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους φορείς, θέλοντας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στην «καρδιά» της πόλης. Η πασχαλινή γιορτή, ωστόσο, θα είναι πιο σύντομη και με άλλο χαρακτήρα λόγω της διαφορετικότητάς της.

    Τη «Γιορτή του Πάσχα» ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με αφορμή την ανακοίνωση στοιχείων για το πώς κινήθηκε η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο κ.Καπόν πάντως σημείωσε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

    Είχε προηγηθεί η παρουσίαση έρευνας της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ΕΕΘ «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία» και δόθηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι επαγγελματίες σε συνδυασμό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 228 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)


    Με ένα τσουβάλι κέρματα προσήλθε χθες το πρωί στις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου ένας 45χρονος επιχειρηματίας, ώστε να εξοφλήσει δύο κλήσεις παράνομης στάθμευσης από την δημοτική αστυνομία, οι οποίες είχαν βεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια!
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 241 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα, ιστορία κακοποίησης ανηλίκου, αποκαλύφθηκε σήμερα στα Χανιά. Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το μεσημέρι κάτοικοι της Χαλέπας είδαν ένα αγοράκι να 
    περιφέρεται στο δρόμο και ειδοποίησαν τις αρχές.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 263 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Εργασίες αποκατάστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας
    Ήταν από τα μεγάλα θέατρα της αρχαιότητας, που χωρούσε γύρω στους 10.000 θεατές, υπήρξε, μάλιστα, τόπος διεξαγωγής αγώνων αρχαίου δράματος, αλλά και χώρος συγκέντρωσης των πολιτών για τη λήψη αποφάσεων πολιτικού ενδιαφέροντος. Το Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου με αρχές του 3ου αιώνα π.Χ., ανακατασκευάστηκε περίπου μετά το 146 π. Χ., κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

    Έκτοτε, και μετά την αποκάλυψή του από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (1886 με 1898) και την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του '50 υπό τον Αναστάσιο Ορλάνδο και το 1984 υπό την Καλλιόπη Κρυστάλλη - Βότση, πραγματοποιήθηκαν αναστηλωτικές εργασίες σε τμήματά του το 2006 και το 2007.

    Από χθες το μνημείο ξαναμπαίνει σε πρόγραμμα αποκάλυψης και αποκατάστασης, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη κατά το δυνατόν της αρχικής ταυτότητάς του, καθώς τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έδωσαν το «πράσινο φως» στον προγραμματισμό των απαιτούμενων εργασιών. Λόγω των δομικών και μορφολογικών προβλημάτων του θεάτρου, που με τον χρόνο έχουν δημιουργήσει φθορές και «εκτροπές»
    από την αρχική γεωμετρία του μνημείου, ομ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 253 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Επένδυση 15 εκ. ευρώ στο νομό ΞάνθηςΕπένδυση 15 εκ. ευρώ θα υλοποιηθεί σε σχολάζουσα γη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή Ερασμίου του νομού Ξάνθης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου για την αξιοποίηση της σχολάζουσας δημόσιας γης που διαχειρίζεται, προχώρησε κατόπιν δημοπρασίας στην μακροχρόνια ενοικίαση έκτασης 225.400 τ.μ. στην εν λόγω περιοχή.

    Η εταιρία που ενοικίασε τη γη σχεδιάζει να δημιουργήσει θερμοκήπια για την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας καθώς κι άλλων θερμοκηπιακών προϊόντων με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας. Από την επένδυση πρόκειται να δημιουργηθούν 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές.

    Η διάρκεια της παραχώρησης, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ορίζεται στα 25 έτη και αρχίζει από την 1η Απριλίου 2013, με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο για επιπλέον 10 έτη.

    Το ετήσιο τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου, θα καταβάλλεται ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου.
    Category: Ελλάδα | Views: 236 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Αξιολόγηση δομών σε 11 δήμους και τρεις Περιφέρειες
    Στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών σε έντεκα δήμους και τρεις Περιφέρειες της χώρας, πιλοτικά, καθώς ύστερα από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, αυτοί οι δήμοι θα μετάσχουν, κατά προτεραιότητα και με δική τους βούληση, στην αξιολόγηση.

    Οι δήμοι που εντάχθηκαν στην αξιολόγηση είναι: Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου και Κω, ενώ από τις Περιφέρειες θα αξιολογηθούν αυτές της Αττικής, της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας.

    Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα πρέπει να συστήσουν δική τους Ομάδα Εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας, ο συντονισμός και η επιτάχυνση των ενεργειών με στόχο την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.
    Category: Ελλάδα | Views: 242 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Μέτρα για την αναβάθμιση της περιοχής του Μουσείου
    Η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζει αρνητικά την επισκεψιμότητά του, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, κατόπιν πρωτοβουλίας του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), Κώστα Τζαβάρα.

    Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το δήμο Αθηναίων, τον οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, την εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ) και ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Γιώργος Κακαβάς.

    Μετά την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το δήμο Αθηναίων, η οποία θα εκδηλωθεί με τις εξής δράσεις:

    -Η περιοχή γύρω από το Μουσείο τόσο στους ελεύθερους χώρου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 263 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Με εξετάσεις η εισαγωγή σε πειραματικά γυμνάσια και λύκεια
    Oι υποψήφιοι μαθητές στα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια θα εισάγονται από φέτος με εξετάσεις και συγκεκριμένα έπειτα από εξεταστική διαδικασία δύο ωρών σε τρία μαθήματα από το δημοτικό στο γυμνάσιο και τρίωρη εξεταστική διαδικασία από το γυμνάσιο στο λύκειο σε δύο μαθήματα.

    Αυτό ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Επιδιώκουμε την αριστεία σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αξιοποιώντας την αξιολόγηση που διατρέχει όλες μας τις πολιτικές. Γι' αυτό το λόγο εφαρμόζουμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές να φοιτήσουν σε αυτά, επεκτείνοντας το θεσμό και στην επαγγελματική εκπαίδευση, μελετώντας την ίδρυση Προτύπων - Πειραματικών σχολείων, μετά από σχετική αξιολόγηση σε Περιφέρειες της χώρας που δεν λειτουργούσαν μέχρι σήμερα».

    Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας:

    1. Υλοποιεί τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 248 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων στον Πειραιά
    Η δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στον Πειραιά, με πρώτη τη διαδρομή από το λιμάνι στην περιοχή της Τρούμπας έως και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με τα κατάλοιπα του αρχαίου θεάτρου της Ζέας, συζητήθηκε στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκου, του προέδρου της την ΕΑΧΑ Α.Ε. (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις) και υπηρεσιακών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε χθες.

    Η συνεργασία των δύο φορέων, εκτός από την ανάδειξη των μνημείων και των ιστορικών τόπων της πόλης με τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, αποσκοπεί επίσης στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Πειραιά.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την ανάδειξη του Πειραιά ως μητροπολιτικού κέντρου και πόλου έλξης πολιτισμού, τουρισμού και αναψυχής και η δημιουργία προϋποθέσεων για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πόλης και του οικιστικού της πλούτου, καθώς και για την ανάσχεση των τάσεων υποβάθμισης.
    Category: Ελλάδα | Views: 200 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Διευκρινίσεις για τα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία
    Διευκρινήσεις για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων - Πειραματικών σχολείων, της εισαγωγής μαθητών σε αυτά με εξετάσεις και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού τους, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος.

    «Επιδιώκουμε την αριστεία σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αξιοποιώντας την αξιολόγηση που διατρέχει όλες μας τις πολιτικές. Γι’ αυτό το λόγο εφαρμόζουμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές να φοιτήσουν σε αυτά, επεκτείνοντας το θεσμό και στην επαγγελματική εκπαίδευση, μελετώντας την ίδρυση Προτύπων - Πειραματικών σχολείων, μετά από σχετική αξιολόγηση σε Περιφέρειες της χώρας που δεν λειτουργούσαν μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε δήλωσή του.

    Όπως, επισήμανε,το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

    - Υλοποιεί τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις (δοκιμασία με τεστ δεξιοτήτων).
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 232 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι
    Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015.

    Σύμφωνα με το Έθνος, εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.

    Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.

    Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση εργασίας, η πρόταση των τραπεζών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει την κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% του βασικού μισθού, και το επίδομα ισολογισμού.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη διαπραγμάτευση με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 311 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές»
    Αίσθηση στους κατοίκους της Ιθάκης προκάλεσε το τελευταίο μήνυμα του εμίρη του Κατάρ, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για την αγορά ενός συμπλέγματος νησιών στην περιοχή.

    «Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές» είπε στο δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ, ανακοινώνοντάς του την απόσυρση του ενδιαφέροντος για το νησί Οξυά, που βρίσκεται ανάμεσα σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

    Όπως δημοσιεύει η Real News ο γνωστός πια σε όλους Αλ Θανί είχε εκφράσει ενδιαφέρον για ακόμη δύο νησιά του συμπλέγματος των Εχινάδων αλλά διαπίστωσε πως δε μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια, καθώς υπάρχουν δασικές εκτάσεις. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν ιδιαίτερα ομιχλώδες με αποτέλεσμα αντί για επενδύσεις να φύγει... τρέχοντας.

    «Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν» συμπλήρωσε και εξαφανίστηκε.

    «Για όλα τα νησιά ο εμίρης είχε καταβάλει προκαταβολές και η αγορά βρισκόταν στο τελικό στάδιο μεταβίβασης. Εκκρεμούσαν κάποιες άδειες από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας», επισημαίνει ο κ. Κασσιανός.

    «Για τη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 298 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ο Άθωνας σε ιταλικούς καταλόγους διακοπών!Με χειροπιαστά αποτελέσματα και τις αποσκευές γεμάτες από επιτυχείς ως προς την έκβαση συνεργασίες, επέστρεψαν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω από τη διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 14 μέχρι και τις 17.2.13.

    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουριστικά γραφεία από τη Λομβαρδία και την περιοχή της Τεργέστης, που ξεκίνησαν πέρυσι συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής, παρουσίασαν στο κοινό επαγγελματικούς καταλόγους, αφιερωμένους στον Άθωνα, ενώ άλλα θα συμπεριλάβουν τον προορισμό σε αντίστοιχους καταλόγους και προγράμματα διακοπών του 2014.
    Μεγάλος και ουσιαστικός ήταν όμως ο διάλογος του Οργανισμού με Ιταλούς επαγγελματίες, προερχόμενους από τουριστικά γραφεία ολόκληρης της χώρας, γεγονός που αφενός μεν ενισχύει την προσπάθεια της Aegean Airlines, η οποία τον επόμενο Μάιο τοποθετεί απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου προς τη Θεσσαλονίκη, αφετέρου δυναμώνει την τάση που θέλει τους Ιταλούς επισκέπτες να επιστρέφουν δυναμικά στο «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής ύστερα από αρκετά χρόνια.


    Από την άλλη πλευρά η επισκεψιμότητα του περιπτέρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 244 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Λουκέτο» στο ναό του φραπέ
    Λουκέτο λόγω κρίσης, ύστερα από 49 χρόνια λειτουργίας, έβαλε το θρυλικό καφενείο «Λέντζος» όπου ανακαλύφθηκε ο καφές φραπέ.

    Ο «εθνικός» καφές μας γεννήθηκε πριν από περίπου μισό αιώνα, όταν ο Δημήτρης Βακόνδιος κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης είχε τη φαεινή ιδέα να μετατρέψει τον στιγμιαίο ζεστό καφέ σε δροσερό ρόφημα.

    Πήρε λοιπόν ένα σέικερ, έβαλε τη δοσολογία της γερμανικής ζεστής συνταγής, πρόσθεσε παγωμένο νερό και δημιούργησε τον καφέ που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την καθημερινότητα του Έλληνα.

    Η αρχή έγινε στη συμπρωτεύουσα, όμως ο άνθρωπος που καθιέρωσε το φραπέ ζει και βασιλεύει στην Αθήνα. Ο Χρήστος Λέντζος, που θεωρείται ο πατέρας του κρύου αφράτου καφέ, διατηρούσε μέχρι πρότινος το ομώνυμο καφενείο απέναντι από το άλσος Παγκρατίου.

    «Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω πώς τον φτιάχνω. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι βασικό παράγοντα παίζει η δοσολογία και πως σε καμία περίπτωση δεν χτυπάω μέσα αβγό, όπως πολλοί υποστηρίζουν», έλεγε το 2009 ο Χρήστος Λέντζος.

    Ο φραπέ α λα Λέντζος έγινε τραγούδι και η καφετέρια το σημείο συνάντησης, κάποτε, όλης της Αθήνας.

    Το ιστορικό στέκι της νεολαίας του Παγκρατίου, της θρυλικής ομάδας ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 260 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Στα 150 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος μίας ακόμη επένδυσης ρωσικών κεφαλαίων στη Χαλκιδική, η οποία θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο συγκρότημα με πεντάστερο ξενοδοχείο 640 κλινών, ένα χωριό με παραθεριστικές κατοικίες και μια μαρίνα 90 θέσεων.



    Οπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 270 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακαλύπτει το FacebookΣελίδα στο Facebook έχει εδώ και λίγες μέρες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η οποία δημιουργήθηκε με την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού. Οι εμπνευστές της έχουν φτιάξει ήδη ένα μεγάλο φωτογραφικό άλμπουμ το οποίο και θα ανανεώνεται διαρκώς.

    Μάλιστα μήνυμα μέσω Facebook έστειλε το Σάββατο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσω του οποίου αναγνωρίζει τη δύναμη του εν λόγω μέσου και δηλώνει συγκινημένος για τις εκδηλώσεις αγάπης που δέχεται στο διαδίκτυο.

    Το Σάββατο το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης είχε μια πρώτης τάξεως επαφή με τη σελίδα που έφτιαξαν οι θαυμαστές του, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία. Εστειλε μάλιστα και το δικό του μήνυμα:

    «Αν είχα την κρίσιμη εποχή του '90 αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας που μου δίνει το Facebook, πολλά πράγματα μπορεί να είχαν πάει καλύτερα.

    Η υστεροφημία δεν ήταν ποτέ κίνητρο των πράξεών μου, οι εκδηλώσεις σας όμως, φυσικό είναι, με συγκινούν βαθύτατα και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».
    Category: Ελλάδα | Views: 240 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Δεν είμαστε απειλή, είμαστε ελληνόπουλα»
    Έχουν γεννηθεί και έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα, εργάζονται εδώ και έχουν κάνει δικές τους οικογένειες, παρόλα αυτά όμως δε μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα, ενώ αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν λαθρομετανάστες.

    Μία εξ αυτών είναι και η Μόνικα Μπέλο απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Οι γονείς της ήρθαν πριν από πολλά χρόνια από τη Νιγηρία και σπούδασαν στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

    «Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσα και πήγα σχολείο στην Αθήνα. Τη δεκαετία του 1980 δεν υπήρχε ξενοφοβία. Όταν πήγαινα σχολείο ήμουν απλώς μία μαθήτρια, όπως όλοι. Με το πέρασμα του χρόνου όμως τα πράγματα άλλαξαν.

    «Κάθε χρόνο έπρεπε να ανανεώνω την άδεια παραμονής και κάθε χρόνο να περνώ την ίδια διαδικασία. Οι υπάλληλοι μας γνώριζαν πλέον. Αλλά η διαδικασία ήταν ανάλογη σαν να ήμασταν λαθρομετανάστες από κάποιο καράβι και μας παράτησαν εδώ. Είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία» αφηγείται η κ. Μπέλο στο Έθνος της Κυριακής.

    Πτυχιούχος του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και με ένσημα εργασίας ο Κώστας Μαφούτας, οι γονείς του οποίου ήρθαν από το Κογκό στην Αθήνα το 1985, δυσκολεύεται να πάρει ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 238 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)


    Στον Έβρο.......

    Ο «Ντιέγκο» και ο «Σπάικ», τα δύο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του Τελωνείου στους Κήπους του Έβρου έκαναν και πάλι το θαύμα τους, καθώς ανακάλυψαν οκτώ κιλά… χαμένης εδώ και τέσσερις μήνες ηρωίνης! Άλλα τριάμισι κιλά εντοπίστηκαν και στο τελωνείο Καστανεών.

    Οι τελωνειακοί στους Κήπους ήταν σίγουροι ότι ο Αλβανός που είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο με πέντε κιλά ηρωίνης κρυμμένα κάτω από το ταμπλό του αυτοκινήτου που οδηγούσε ερχόμενος από την Τουρκία, είχε κρυμμένες και άλλες ποσότητες. Τα δυο εκπαιδευμένα σκυλιά ανέλαβαν να τις εντοπίσουν και, μετά από πολύωρη έρευνα, «έδειξαν» τους πίσω θόλους του αυτοκινήτου. Όταν οι τελωνειακοί τους «ξήλωσαν», ανακάλυψαν προσεκτικά κρυμμένα στο εσωτερικό τους άλλα 14 δέματα με συνολικά οκτώ κιλά ηρωίνης! Για τη νέα αυτή ποσότητα σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του Αλβανού μεταφορέα.

    Την ίδια ώρα, έπεφταν στα χέρια των τελωνειακών υπαλλήλων του τελωνείου Καστανεών δύο νεαροί Βούλγαροι, οι οπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 259 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    undefined
    Αγωγή σε βάρος της εφημερίδας «Αυγή» κατέθεσε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή......δημοσιεύματα με τίτλο «Οι εντιμότατοι φίλοι του κυρίου Σαμαρά» και «Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια». Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κάνει λόγια για «ευθεία πολιτική στήριξη της ΝΔ και του κ. Σαμαρά στον εν λόγω επιχειρηματία», αφού δικηγόρος του είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 266 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

     
    Το Κυπριακό και υπό ποιες συνθήκες προκλήθηκε η μεγαλύτερη κρίση, που γνώρισε η Κύπρος, εννοώντας το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, υπενθύμισε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΚυπριακήςΔημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε δήλωση, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσήλθε στο εκλογικό κέντρο μαζί με την σύζυγο του Έλση και τα εγγόνια του.

    «Ψηφίζω», είπε, «καλημερίζοντας το Πενταδάχτυλο, θυμάμαι ότι η εισβολή ήταν αποτέλεσμα προδοσίας. Βάζω το χέρι στην καρδιά και ψηφίζω αντίσταση, δημοκρατία, πρόοδο. Ετσι ψήφισα και σήμερα».

    Ο κ. Χριστόφιας κάλεσε τους Κύπριους να πράξουν το δημοκρατικό τους καθήκον και να προσέλθουν στις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι εκλογές είναι τεράστιας σημασίας.

    Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα δήλωσε ότι θα είναι παρών στην πολιτική ζωή και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση του κυπριακού, αλλά και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία, όπως σημείωσε, είναι διεθνής, είναι κρίση του ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ελλάδα | Views: 264 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    undefined

    «Είναι μία οικονομική άποψη η οποία δεν είναι λανθασμένη» είπε ο Θ. Πάγκαλος για τα όσα υποστήριξε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών για τον κατώτατο μισθό.

    Υποστηρικτή στο πρόσωπο του Θ. Πάγκαλου βρήκε ο Γ. Μέργος. Μιλώντας στο Mega ο πρώην υπουργός σημείωσε πως ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε «μία οικονομική άποψη, η οποία δεν είναι λανθασμένη» είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος. Παράλληλα τόνισε ότι ήταν λάθος ο χρόνος που επέλεξε ο Γ. Μέργος να δημοσιοποιήσει αυτές τις απόψεις.

    «O κ. Μέργος εξέφρασε μια πανεπιστημιακή άποψη, ενώ την ίδια στιγμή είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό είναι λάθος. Κατά την άποψή μου, αυτό που εξέφρασε, είναι μια οικονομική άποψη, η οποία δεν είναι λανθασμένη. Είναι απλά μια κουβέντα που απλά δεν πρέπει να λέγεται. Αυτό όμως που δεν πρέπει να κάνεις είναι να δυναμιτίζεις το ήδη τεταμένο κλίμα» δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ελλάδα | Views: 220 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Στη Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας
    Μία από τις πλέον σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας του 2014, ανέλαβε να διοργανώσει η πόλη της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς.

    Η τελική απόφαση για την ανάληψη της διοργάνωσης ελήφθη το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA), το οποίο πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου. Εκεί θα υπογραφεί και το Σύμφωνο Διενέργειας Αγώνων, μετά την αίτηση-πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και την απόφαση των Συνέδρων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας.

    Οι διαδρομές των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας τοποθετούνται στο κεντρικό τμήμα του παραλιακού μετώπου της πόλης, γεγονός που θα το καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστικό τόσο για τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της. Οι κωπηλάτες θα ξεκινούν από τον χώρο μπροστά από το νέο Δημαρχιακό κτίριο της πόλης και με ελικοειδείς διαδρομές θα φθάνουν ως το λιμάνι με επιστροφή.

    Η παράκτια κωπηλασία δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα και μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές όλων των ηλικιών. Θα διεξαχθο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 249 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    «Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο»
    Συγκαταλέγεται όχι μόνο στους κορυφαίους οικονομολόγους του πλανήτη αλλά και στις προσωπικότητες με μεγάλη πολιτική επιρροή στη Γαλλία. Πρώην σύμβουλος των Μιτεράν, Σαρκοζί και νυν του Ολάντ αλλά και πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, θεωρείται προσωπικότητα παγκοσμίου κύρους.

    Μάλιστα ήταν ο εβραϊκής καταγωγής Ζακ Αταλί που ενέταξε το 1981 τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ και τον Φρανσουά Ολάντ στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ έχει γράψει μέχρι στιγμής 50 βιβλία.

    Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Ζακ Αταλί μιλά για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και για τα «ελληνικά» σχέδιά του για την αντιμετώπιση της κρίσης εκφράζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ευάλωτη αν δεν υπάρξει ένας δημοσιονομικός φεντεραλισμός.

    Όπως είπε άλλωστε και το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Ζαν-Μαρί Κολομπανί «Η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να βυθίζεται στην πισίνα. Δεν έχει φθάσει ακόμη στον πάτο. Αυτό θα συμβεί το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές και αφού ρυθμιστεί εκ νέου το χρέος της, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε επίπεδα μη βιώσιμα».

    Στην ερώτηση αν είναι σωστή η μέχρι τώρα πολιτική της ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 269 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Θα μεταφερθούν τα αρχαία του σταθμού «Βενιζέλου»
    Σύσκεψη υπό το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό «Βενιζέλου».

    Ο κ. Σιμόπουλος ενημέρωσε τους παραγωγικούς φορείς της πόλης για το σχετικό θέμα, επισημαίνοντας «την προσπάθεια που καταβλήθηκε εδώ και τρεις μήνες από την Αττικό Μετρό ΑΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση», ώστε τα ευρήματα να παραμείνουν στο σταθμό, κάτι όμως το οποίο «μετά από ενδελεχή έρευνα αποδείχτηκε τεχνικά αδύνατο».

    Ο κ. Σιμόπουλος πρόσθεσε ότι «το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απόσπαση και μεταφορά των ευρημάτων στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ή σε άλλο ενδεδειγμένο χώρο, όπου θα αναδειχθούν και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

    Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς απαιτούν την ολοκλήρωση του έργου, σεβόμενοι απόλυτα το παρελθόν, αλλά δουλεύοντας για το παρόν και το μέλλον. Από την πλευρά τους, οι τοπικοί φορείς τάχθηκαν υπέρ της επιτάχυνσης των δι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 277 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Δεκαεξάχρονος φέρεται να βίασε συμμαθήτριά του
    Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κρατείται ένας 16χρονος, που φέρεται να βίασε χθες το βράδυ, μια 15χρονη συμμαθήτριά του στην Αλιστράτη Σερρών.

    Ο 16χρονος αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα ανηλίκων Δράμας.
    Category: Ελλάδα | Views: 294 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Στη «φάκα» τρεις Αλβανοί για διακίνηση ναρκωτικών
    Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις Αλβανοί, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών. Η σύλληψή τους έγινε στην Καλλιθέα.

    Οι αλλοδαποί είχαν στην κατοχή τους περίπου ένα κιλό κοκαΐνη, 16,6 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Category: Ελλάδα | Views: 235 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Εξαρθρώθηκαν δυο κυκλώματα ναρκωτικών με 81 μέληΣτην εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

    «Εγκέφαλοι» των παραπάνω ομάδων, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, είναι ένας 50χρονος Έλληνας και ένας 32χρονος Αλβανός, έγκλειστοι στις φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη πέντε κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.

    Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μία 88χρονη!

    Οι σπείρες δρούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη και ο συνολικός αριθμός των μελών τους ανέρχεται στα 81. Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο συνελήφθησαν συνολικά 33 άτομα, από τα οποία τα 31 αποτελούν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και διενεργήθηκαν 25 κατ’ οίκον έρευνες.

    Στο πλαίσιο των πολύμηνων αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περίπου δυόμιση κιλά κάνναβης, 140 γραμμάρια ηρωίνης, 583 ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 7.600 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνταν για την επικοινωνία των μελών της οργάνωσης, καθώς και βιβλιάρια – αποδείξεις καταθέσεων και προθεσμιακών λογαριασμών χρηματικών ποσών που ανέρχονται στα 160 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 230 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Χρωστούσε στο Δημόσιο 51 εκατομμύρια ευρώΣυνελήφθη χθες το πρωί στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 52χρονος Έλληνας, ως πρώην νόμιμος εκπρόσωπος δύο εταιρειών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 51.508.942,77 ευρώ.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Category: Ελλάδα | Views: 255 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Σκύδρα Πέλλας
    Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Σκύδρα Πέλλας, σημειώθηκε χθες το βράδυ.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου πήραν 5.000 ευρώ από το ταμείο, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.

    Στη συνέχεια, οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε ΙΧ που οδηγούσε συνεργός τους και διέφυγαν.
    Category: Ελλάδα | Views: 264 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Ασθενής κάηκε ζωντανός δεμένος στο κρεβάτι του
    Φωτιά σε δωμάτιο ασθενούς στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική υπηρεσία, άνδρες της οποίας βρήκαν απανθρακωμένο και δεμένο πάνω στο κρεβάτι του έναν 34χρονο ασθενή.

    Επί τόπου έχει φτάσει ιατροδικαστής καθώς και το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης που διενεργεί προανάκριση.
    Category: Ελλάδα | Views: 237 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Ράκος στο ψυχιατρείο ο ΛαυρεντιάδηςΣε μία αδύναμη φιγούρα, σκιά του παλιού του εαυτού που σέρνεται ράθυμα στους διαδρόμους έχει μεταμορφωθεί ο προφυλακιστέος για το σκάνδαλο της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος περνάει δύσκολες στιγμές στις φυλακές του Κορυδαλλού.

    Μάλιστα από τις 22 Ιανουαρίου ο γνωστός επιχειρηματίας έχει μεταφερθεί με εισαγγελική παρέμβαση στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο κ. Λαυρεντιάδης είναι καταβεβλημένος, έχει χάσει αρκετά κιλά ενώ σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση εμφανίζει σημάδια κατάθλιψης.

    Την ίδια ώρα ο πρώην ισχυρός επιχειρηματίας περιμένει τις εξελίξεις στο αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ώστε να μετατραπεί η προφυλάκιση του σε κατ΄ οίκον περιορισμό λόγω του χρόνιου προβλήματος παραμορφωτικής αρθρίτιδας που αντιμετωπίζει.

    Προς το παρόν πάντως το μόνο που αλλάζει προσωρινά την ψυχολογία του είναι οι επισκέψεις που δέχεται ειδικά από την σύζυγό του, ενώ αρνείται να ανοίξει διάλογο με τους δεσμοφύλακες.
    Category: Ελλάδα | Views: 236 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Συνελήφθη 39χρονος για παιδική πορνογραφία
    Για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 39χρονος αλλοδαπός χθες, στο Καπανδρίτι Αττικής.

    Ο υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από σχετική καταγγελία, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο Καπανδρίτι Αττικής, όπου πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

    Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

    Από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα του 39χρονου, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αρχεία με «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Ο 39χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Category: Ελλάδα | Views: 249 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Εξαρθρώθηκαν οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά
    Δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά σε όλη τη χώρα εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Λάρισας.

    Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν 28 άτομα, ενώ σε άλλους 40 σχηματίσθηκαν δικογραφίες και δεν έχουν συλληφθεί.

    Στην υπόθεση εμπλέκονται κρατούμενοι των φυλακών της Λάρισας, καθώς επίσης και αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και βιβλιάρια καταθέσεων.

    Η παρακολούθηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών κράτησε έξι μήνες ενώ με άδεια των εισαγγελικών αρχών παρακολουθούνταν από το κέντρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα πλήθος κινητών τηλεφώνων των δραστών.

    Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στις δέκα και μισή το πρωί σε παρουσίαση που θα γίνει στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στη Λάρισα, από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή κύριο Χαλάτση.
    Category: Ελλάδα | Views: 254 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην ΚέρκυραΣε ακόμη μια εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών προχώρησε η αστυνομία της Κέρκυρας. Πρόκειται για 4 Ρομά, που είχαν προχωρήσει σε 20 διαρρήξεις. Ο ένας είχε εντοπιστεί, στο πλαίσιο της υπόθεσης τοκογλυφίας

    Το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρει:

    Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων Κέρκυρας μία ακόμη ομάδα διαρρηκτών, αποτελούμενη από τέσσερις (4) ημεδαπούς ρομά (ενός 24χρονου, μιας 25χρονης και δύο ανήλικων), οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε σπίτια.

    Ειδικότερα, από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων διαπιστώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση των τεσσάρων δραστών, στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών, τους τελευταίους τρεις μήνες τουλάχιστον, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες κινούμενοι με διαφορετικά κατά περίπτωση αυτοκίνητα, επέλεγαν τους στόχους τους και είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με διάρρηξη, αφαιρούσαν από τις οικίες χρήματα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.
    Category: Ελλάδα | Views: 266 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 5 ... 43 44 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz