Παρασκευή, 2024-05-03, 3:25 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Είπαν - Εγραψαν..
    Στα χρόνια του Όθωνα βρισκόταν σε κάποιο σοκάκι στο Ναύπλιο η ταβέρνα της Μιχαλούς. Παραδόπιστη και εκμεταλλεύτρια, από τον καιρό που πέθανε ο άντρας της, είχε μια περιορισμένη πελατεία, που της έκανε πίστωση για ένα χρονικό διάστημα, μετά το τέλος του οποίου, έπρεπε να εξοφληθεί ο λογαριασμός. Αλίμονο σε εκείνον που δε θα ήταν συνεπής! Η Μιχαλού τον ξευτέλιζε. Ανάμεσα σ'αυτούς τους οφειλέτες ήταν κι ένας ευσυνείδητος, που του ήταν αδύνατο να βρει τρόπο να την ξοφλήσει, γιατί δεν είχε τώρα τελευταία δουλειά. Μέρα και νύχτα γύριζε στους δρόμους παραμιλώντας. Όταν ρωτούσε κάποιος τι είχε ο άνθρωπος αυτός του απαντούσαν: "Αυτός... χρωστάει της Μιχαλούς". Από τότε έμεινε η φράση.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 272 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Όταν μας μιλάει κάποιος και θέλουμε να του πούμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι μας λέει, τότε του λέμε πως μιλάει ...αλά-μπουρνέζικα. Πολλοί νομίζουν πως είναι μια λέξη. Είναι όμως δύο. Όπως το αλά Γαλλικά. Μπουρνέζικα, λοιπόν, είναι η γλώσσα που θα μιλούσαν σε κάποιο τόπο ή και θα μιλάνε ακόμα, γιατί ο τόπος αυτός πράγματι υπάρχει. Είναι σε μια περιοχή του Σουδάν, όπου ζει η φυλή Μπουρνού. Ξέρετε πόσο δύσκολη είναι η αραβική γλώσσα και μάλιστα στις διαλέκτους της. Σε μας τους Έλληνες, λοιπόν, δίκαια, όσα θα ακούγαμε από αυτούς, θα φαίνονταν αλά-Μπουρνέζικα. Οι Μπουρνού είναι μια φυλή, που ήρθε στην Ελλάδα με τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.

    (δεύτερη εκδοχή)
    Λέγεται πως ο αρχικός τύπος της λέξης ήταν "αλιβορνέζικα" , δηλαδή αυτά που προέρχονται από το Λιβόρνο, ασυνήθιστα και περίεργα είδη.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 237 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Στα βυζαντινά χρόνια ήταν συνηθισμένο το θέαμα της διαπόμπευσης. Οι Βυζαντινοί το είχαν ένα από τα πρώτα τους θεάματα να πηγαίνουν στις πλατείες και στους δρόμους, για να παρακολουθήσουν μια διαπόμπευση. Οι τιμωρούμενοι, ήταν οι κλέφτες, οι δειλοί, οι μέθυσοι, οι αντάρτες, οι μοιχοί, αλλά και πολλές φορές πρόσωπα εξέχοντα. Η πρώτη δουλειά ήταν να κουρέψουν αυτόν που πρόκειτο να διαπομπευθεί. Ήταν, δηλαδή, μεγάλη προσβολή τότε να κουρέψεις κάποιον, έτσι όπως αργότερα στα χρόνια της Επανάστασης του '21, ήταν βρισιά να απειλήσεις κάποιον ότι θα του ξυρίσεις το μουστάκι.

    Είναι εύκολο τώρα να εξηγήσουμε τις φράσεις:"άστον να κουρεύεται" και "άντε να κουρεύεσαι", που σύμφωνα με τη λαϊκή φρασεολογία είναι τόσο "σκάρτος", ώστε του αξίζει να κουρευτεί. Καμιά φορά ακούμε και τη λέξη: "κουρέματά σου". το ρήμα κουρεύω στους Βυζαντινούς λεγόταν και "κουράζω". Είναι δε συνηθισμένη η φράση: "τον τάδε εκούρασαν μονάχον". Επειδή λοιπόν για τον καταδικαζόμενο στη διαπόμπευση και "κουράν", το γεγονός δημιουργούσε έναν ψυχικό και σωματικό κάματο, γιατί πολλές φορές τον χτυπούσαν κιόλας, έμεινε στα χρόνια το "κουράζω", σαν συνώνυμο με το "καταπονώ".
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 226 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Στην παλιά Αθήνα του 1843, επρόκειτο να συγγενέψουν με γάμο δυο αρχοντικές οικογένειες: του Γιώργη Φλάμη και του Σωτήρη Ταλιάνη. Ο Φλάμης είχε το κορίτσι και ο Ταλιάνης το αγόρι. Η εκκλησία που θα γινόταν το μυστήριο ήταν η Αγία Ειρήνη της Πλάκας. Η ώρα του γάμου είχε φτάσει και στην εκκλησία συγκεντρώθηκαν ο γαμπρός, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Μόνο η νύφη έλειπε. Τι είχε συμβεί; απλούστατα. Η κοπέλα που δεν αγαπούσε το νεαρό Ταλιάνη, προτίμησε ν'ακολουθήσει τον εκλεκτό της καρδιάς της, που της πρότεινε να την απαγάγει. Π γαμπρός άναψε από την προσβολή, κυνήγησε την άπιστη να τη σκοτώσει, αλλά δεν κατόρθωσε να την ανακαλύψει. Γύρισε στο σπίτι του παρ'ολίγον πεθερού του και του ζήτησε τα δώρα που 'χε κάνει στην κόρη του. Κάποιος όρος όμως στο προικοσύμφωνο έλεγε πως ό,τιδήποτε κι αν συνέβαινε προ ή μετά το γάμο μεταξύ γαμπρού και νύφης "δε θα ξαναρχούτο τση καντοχή ουδενός οι μπλούσιες πραμάτιες και τα τζοβαϊρια όπου ανταλλάξασι οι αρρεβωνιασμένοι". Φαίνεται δηλαδή, ότι ο πονηρός γερο-Φλάμης ήξερε από πριν τι επρόκειτο να συμβεί γι' αυτό έβαλε εκείνο τον όρο. Κι έτσι πλήρωσε ο φουκαράς ο Ταλιάνης τα δώρα του άλλου. Από τότε οι παλαιοί Αθηναίοι, όταν γινόταν καμιά αδικία σε βάρος κάποιου, έλεγαν ότι "άλλος πλήρωσε τη νύφη".
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 231 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Η φράση αυτή ξεκίνησε από παροιμία, αλλά έγινε παροιμιακή από το παρακάτω περιστατικό.

    Στους χρόνους του Όθωνα, υπήρχε ένας γνωστός κουρελιάρης τύπος: ο Μανώλης Μπατίνος. Δεν υπήρχε κανείς στην Αθήνα που να μην τον γνωρίζει, μα και να μην τον συμπαθεί. Οι κάτοικοι του έδιναν συχνά κανένα παντελόνι ή κανένα σακάκι, αλλά αυτός δεν καταδεχόταν να τα πάρει, γιατί δεν ήταν ζητιάνος. Ήταν...ποιητής, ρήτορας και φιλόσοφος. Στεκόταν σε μια πλατεία και αράδιαζε ό,τι του κατέβαινε. Κάποτε λοιπόν, έτυχε να περάσει από κει ο Ιωάννης Κωλέττης. Ο Μανώλης τον πλησίασε και τον ρώτησε, αν είχε το δικαίωμα να βγάλει λόγο στη..Βουλή. Ο κωλέττης του είπε ότι θα του έδινε ευχαρίστως άδεια, αν πετούσε από πάνω του τα παλιόρουχα που φορούσε και έβαζε άλλα της ανθρωπιάς. Την άλλη μέρα ο Μανώλης παρουσιάστηκε στην πλατεία με τα ίδια ρούχα, αλλά φορούσε τα μέσα έξω. Ο κόσμος τον κοιτούσε έκπληκτος. Και τότε άκουσε αυτούς τους στίχους από το στόμα του Μανώλη Μπατίνου:

    "Άλλαξε η Αθήνα όψη,
    σαν μαχαίρι δίχως κόψη,
    πήρε κάτι απ' την Ευρώπη
    και ξεφούσκωσε σαν τόπι.
    Άλλαξαν χαζοί και κούφοι
    και μας κάναν κλωτσοσκούφι.
    Άλλαξε κι ο Μανωλιός
    κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς".
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 271 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Μια φορά το χρόνο, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν -για να τιμήσουν την Αφροδίτη και το Διόνυσο- μ' έναν πολύ τρελλό και παράξενο τρόπο: κάθε 15 Μαϊου, έβγαινε ο λαός στις πλατείες και άρχιζε τον "πετροπόλεμο" με...αβγά μελάτα! Χιλιάδες αβγά ξοδεύονταν εκείνη τη μέρα για διασκέδαση κι ο κόσμος γελούσε ξέφρενα. Τα γέλια αυτά εξακολουθούσαν για βδομάδες ολόκληρες. Στη γιορτή αυτή δεν έπαιρναν μέρος μονάχα οι πολίτες, που ήταν κατώτερης κοινωνικής θέσης, αλλά και ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, στρατηγοί, άρχοντες, Ρωμαίες δέσποινες και αυτοκράτορες καμιά φορά. Π.χ. ο "αβγοπόλεμος" ήταν μια από τις μεγάλες αδυναμίες του Νέρωνα, που πετούσε αβγά στους αξιωματικούς και στους ακόλουθους των ανακτόρων του, χωρίς να είναι η μέρα γιορτής των αβγών. Στο Βυζάντιο φαίνεται πως η γιορτή έγινε της μόδας, για πολύ λίγο διάστημα όμως. Σε πολλά βυζαντινά κείμενα, αναφέρεται συχνά, αλλά μόνο με δυο τρία λόγια. Έτσι από το περίεργο αυτό έθιμο-που η αιτία του χάνεται στα βάθη των αιώνων- έμεινε η ερωτηματική φράση: "αβγά σου καθαρίζουνε;". Τη λέμε δε, όταν βλέπουμε κάποιον να γελά χωρίς λόγο κι αφορμή.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 264 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Πολλοί σοφοί προσπάθησαν να το εξηγήσουν. Βρες όλες τις διάσημες ατάκες και ότι καλύτερο έχει διατυπωθεί σχετικά. Ίσως τελικά η αγάπη να μην ερμηνεύεται με λόγια αλλά με την καρδιά.
    «Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»
    Αριστοτέλης
    «Στα όνειρα και την αγάπη τα πάντα είναι δυνατά»
    Janos Arnay
    «Η νύχτα μου έχει γίνει ένα γλυκό ηλιοβασίλεμα εξαιτίας σου»
    Ibn Abbad
    «Στην πραγματική αγάπη θέλεις το καλό του προσώπου. Στην ρομαντική αγάπη θέλεις το πρόσωπο»
    Margaret Anderson
    « Η αγάπη είναι μία προσωρινή τρέλα. Εκρήγνυται όπως το ηφαίστειο και μετά καταλαγιάζει. Και όταν καταλαγιάσει πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν οι ρίζες σας έχουν γίνει τόσο δεμένες που είναι ασύλληπτο πως κάποτε ζούσατε χώρια. Γιατί αυτό είναι αγάπη. Η αγάπη δεν είναι παγερή, δεν είναι ο ενθουσιασμός, δεν είναι οι υποσχέσεις για αιώνιο πάθος. Είναι απλά η «αγάπη» που κάθε ένας από εμάς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι την έχουμε.
    Η αγάπη από μόνης της είναι αυτό που μένει όταν ο έρωτας έχει περάσει, και αυτό είναι μία τέχνη και ένα τυχαίο γεγονός. Η μητέρα σου και εγώ το είχαμε, είχαμε ρίζες που μεγάλωναν από κάτω μας, και όταν όλα τα φύλλα έπεσαν από τα κλαδιά μας, ανακαλύψαμε ότι ήμασταν ένα δέντρο και όχι δύο.»
    Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι
    «Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής»
    Aγιος Αυγουστίνος
    «Το φιλί είναι ένα όμορφο κόλπο, που σχεδίασε η φύση, για να σταματούν οι λέξεις όταν τα λόγια είν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 267 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    * «Οι συμφορές ενώνουν τους ανθρώπους.»
    * «Η ιδιαίτερη υπεροχή του ανθρώπου είναι αυτό που τον διακρίνει από τα ζώα, δηλαδή η λογική.»
    * «Μόνο ασκούμενοι στις δίκαιες πράξεις γινόμαστε δίκαιοι. Ασκούμενοι σε πράξεις μετριοπαθείς γινόμαστε μετριοπαθείς και ασκούμενοι σε πράξεις θαρραλέες γινόμαστε θαρραλέοι.»
    * «Ο άνθρωπος, όταν τελειοποιείται, είναι το καλύτερο των ζώων. Όταν, όμως, αποχωρίζεται από το νόμο και τη δικαιοσύνη, είναι το χειρότερο όλων.»
    * «Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων σε σχέση με τα άλλα ζώα είναι πως μόνο αυτοί έχουν την αίσθηση του καλού και του κακού, του δίκαιου και του άδικου και των άλλων αξιών. Η δε κοινή γνώση συντελεί στη δημιουργία της οικογένειας και της πόλης.»
    * «Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό περισσότερο και από κάθε μέλισσα κι από κάθε ζώο που ζει κατά ομάδες.»
    * «Ο λαός δεν αλλάζει εύκολα, γιατί αγαπάει τις παλιές του συνήθειες. Ώστε οι παλιοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ, ενώ η εξουσία ασκείται από εκείνους που μετέβαλαν την πολιτεία.»
    * «Τα πάθη της ψυχής διαφθείρουν κι αυτούς τους άριστους άντρες, όταν γίνουν κυβερνήτες.»
    * «Τρία προσόντα πρέπει να έχουν όσοι πρόκειται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση ενός κράτους. Πρώτον, φιλία προς το υπάρχον καθεστώς. Δεύτερον, την απαραίτητη ικανότητα. Και τρίτον, την αρετή εκείνη και την αγάπη προς τη δικαιοσύνη που ταιριάζουν στο κράτος στο οποίο ζει.»
    * «Ο κατασκευαστής δεν μπορεί να είναι ούτε ο μόνος, ούτε ο καλύτερος κριτής του έργου του.»
    * «Η αν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 261 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    * «Ο γάμος είναι η αρχή της φθοράς για τον άντρα και το σημείο εκκίνησης για τη γυναίκα.»
    * «Δεν είναι περίεργο ότι από καλούς γονείς βγαίνουν καλά παιδιά κι από ανάξιους γονείς καλά παιδιά.»
    * «Οι τιμές και η δόξα των γονέων αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό για τα παιδιά.»
    * «Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη και ουσιαστικότερη νίκη μας.»
    * «Η ψυχή είναι το κλειδί του σύμπαντος και το σώμα είναι ο τάφος της ψυχής.»
    * «Είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος εάν πρώτα δεν βελτιωθεί ο άνθρωπος.»
    * «Ολιγαρχία: Μία μορφή διακυβέρνησης, που στηρίζεται στην αξία της ιδιοκτησίας, στην οποία ο πλούσιος έχει κάθε δύναμη και ο φτωχός είναι αποστερημένος απ’ αυτή.»
    * «Το πιο μεγάλο αγαθό ενός κράτους δεν είναι ούτε ο πόλεμος, ούτε το πραξικόπημα -αντίθετα πρέπει κανένας να εύχεται να μην έρθει ποτέ σ’ αυτή την ανάγκη- αλλά η ειρήνη και η ευημερία ανάμεσα στους πολίτες.»
    * «Η πολιτεία είναι τροφή των ανθρώπων, καλή μεν για τους καλούς, κακή δε για τους κακούς.»
    * «Η καλοκαγαθία είναι συνήθεια προαιρετική των καλύτερων ανθρώπων.»
    * «Οι πολύ καλοί και οι πολύ κακοί είναι λίγοι, οι μεταξύ αυτών, λίγο καλοί και λίγο κακοί, είναι πολυάριθμοι.»
    * «Η μεγαλύτερη τιμωρία μιας κακής πράξης είναι η εξομοίωση του δράστη με τους κακούς ανθρώπους.»
    * «Οι άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη, είτε είναι δόκιμοι είτε όχι, είτε θριαμβεύουν είτε όχι, ας εκπληρώνουν το καθήκον τους κι ας αρκούνται σ’ αυτό.»
    * «Όλοι οι άνθρωποι είναι απ’ τη φύση ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 198 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    * «Οι μεν άνδρες στους νόμους του κράτους, οι δε γυναίκες στις των συζύγων τους επιθυμίες πρέπει να υπακούουν.»
    * «Κανένα κακό δεν μπορεί να συμβεί στον καλό άνθρωπο, ούτε στη ζωή, ούτε στο θάνατό του. Ούτε και οι θεοί τον ξεχνούν ποτέ.»
    * «Είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα έργο χωρίς να κάνει κανένα λάθος, αλλά δύσκολο είναι κι αν ακόμα φτιάξει κάτι αλάθητο να μην πέσει σε άδικο κριτή.»
    * «Το κάλλος είναι τυραννία που κρατάει λίγο καιρό.»
    * «Ίσως ονομάζονται τοξότες και οι έρωτες, γιατί από μακριά οι ωραίοι πληγώνουν.»
    * «Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ’ αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής.»
    * «Η παιδεία, σαν την πλούσια χώρα, παράγει όλα τα αγαθά.»
    * «Παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου.»
    * «Στις πόλεις τα τείχη, στις ψυχές οι γνώσεις που αποκτούμε με την εκπαίδευση, και στολισμό και ασφάλεια παρέχουν.»
    * «Νομίζω πως όσοι εκπαιδεύτηκαν, όχι μόνο αυτοί είναι ευτυχισμένοι και το νοικοκυριό τους διοικούν καλά, μα και τους άλλους ανθρώπους ωφελούν.»
    * «Σ’ εκείνον που δυστυχεί, ακόμα και οι δίκαιοι κάνουν κακό.»
    * «Χωρίς εξέταση μην τιμωρείς κανέναν.»
    * «Ούτε η γυναίκα χωρίς άντρα, ούτε η ελπίδα δίχως πόνο μπορεί να γεννήσει κάτι χρήσιμο.»
    * «Ένα γνωρίζω, πως δεν γνωρίζω τίποτε. (Εν οίδα ότι ουδέν οίδα).»
    * «Γηράσκω αεί διδασκόμενος.»
    * «Να ο άριστος τρόπος του βίου: ν’ ασκούμε τη δικαιοσύνη και ζώ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 209 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Μπορεί να μην συμφωνώ με τις απόψεις σου, αλλά θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τις διατυπώνεις ελεύθερα.
    Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο.
    Ονομάζω ελευθερία το να μπορώ ανεμπόδιστα να σκέπτομαι ή να μην σκέπτομαι για κάτι, να κινούμαι ή να στέκομαι, σύμφωνα με την εκλογή του πνεύματός μου.
    Εκτιμώντας την υπεροχή των άλλων, την κάνουμε κτήμα μας.
    Για να μάθεις να εκδικείσαι, πρέπει πρώτα να μάθεις να υποφέρεις.
    Το να εκδικείται κανείς, ακόμη και τον εχθρό του, είναι κακό. Το να μην εκδικείται κανένα είναι ανωτερότητα.
    Ας εργαζόμαστε χωρίς διαμάχες. Είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε τη ζωή ανεκτή.
    Η δουλειά μάς προστατεύει από τρία πράγματα: την ανία, τη διαφθορά και τον πόθο.
    Τα δάκρυα είναι η βουβή διάλεκτος του πόνου.
    Κανένας μας δεν έχει ζήσει χωρίς να γνωρίσει τα δάκρυα.
    Τα πλούτη κάνουν τη γυναίκα αλαζονική, η ομορφιά ύποπτη και η ασχήμια μισητή.
    Οι γυναίκες μοιάζουν με τα ισπανικά σπίτια, που έχουν πολλές πόρτες και λίγα παράθυρα. Πολύ
    πιο εύκολο είναι να μπει κανείς στην καρδιά τους, παρά να δει τι γίνεται μέσα σ’ αυτές.
    Η κοινή γνώμη είναι τόσο πολύ η βασίλισσα του κόσμου που όταν το δίκαιο θέλει να την πολεμήσει, σ’ αυτή την περίπτωση καταδικάζεται σε θάνατο.
    Τα βιβλία είναι όπως οι άνθρωποι. Μικρός αριθμός παίζει σπουδαίο ρόλο. Τ’ άλλα αποτελούν το πλήθος.
    Αν αμφιβάλεις για μια πράξη αν είναι δίκαιη ή άδικη, άπεχε απ’ αυτήν.
    Η αισιοδοξία είναι τρέλα, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 252 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Κρατείστε γερά το χρόνο! Φρουρείστε τον, προστατεύστε τον, κάθε ώρα, κάθε λεπτό! Γλιστρά απαρατήρητος.. Κρατείστε κάθε λεπτό σαν να είναι ιερό. Δώστε σε κάθε λεπτό σαφήνεια και νόημα, στο καθένα το βάρος της επίγνωσης σας, στο καθένα την αληθινή και πρέπουσα ολοκλήρωση. Τόμας Μαν

    Τα ύπουλα φίδια κρύβονται ανάμεσα στα ανθισμένα ασφοδέλια Αλκιόνη Παπαδάκη " Στο ακρογιάλι της ουτοπίας"

    Τους δούλους δεν τους παρασκευάζει μόνο το δόρυ του κατακτητή αλλά και των καταδυναστευομένων η αμάθεια. Ρήγας Φεραίος

    Το να κάνεις το απλό περίπλοκο είναι κοινό και συνηθισμένο. Το να κάνεις το περίπλοκο απλό, φοβερά απλό, είναι δημιουργικότητα. Τσάρλς Μίνγκους

    Ο μόνος οδηγός του ανθρώπου είναι η συνείδηση του. Η μόνη ελπίδα της μνήμης του είναι η ευθύτητα και η ειλικρίνεια των πράξεων του. Γ. Τσόρτσιλ

    Το φοβερό δεν είναι ο θάνατος, αλλά οι ζωές που ζουν οι άνθρωποι και αυτά που δεν ζουν μέχρι να έρθει ο θάνατος. Τσάρλι Μπουκόφσκι

    Τα πιο ζεστά καζάνια στην κόλαση είναι προορισμένα για εκείνους που τον καιρό της μεγάλης δοκιμασίας του έθνους κράτησαν ουδετερότητα. Δάντης

    Οταν λες ψέματα φρόντισε να είναι απλά. Τζουλιαν Μπαρνς

    Καλό βιβλίο είναι αυτό το οποίο μου έχει μάθει κάτι καινούργιο για τον κόσμο, κάτι που το ένιωθα, αλλά δε μπορούσα να το εκφράσω με λόγια. Καλός συγγραφέας είναι αυτός που καταφέρνει να χωρέσει σε λέξεις κάτι που πάντα ήξερες, αλλά ποτέ δεν μπορούσες να το εκφράσεις. Ϊαν Ράνκιν

    Αληθινός δείκτης τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 323 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ άυτόν τον κόσμο είναι εκείνοι που σηκώνονται και ψάχνουν για τις συνθήκες που θέλουν και που άμα δεν τις βρουν τις δημιουργούν μόνοι τους. Μπέρναρντ Σω

    Ο πλούτος δεν αλλάζει τον άνθρωπο, τον αποκαλύπτει. Σ.Νέκερ

    Μερικά βιβλία είναι άξια να τα δοκιμάζεις, μερικά να τα καταπίνεις και μερικά, πολύ λιγα να τα μασάς και να τα χωνεύεις. Φράνσις Μπέικον

    Αυτή η αδιαφορία που κάνει τη ζωή αφόρητη για τους φιλήδονους και τους νωχελείς είναι άγνωστη σ΄ αυτούς που έχουν μάθει να διαβάζουν. Φ.Φενελόν

    Το πραγματικό νόημα της ζωής είναι να φυτεύετε δένδρα, κάτω από τη σκιά των οποίων δεν περιμένετε να καθίσετε. Νέλσον Χέντερσον

    Ζήστε για το σήμερα. Μην αφήσετε αυτά που έχετε στα χέρια σας σήμερα να χαθούν για πάντα, επειδή το μέλλον σας ενθουσίασε και το παρελθόν σας αποκάρδιωσε. Τζον Μέισον

    Το παρόν είναι το μόνο που έχουμε. Οτιδήποτε έχει συμβεί και οτιδήποτε πρόκειται να συμβεί δεν είναι παρά μια σκέψη. Γουέην Ντύερ

    Ο άνθρωπος που σπέρνει σπόρους καλοσύνης, απολαμβάνει ανεξάντλητη σοδιά. Τζον Μέισον

    Οι πιο ασήμαντοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη κλίση να χλευάζουν τους άλλους. Η μόνη ελπίδα που έχουν, για να εξυψωθούν οι ίδιοι, είναι να μειώσουν τους διπλανούς τους. Γουίλιαμ Χαζλιτ

    Το να περιμένετε από τον κόσμο να σας συμπεριφερθεί σωστά, επειδή είστε καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένετε από ένα ταύρο να μη σας επιτεθεί, επειδή είστε χορτοφάγος. Ντένις Γόλει ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 298 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Είτε είμαστε άνθρωποι είτε είμαστε αστρική σκόνη, όλοι μαζί χορεύουμε στη μελωδία ενός αόρατου ερμηνευτή. Αλμπερτ Αινσταιν

    Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείτε να πετάξετε. Ούτε και εσείς οι ίδιοι δεν θα το ξέρετε, προτού ανοίξετε τα φτερά σας. Τζον Μέισον

    Οι άνθρωποι που κτίζουν το μέλλον, είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι τα σπουδαία πράγματα δεν έχουν ακόμη συμβεί και ότι οι ίδιοι είναι εκείνοι που θα τα πραγματοποιήσουν. Μέλβιν Εβανς

    Είναι καλύτερο να πέσεις σε κόρακες παρά σε κόλακες, γιατί οι πρώτοι τρωνε τους νεκρούς ενώ οι δεύτεροι τρωνε τους ζωντανούς. Τάσσος Δήμου " Ένα τριαντάφυλλο που δεν το αφήνουν να ανθίσει"

    Ο καθένας που έκανε ποτέ μια καλή πράξη για μας ή μας είπε μια λέξη ενθάρρυνσης, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και των σκέψεων μας καθώς και στην επιτυχία μας. Τζωρτς Ανταμς

    Όταν πιστεύεις ότι είσαι αξιαγάπητος τότε είσαι ανοικτός, εγκάρδιος και στοργικός και εκπέμπεις κύματα αγάπης στα οποία οι άνθρωποι ανταποκρίνονται. Νταιάνα Κουπερ

    Όσο μακριά και να πάει ο νους ποτέ δεν φθάνει εκεί που μπορεί να φθάσει η καρδιά.Βίκτωρ Ουγκώ

    Ο έρωτας κρατάει όσο δε βρίσκει ανταπόκριση και φλογίζεται μονάχος του. Αγαπούμε πραγματικά εκείνους που μας αγαπούν, αλλά μόλις καταλαβαίνουμε πως μας αγαπούν και τους χορτάσαμε, η μαγεία εξαφανίζεται. Η βεβαιότητα μας φέρνει τον κόρο, λες και ο έρωτας σκότωσε τον ίδιο τον έρωτα. Νικόλας Σεγκύρ- " Το συζυγικό κρεββάτι"

    Οι άνθρωποι ποτ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 458 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (1)

    Φίλος είναι εκείνος που ξέρει τα πάντα για εσένα και εξακολουθεί να σε αγαπάει.

    Οι μόνοι φίλοι που μπορούμε να τους εμπιστευτούμε είναι εκείνοι που δεν μας το ζητούν.

    Κανείς δεν πρέπει να είναι φίλος του φίλου του εχθρού του.

    Επέπληξε τον φίλο σου όταν είστε οι δυο σας,αλλά να τον επαινείς πάντοτε μπροστά στους άλλους.

    Δεν πρέπει να προσπαθείς να αποκτήσεις όσους περισσότερους φίλους γίνεται, αλλά μόνο τόσους με όσους μπορείς να νιώσεις οικειότητα.

    Η έχθρα είναι πάντα ειλικρινής, η φιλία όμως δεν είναι πάντοτε τόσο τίμια.

    Οι φίλοι στους οποίους μπορείς να τηλεφωνήσεις στις 4:00 το πρωί είναι οι μόνοι που μετράνε.

    Οι πραγματικοί φίλοι μας επισκέπτονται όταν ευημερούμε μόνο εάν τους καλέσουμε,όταν όμως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έρχονται χωρίς πρόσκληση.

    Η απόσταση κρατά την φιλία πάντα φρέσκια.

    Ο έρωτας είναι τυφλός, η φιλία προσπαθεί να μην βλέπει.

    Με τις υποσχέσεις μπορεί να κάνει κανείς φίλους,αλλά για να τους κρατήσει πρέπει να τις πραγματοποιεί.

    Λίγοι φίλοι έχουν τη δύναμη να επαινέσουν την επιτυχία του φίλου τους,χωρίς να νιώσουν φθόνο.

    Εάν γνωρίζεις την θλίψη του φίλου σου, θεώρησε την δική σου.

    Αν ψάχνεις φίλο χωρίς ελαττώματα, θα μείνεις χωρίς φίλο.

    Ο αληθινος φιλος ειναι θησαυρος ανεκτιμητος!

    Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία "τι κάνεις εκεί ανόητη?"και η Φιλία της απαντά "Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρίζουν"...

    Η φιλία είνα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 200 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Το να είστε ευτυχισμένοι δεν πρέπει να είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα. Μέσα στα επόμενα 30 λεπτά! Δείτε μερικούς στόχους που αν τους πετύχετε θα νιώσετε μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεσή σας!

    1. Αυξήστε το επίπεδο δραστηριότητας σας. Αν μιλάτε στο τηλέφωνο (εφόσον έχετε ασύρματο) σηκωθείτε όρθιοι και περπατήστε. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ. Βάλτε περισσότερη δύναμη στη φωνή σας. Περπατήστε 10 λεπτά με τα πόδια. Ακόμα καλύτερα…

    2. Κάντε μια βόλτα έξω. Η έρευνα δείχνει ότι το φως διεγείρει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεση. Η καλύτερη πρόταση είναι μια βόλτα στον ήλιο πρωί πρωί!

    3. Να είστε έξω καρδιά. Στείλτε ένα e-mail σε ένα φίλο που δεν έχετε δει για καιρό ή βρείτε κάποιο νέο φίλο. Το να έχετε στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την ευτυχία. Όταν ενεργείτε με φιλικό τρόπο, όχι μόνο θα κάνετε τους άλλους να νιώθουν πιο φιλικά προς το μέρος σας, αλλά θα κάνει κι εσάς να νιώσετε φιλικά συναισθήματα για τους άλλους ανθρώπους.

    4. Απελευθερωθείτε από ένα πρόβλημα . Εξετάστε εκείνο το ασφαλιστικό σας πρόβλημα, αγοράστε κάτι που χρειάζεστε, ή κάντε εκείνη την συνάντηση με τον οδοντίατρο που συνέχεια αναβάλλετε. Τελειώνοντας μια ενοχλητική μικροδουλειά θα απελευθερωθείτε από το άγχος σας.

    5. Δημιουργήστε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Δώστε λίγο χρόνο ώστε να τακτοποιήσετε εσωτερικά σας ζητήματα, να δείτε τους λογαριασμούς που πρέπε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 209 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Φιλόσοφος της ζωής, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο η Bronnie Ware

    . Μέσα από τις συζητήσεις της με ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας μας λέει για ποια πράγματα κυρίως μετάνιωσαν αυτοί οι άνθρωποι ένα βήμα πριν το θάνατο.
    H Bronnie Ware είχε μια δίψα για τη ζωή από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σαν παιδί, ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας καθώς είχε αποκτήσει μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή.

    Η επαγγελματική της ζωή ανάστατη, νομαδική, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από καλλιεργητής λαχανικών στη Μέση Ανατολή, μπαργούμαν σε τροπικά νησιά…διευθύντρια τράπεζας.
    Η Bronnie δεν φοβήθηκε ποτέ τις αλλαγές, βρήκε το δρόμο της αυτόν της φιλοσοφίας όπου κάθε άνθρωπος εάν κάνει ευχάριστα πράγματα τότε βρίσκει την πραγματική γαλήνη μέσα του, όπως λέει η ίδια.
    Παραμένει ευγενής χωρίς να χάνει την πίστη της προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας τις εμπειρίες της μαζί μας.
    Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Ήταν ο τελευταίος σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν το θάνατο. Όπως λέει μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.
    Η Bronnie θεωρεί ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Αρνητικά συναισθήματα κυριεύουν το περισσότερο κόσμο φόβος, θυμός, τύψεις ωστόσο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
    Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα για τα οποία λειπόντουσαν και μας τα παρουσιάζει.
    1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζή ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 225 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Το παν δεν είναι να αποφεύγεις την καταιγίδα, αλλά να μη χάσεις τη ζωή σου μέσα σ αυτήν. Μετά ο ήλιος ξαναβγαίνει και η ζωή συνεχίζεται.

    Η αγάπη και το μίσος είναι δυο συναισθήματα που έχουν την ίδια αιτία, αλλά εκδηλώνονται σε διαφορετικές εποχές.

    Φτιάχνεις όμορφο μέλλον, αν ζεις όμορφο σήμερα, γιατί το σήμερα γίνεται δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο.

    Αν κάποιος σου φέρεται άσχημα, μη βιαστείς να τον επικρίνεις. Περίμενε να δεις στο τέλος, αν θα γελάσεις ή θα κλάψεις μαζί μ αυτόν.

    Μπορεί να είσαι μόνο ένας άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο,αλλά μπορεί και να είσαι ολόκληρος ο κόσμος για έναν άνθρωπο.

    Υπάρχουν δυο είδη σιωπής: η σιωπή που προηγείται της ομιλίας και η σιωπή που έπεται.

    Μέσα στα σπλάχνα μιας απάνθρωπης κοινωνίας που τόσο μας πληγώνει, υπάρχει και αναπτύσσεται μια άλλη, διαφορετική κοινωνία, που ειρηνικά και αθόρυβα ζει και δημιουργεί οραματιζόμενη τ’ άστρα.

    Απόφευγε ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν τις φιλοδοξίες σου. Οι μικροπρεπείς άνθρωποι πάντα το κάνουν αυτό. Αλλά οι πραγματικά μεγάλοι, σε κάνουν να αισθανθείς ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις μεγάλος.

    Ο φίλος που σπεύδει την ώρα της συμφοράς, αξίζει ολόκληρο όχλο φίλων που σπεύδουν την ώρα της επιτυχίας.

    Η περηφάνια των μικρών ανθρώπων είναι να μιλάνε συνεχώς για τον εαυτό τους, και των μεγάλων ανθρώπων: να μη μιλάνε καθόλου για τον εαυτό τους.

    Είναι καλύτερα να ζήσεις τις μικρές ευτυχισμένες στιγμές που ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 214 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    1) Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος, που να μην έχει ανάγκη ένα χαμόγελο. Και κανείς δεν είναι τόσο φτωχός, που να μην μπορεί να το δώσει.

    2) Η ζωή είναι ένας καθρέφτης: μας κοιτάζει όπως τον κοιτάζουμε. Αν τον δούμε με χαμόγελο και καλοσύνη θα μας χαμογελάσει κι εκείνος καλοσυνάτα.

    3) Η ευτυχία είναι μια σκάλα που δεν μπορείς να την σηκώσεις με τα χέρια στις τσέπες

    4) Νιώθεις καλύτερα μια ευτυχία όταν για να την χαρείς πληρώνεις ακριβά.

    5) Ευτυχία είναι το μόνο πράγμα που πολλαπλασιάζετε όταν διαιρείται.

    6) Μάθε να γελάς με τα βάσανά σου και δεν θα λείψουν ποτέ οι αφορμές.

    7) Η πιο χαμένη απ' όλες τις μέρες μας, είναι εκείνη που δεν γελάσαμε από προσωπική μας ευχαρίστηση, ή δεν καταφέραμε να χαμογελάσουμε σ' έναν άνθρωπο.

    8) Δείξε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και δεν θα σε γελάσουν. Αντιμετώπισέ τους με μεγαλοσύνη και θα φανούν οι ίδιοι μεγάλοι.

    9) Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος άνθρωπος. Φτάνει και περισσεύει να είσαι μόνο άνθρωπος.

    10) Ο κάθε άνθρωπος ενώ δεν έχει καμία εξουσία στο γεγονός της υπάρξεώς του, έχει απόλυτη εξουσία στο νόημα που θα δώσει στην ύπαρξή του.

    11) Υπάρχουν άνθρωποι που σ' όλη τους την ζωή δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό δεν κάνουν και λάθη. Αλλά όλη η ζωή τους είναι ένα λάθος

    12) Τον άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίσεις για να τον αγαπήσεις. Τον Θεό πρέπει να τον αγαπήσεις για να Τον γνωρίσεις

    13) Η επιτυχία εξαπατά περισσότερους ανθρώπους απ' ότι η αποτυ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 233 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    1. «Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.»

    Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου, θα αλλάξεις τον κόσμο σου. Εάν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, τότε θα αλλάξουν οι ενέργειές σου, αλλά και το πώς αισθάνεσαι. Και με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος γύρω σου θα αλλάξει. Όχι μόνο γιατί πλέον θα βλέπεις το περιβάλλον σου μέσω νέων «φακών» σκέψης και συναισθημάτων, αλλά και γιατί η αλλαγή μέσα σου μπορεί να σου επιτρέψει να αναλάβεις δράση με τρόπους που δεν είχες ποτέ φανταστεί.

    2. «Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου»

    Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή. Μπορεί να υπάρχει ένας «κανονικός» ή ένας κοινός τρόπος αντίδρασης σε διαφορετικά πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τις δικές σου σκέψεις, αντιδράσεις και συναισθήματα σχεδόν στα πάντα. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, να αντιδράς υπερβολικά ή αρνητικά. Τουλάχιστον όχι κάθε φορά και όχι άμεσα. Μερικές φορές, αντιδρούμε αντανακλαστικά και όχι συνειδητά.

    3. «Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού»

    «Το ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού’ μπορεί να οδηγήσει μόνο στο να τυφλωθεί όλος ο κόσμος»

    Το να καταπολεμάς το κακό με κακό δε πρόκειται να σε βοηθήσει. Μπορείς πάντα να επιλέγεις τον τρόπο αντίδρασής σου στις καταστάσεις. Όταν ενσωματώσεις αυτόν τον τρόπο σκέψης στη ζωή σου, τότε θα μπορείς να αντιδράς με ένα τρόπο που θα είναι πιο χρήσιμος για εσένα και για το ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 207 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Με λένε Ειρήνη και είμαι 27 χρόνων. Εχω σχέση με κάποιον πέντε χρόνια μεγαλύτερό μου και νομίζω ότι τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε μαζί έναν χρόνο και δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ. Και στο σεξ τα πηγαίνουμε καλά μέχρι τον τελευταίο μήνα που κάτι περίεργο μου συμβαίνει. Είναι κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί και κατηγορώ τον εαυτό μου γι’ αυτό. Τις περισσότερες φορές που κάνουμε έρωτα, ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό ο πρώην μου, με τον οποίο ήμασταν μαζί τρία χρόνια. Είχαμε μάλιστα χωρίσει δυο μήνες πριν γνωρίσω το παιδί που είμαστε τώρα μαζί. Το περίεργο είναι ότι δεν με πείραξε ο χωρισμός γιατί είχα σταματήσει να τον θέλω. Και επίσης είμαι ερωτευμένη με το νυν αγόρι μου. Τι μου συμβαίνει;



    Πρώτα απ’ όλα δεν μου λες το σημαντικότερο. Πώς τον βλέπεις τον πρώην σου; Να κάνει διάδρομο στο γυμναστήριο ή να έχει τη θέση του νυν σου στο κρεβάτι; Αν και μάλλον αυτό δεν έχει και πολλή σημασία.

    Μιλώντας θεωρητικά και σύμφωνα με έρευνες, το 50% των γυναικών και το 75% των αντρών φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Και αυτός είναι ένας καλός τρόπος να ερεθιστεί κανείς. Μια συνηθισμένη και πολλή γνωστή αντρική φαντασίωση είναι ότι βρίσκεται στο κρεβάτι με πάνω από μία γυναίκες.

    Αλλά εδώ που τα λέμε, δεν είναι ωραίο να νομίζεις ότι είσαι με τον Jude Law στο κρεβάτι σου και όχι με τον Θανάση; Πλάκα κάνω.

    Οταν σκεφτόμαστε άγνωστους ανθρώπους, αν δε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 173 | Added by: Kostas | Date: 2012-02-03 | Comments (0)

    *Πού ‘σαι Ευάγγελε... Δυαρχία ήθελε στο ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος αλλά απ’ ό,τι θυμάμαι δεν εννοούσε τον Λοβέρδο. Άπονη ζωή, άπονοι συνταγματολόγοι! Καλέ τι φιλί αντάλλαξαν τα δυο τους; Στο τσακ τα προλαβαίνουν τα Όσκαρ.

    * * *

    *Τείνω να πιστέψω πως γι’ αυτό δεν έφευγε ο Παπανδρέου τόσο καιρό απ’ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος πάσχιζε εξαρχής για το καλό του κινήματος. Το σχέδιο ήταν να τους σπάσει τόσο πολύ τα νεύρα, ώστε να αναγκαστούν όλα τα συντρόφια να ενωθούν εναντίον του. Αν εξαιρέσουμε κάτι λεπτομέρειες όπως τα μονοψήφια και η 5η θέση σε κάποιες δημοσκοπήσεις, αποστολή εξετελέσθη. Και τώρα που τα κατάφερε μπορεί να πάρει το ποδηλατάκι του και το κανό για να συνδυάσει διακοπές σε θάλασσα και βουνό. Εκτός αν χρειάζονται τα φώτα του και σε κανέναν ΟΗΕ...

    * * *

    *Οι μεν Πασόκοι για το μόνο που νοιάζονται είναι η σωτηρία του κόμματος, οι δε Νεοδημοκράτες μετράνε μέρες για να αναλάβουν την εξουσία και πονοκεφαλιάζουν για τα χρίσματα. Τι είναι αυτό που ζούμε, Θεέ μου; Αυτοί πάνε για χρίσμα και εμείς τρώμε κλύσμα!

    * * *

    *Γέμισαν οι φυλακές; Και δεν πρόλαβε ακόμα να μπει ο Φλεβάρης, φανταστείτε τι έχει να γίνει στο τέλος του 2012... Τι σόι κράτος είναι αυτό; Ούτε για ένα κελί δεν προνοεί. Πού θα πάνε τώρα όλοι αυτοί οι πολίτες που χρωστάνε στο Δημόσιο; Πού θα κλείσετε τόσους ανθρώπους που τους αναγκάζετε να γίνουν κλέφτες για να ζήσουν τις οικογένειές τους; Βγάλτε όξω τώρα μαφιόζους και εγκληματίες για να βρουν στέγη και να τρων ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 181 | Added by: Kostas | Date: 2012-02-03 | Comments (0)

    Σύμφωνα με το μεγάλο Ινδό ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:

    1. Πλούτο χωρίς μόχθο

    2. Απόλαυση χωρίς συναίσθημα

    3. Εμπόριο χωρίς ήθος

    4. Γνώση χωρίς χαρακτήρα

    5. Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά

    6. Λατρεία χωρίς θυσία

    7. Πολιτική χωρίς αρχές
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 318 | Added by: valasia | Date: 2012-02-02 | Comments (0)

    Όσο και αν θέλω να φύγω
    Από εσένα μακριά
    Στην ζωή μου έχεις μείνει
    Πλέον οριστικά

    Σ' αγάπησα, σε λάτρεψα
    Μα δεν τ' άξιζες εσύ
    Τα όνειρα που σου χάρισα
    Πέταξες στην στιγμή.

    Όταν σε ζητούσα
    Έφευγες βιάστηκα
    Δεν μπορώ μου έλεγες
    Έχω μια δουλειά

    Σωρό δικαιολογίες
    Μου έλεγες εσύ
    Μα δεν αντέχω άλλο
    Πόνεσα πολύ
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 338 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (1)

    Την Νύχτα που έφυγα από εκεί
    Δεν πατούσα πλέον εις στην γη
    Πατούσα εις την θάλασσα
    Πατούσα στα ουράνια

    Σαν άγγελος που έγινα
    Παρέα με το Φεγγάρι
    Εσένα παρακολούθησα
    Να δω που είχες πάει

    Τα μάτια μου δακρύσανε
    Ακόμα και από εδώ πάνω
    Που είδανε εσένα
    Εις τον δικό μου τάφο

    Να κλαις απαρηγόρητα
    Που έφυγα από κοντά σου
    Μα έλα όμως μάτια μου
    Που ήρθε και η σειρά σου
    Να κλάψεις για μένα μια φορά
    έστω και λίγο αργά
    Ένα μόνο μην ξεχνάς
    πως σ' αγαπούσα αληθινά..
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 262 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Όταν θα Φύγω από εδώ
    Μην κλάψεις σαν μωρό
    Γιατί θα πάω εκεί ψηλά
    Θα έχω το Φεγγάρι συντροφιά

    Θα είμαι μια χαρά
    Δεν θα πονέσω άλλο πια
    Γι' όνειρα απατηλά
    Για πράγματα τρελά.

    Στον ουρανό θα περπατώ
    Το χέρι στο αστέρι θα κρατώ
    Θα 'μαστε αγκαλιά
    Και το φεγγάρι θα μας φυλά

    Θα με προσέχουν όλοι τους
    Θα μ' αγαπούν τρελά
    Γιατί πάντα έβλεπαν από ψηλά
    Την τόση μου μοναξιά...
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 323 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Τώρα που έχω φύγει
    Και είμαι μακριά
    Εμένα θα θυμάσαι
    Με πόνο στην καρδιά

    Κοιτά το φεγγάρι
    Η ομορφιά του θα σε πάρει
    Θα σε πετάξει μακριά
    Μαζί μου εδώ, ψηλά

    Θα σε γεμίσει με στιγμές
    Με λόγια μα και χαρακιές
    Με αγάπη μα και πόνο
    Που έδωσες σ' εμένα μόνο

    Όλα σου τα συγχώρησα
    Δεν πρέπει να φοβάσαι
    Και τις στιγμές που σου έκλεψα
    Να τις κρατάς όταν λυπάσαι...
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 274 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Έλα στην σκέψη μου ξανά
    Σαν ένα δώρο της καρδιάς
    Μείνε εκεί παντοτινά
    Να μην φοβάμαι άλλο πια

    Να θυμηθώ τα όνειρα
    Που κάναμε μαζί
    Την μέρα που μου έλεγες
    Σ' αγαπώ πολύ.

    Την νύχτα που καθόμασταν
    Κοιτώντας το φεγγάρι
    Και έλεγες παντοτινά μαζί
    Κανείς δεν θα σε πάρει....
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 246 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Η αγάπη μια λέξη τόσο μικρή μα με τόση μεγάλη αξία, σημασία... Και όμως οι άνθρωποι τώρα την έχουν αλλάξει... Την λένε χωρίς να τη νιώθουν, χωρίς να την εννοούν... Σου λένε η αγάπη πάει και έρχεται... Αντίο... Μεγάλο λάθος η αγάπη είναι παντοτινή... Η αγάπη σε γεμίζει σε κάνει να αντέχεις, να υπομένεις, να περιμένεις.... Να περιμένεις αυτό που αγαπάς... Να υπομένεις κάθε λάθος.... Ο έρωτας είναι αυτός που πάει και έρχεται... Δεν είναι παντοτινός... Με τον έρωτα όμως έρχεται και η αγάπη....και τότε από κάτι μικρό γίνεται κάτι μεγάλο, κάτι παντοτινό, αληθινό.... Λένε Σ' αγαπώ από την πρώτη στιγμή που σε γνωρίζουν.... Σε γνωρίζουν επιφανειακά δεν γίνεται να αγαπάς πριν γνωρίζεις τον άλλο σε βάθος.... πριν γνωρίσεις τον πραγματικό του εαυτό. Λένε σ' αγαπώ από τον φόβο της μοναξιάς για να νιώσουν κάποιο απλά και μόνο μαζί τους δίπλα τους... Η πραγματική αγάπη κρατάει για πάντα.....Δεν σβήνει όσος καιρός και να περάσει την κρατά για πάντα μέσα στην καρδιά σου.... Μένει...
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 253 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Λουσμένος μες το αίμα στην αγκαλιά μου σε κρατώ
    και βάφω κόκκινο το λευκό σου νυφικό.
    Σε χορό πρωτογέννητο σε σέρνω κάτω από το φως των αστεριών
    και κάθε βήμα ένας θάνατος ευχής σε κάθε πεφταστέρι.
    Χανόμαστε σε ασπρόμαυρες σελίδες με όνειρα νεκρα κι ελπίδες δίχως φως
    και γινόμαστε, αγάπη μου, φιγούρες τραγικές.
    Ο ήλιος σβήνει κι ο κόσμος παγώνει,
    μα μένουν τα αστέρια εκεί ψηλά να μας θυμίζουν κάποιες παλιές στιγμές
    που ο αέρας τις πήρε σε άλλους κόσμους, σε άλλες πνοές.
    Δεν θα υπάρξει αύριο, δεν θα υπάρξει παρεθλόν, το σήμερα ξεψυχά.
    Εκείνο το λυκόφως που μας γέννησε τώρα έγινε φωτιά
    που μέσα τις καιγόμαστε μαρτυρικά.
    Κραυγές της Αβύσσου μας τυλίγουν και μας δένουν παντοτινά.
    Είναι η μουσική και το τραγούδι μας, βγαλμένο από τους πόνους
    που ζήσαμε παρέα ανάμεσα στους μόνους.
    Κάτω από την πύρινη βροχή στην αγκαλιά μου σε κρατώ,
    τα σώματα μας ένα, γεμάτα από αίμα που γίνεται Ένα.
    Μέσα σε ένα χορό πόνου και χαμού
    κάτω από έναν ουρανό που ξεψυχά
    κι έναν κόσμο στο χείλος του γκρεμού
    αγάπη μου...
    στην αγκαλιά μου ακόμη σε κρατώ...
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 233 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Mες την τρελή κι απότρελη τούτη εδώ ημέρα

    το 'να μου χέρι στον κουβά και τ' άλλο στον αέρα!

    *

    Το παίζω λίγο σύζυγος μα πέρασαν τα χρόνια

    η ώρα πήγε δώδεκα ώρα για μακαρόνια!

    *

    Χθες έγραφα τα χαϊκού και σήμερα γι' αγάπες

    χτυπάει το τηλέφωνο ή έχω αυταπάτες;;

    *

    Παιδιά μου λεβεντόπαιδα και τρελοκοπελίτσες

    εσείς εκεί δουλεύετε και γω παίζω τελίτσες!

    *

    Πως φαίνεται πως η τρελή δεν ξέρω τι να κάμω

    χίλιες δουλειές τριγύρω μου και πως να τις προκάμω!

    *

    Εχω τρελή συμμετοχή σε δεκαπέντε φίλους

    και έξω από το σπίτι μου ταϊζω και δυο σκύλους!

    *

    Δεν θα γλυτώσω σίγουρα , θα μπω ψυχιατρείο

    φέρτε χαρτί φέρτε στυλό και σχολικό θρανίο! (δεν βρίσκω αλλη λέξη τώρα άντε!)

    *

    θα κάνω εγώ μαθήματα εντατικά σε όλους

    και οι τρελοί θα με κοιτούν παίζοντας με τρεις βόλους!

    *

    Μαράκι μου για μάντεψε τι θα θελα εγώ τωρα;

    Μαζί να πίναμε κρασί και να περνά η ώρα!

    *

    Μη σας ζαλίζω άλλο πια γιατι αμα με πιάνει

    γράφω ένα κατεβατό κι αφήνω το τηγάνι!

    *

    [img]http://crazygreekpoets1.pblogs.gr/files/60523-%C3%B7%C3%B9%C3%B1%C3%9F%C3%B2%20%C3%B4%C3%9F%C3%B4%C3%AB%C3%AF.JPG[/img]

    Ωχου μανα μου τι επαθα η καψερη
    Για ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 309 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    1 Πρόσεχε πολύ τα λόγια σου. Λέγε πάντοτε ολιγότερα από όσα σου έρχονται στο νού.



    2 Μη δίνεις εύκολα υποσχέσεις. Αλλά όταν δώσεις, κράτησε τον λόγο σου, όσον και αν πρόκειται να σου κοστίσει αυτό.



    3 Μην αφήνεις ευκαιρία που να μην ειπείς έναν καλό και ενθαρρυντικό λόγο. Να επαινείς το καλό έργο όταν γίνεται, αδιάφορον ποιος το έκαμε.



    4 Δείχνε ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους σου, ενδιαφέρον για την ευτυχία τους, τις επιδιώξεις τους, για το σπίτι τους, τις οικογένειες τους. Να χαίρεσαι με τους χαρούμενους και να λυπάσαι με τους θλιμμένους. Κάμε κάθε άνθρωπο που συναντάς όσο άσημος και αν είναι, να αισθάνεται πώς τον θεωρείς για άνθρωπο σημαντικό.



    5 Να φαίνεσαι πάντοτε χαρούμενος. Όπως θέλεις να σου φέρωνται οι άλλοι με καλοσύνη και αγάπη έτσι και σύ προς τους άλλους.



    6 Δίνε προσοχή σε όλες τις συζητήσεις. Να συζητείς χωρίς να φιλονικείς. Είναι δείγμα ανωτερότητας μολονότι διαφωνείς εν τούτοις να διατηρείς φιλικές σχέσεις.



    7 ‘Άφηνε τα προτερήματα σου, αν έχεις, να μιλούν μόνα τους και απόφευγε να συζητείς για τα ελαττώματα των άλλων. Απόφευγε την κακογλωσσία. Έχε κανόνα της ζωής σου να μη λέγεις τίποτα για τους άλλους αν δεν είναι καλό.



    8 Να σέβεσαι το φιλότιμο των άλλων. Εξυπνάδες είς βάρος των συνανθρώπων σου δεν πρέπει να γίνονται και μπορεί να κάνουν κακό, ενώ δεν είναι τέτοιες οι προθέσεις σου.



    9 Μη σου κακοφαίνεται ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 232 | Added by: Evelina | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Ο Τζιμακος προσπαθει να παραγγειλει πιτσα... (λιγα χρονια μετα...)! Απολαύστε τον γαργαλιστικό διάλογο με τη τηλεφωνήτρια..
    .
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 227 | Added by: marilou | Date: 2012-02-01 | Comments (0)

    Τι είναι η αγάπη;
    Πολλοί σοφοί προσπάθησαν να το εξηγήσουν. Βρες όλες τις διάσημες ατάκες και ότι καλύτερο έχει διατυπωθεί σχετικά. Ίσως τελικά η αγάπη να μην ερμηνεύεται με λόγια αλλά με την καρδιά.

    *
    «Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»
    Αριστοτέλης
    *
    «Στα όνειρα και την αγάπη τα πάντα είναι δυνατά»
    Janos Arnay
    *
    «Η νύχτα μου έχει γίνει ένα γλυκό ηλιοβασίλεμα εξαιτίας σου»
    Ibn Abbad
    *
    «Στην πραγματική αγάπη θέλεις το καλό του προσώπου. Στην ρομαντική αγάπη θέλεις το πρόσωπο»
    Margaret Anderson
    *
    « Η αγάπη είναι μία προσωρινή τρέλα. Εκρήγνυται όπως το ηφαίστειο και μετά καταλαγιάζει. Και όταν καταλαγιάσει πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν οι ρίζες σας έχουν γίνει τόσο δεμένες που είναι ασύλληπτο πως κάποτε ζούσατε χώρια. Γιατί αυτό είναι αγάπη. Η αγάπη δεν είναι παγερή, δεν είναι ο ενθουσιασμός, δεν είναι οι υποσχέσεις για αιώνιο πάθος. Είναι απλά η «αγάπη» που κάθε ένας από εμάς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι την έχουμε.
    Η αγάπη από μόνης της είναι αυτό που μένει όταν ο έρωτας έχει περάσει, και αυτό είναι μία τέχνη και ένα τυχαίο γεγονός. Η μητέρα σου και εγώ το είχαμε, είχαμε ρίζες που μεγάλωναν από κάτω μας, και όταν όλα τα φύλλα έπεσαν από τα κλαδιά μας, ανακαλύψαμε ότι ήμασταν ένα δέντρο και όχι δύο.»
    Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι
    *
    «Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής»
    Aγιος Αυγο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 469 | Added by: marilou | Date: 2012-01-29 | Comments (1)

    Φεγγάρι ψάξε να τον βρείς
    μ αν είναι σ άλλη αγκάλη
    άστονε να περνά καλά
    κ ας βρίσκεται με άλλη....

    Tο κόσμο γύρισες να βρεις
    τ άνθη του παραδείσου
    μα δεν ε κάτεχες ποτέ
    πως τα χες στην αυλή σου.

    Φεγγάρι ανε τον δείς
    με άλλη να γυρίζει
    να χαμηλώσει να του πεις
    πως ο τροχός γυρίζει

    Στις εκλογές σαν ξαναπάς την ψήφο σου να ρίξεις
    πες τως ότι μετάνοιωσες, την κάλπη να τους φτύσεις
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 240 | Added by: marilou | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Ανάμεσα σε ζωή και θάνατο η ελπίδα. Ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον η ανάμνηση. Ανάμεσα σε λόγια και πράξεις η δυσκολία. Ανάμεσα σε μένα και σένα η απόσταση.

    Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος, που να μην έχει ανάγκη ένα χαμόγελο. Και κανείς δεν είναι τόσο φτωχός, που να μην μπορεί να το δώσει. Η ζωή είναι ένας καθρέφτης: μας κοιτάζει όπως τον κοιτάζουμε. Αν τον δούμε με χαμόγελο και καλοσύνη θα μας χαμογελάσει κι εκείνος καλοσυνάτα. Η ευτυχία είναι μια σκάλα που δεν μπορείς να την σηκώσεις με τα χέρια στις τσέπες Νιώθεις καλύτερα μια ευτυχία όταν για να την χαρείς πληρώνεις ακριβά. Ευτυχία είναι το μόνο πράγμα που πολλαπλασιάζετε όταν διαιρείται. Μάθε να γελάς με τα βάσανά σου και δεν θα λείψουν ποτέ οι αφορμές. Η πιο χαμένη απ' όλες τις μέρες μας, είναι εκείνη που δεν γελάσαμε από προσωπική μας ευχαρίστηση, ή δεν καταφέραμε να χαμογελάσουμε σ' έναν άνθρωπο. Δείξε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και δεν θα σε γελάσουν. Αντιμετώπισέ τους με μεγαλοσύνη και θα φανούν οι ίδιοι μεγάλοι. Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος άνθρωπος. Φτάνει και περισσεύει να είσαι μόνο άνθρωπος.Ο κάθε άνθρωπος ενώ δεν έχει καμία εξουσία στο γεγονός της υπάρξεώς του, έχει απόλυτη εξουσία στο νόημα που θα δώσει στην ύπαρξή του. Υπάρχουν άνθρωποι που σ' όλη τους την ζωή δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό δεν κάνουν και λάθη. Αλλά όλη η ζωή τους είναι ένα λάθος Τον άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίσεις για να τον αγαπήσεις. Τον Θεό πρέπει να τον αγαπήσεις για να Τον γνωρίσειςΗ επιτυχία εξαπατά περισσότερους ανθρώπο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 364 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Αν θες να παραμείνεις νέος, πρέπει να συναναστραφείς νέους ανθρώπους. Αν θες να γεράσεις, προσπάθησε να τους μιμηθείς.
    Μη φοβάσαι να γεράσεις. Είναι πολλοί εκείνοι που ποτέ δεν είχαν αυτό το προνόμιο.
    Μην ανησυχείς για το πώς θα αποφύγεις τον πειρασμό. Όσο μεγαλώνεις θα σ’ αποφεύγει αυτός.
    Ο ηλικιωμένος άνθρωπος που τον αγαπούν είναι σαν χειμώνας με λουλούδια.
    Μονάχα να ‘ξεραν οι νέοι. Μονάχα να μπορούσαν οι γέροι.
    Η ηλικία της γυναίκας δεν σημαίνει κάτι. Οι καλύτερες μελωδίες παίζονται από τα παλιότερα βιολιά.
    Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε. Γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε.
    Οσοι αγαπούν βαθειά ποτέ δεν γερνούν. Μπορεί να πεθαίνουν απο γηρατειά, αλλά πεθαίνουν νέοι.
    Υπάρχει κάτι πιο λυπηρό από το να γερνάς – το να παραμένεις παιδί.
    Μερικοί άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι να γερνούν.
    Οσο ζεις συνέχισε να μαθαίνεις πως να ζεις.
    Ακολούθησε αυτό που αγαπάς.Μην καταδεχτείς να ρωτήσεις τι αναζητούν «εκείνοι» εκεί έξω. Ρώτα τι έχεις μέσα σου. Ακολούθησε όχι τα συμφέροντά σου, που αλλάζουν, αλλά αυτό που είσαι κι αυτό που αγαπάς, που ούτε θα αλλάξει, ούτε πρέπει να αλλάξει.
    Τίποτα σπουδαίο δεν έγινε ποτέ χωρίς ενθουσιασμό.
    Μόλις εμπιστευτείς τον εαυτό σου, θα ξέρεις πώς να ζήσεις.
    Η ζωή είναι γεμάτη με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και ευθύνες, αλλά καμία δεν είναι τόσο βασική, πρωταρχική ή σημαντική, όσο η ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας.
    Τίποτα σπουδαίο δε γίνεται ξαφνικά, όπως δεν γίν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 248 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    «Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία.
    Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια...
    Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
    Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν...
    Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις και συ όσο μεγαλώνεις...»
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 216 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Δύσκολα κάποιος μπορεί να δώσει τον ορισμό της φιλίας. Είναι όμως μία σχέση ζωής. Ένας δεσμός μεταξύ ανθρώπων που μας κάνει να κλαίμε, να γελάμε, να νιώθουμε πληρότητα και ευτυχία. Οι φίλοι μας είναι μικροί ήρωες. Μας αγαπάνε για όσα είμαστε, συγχωρούν τα λάθη μας, χαίρονται με τις χαρές μας και άλλες φορές "απομακρύνονται" διακριτικά αν εμείς έχουμε άλλες πρωτεραιότητες. Πολλοί άνθρωποι ειδικά στη σημερινή εποχή παραπονιούνται για τη φιλία, για το αν είναι αληθινή; Αν υπάρχει; Αν επισκιάζεται από το συμφέρον; Σίγουρα, όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και η φιλία χρειάζεται "δουλειά" και εξέλιξη. Όμως όταν είμαστε αληθινοί και γνήσιοι άνθρωποι θα βρούμε αποδέκτες και φίλους ζωής. Μία φιλία μας δίνει τόσα πολλά πράγματα, μας κάνει να μάθουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να φτάσουμε στην αυτογνωσία. Ίσως είναι από τα πιο όμορφα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Άλλωστε τους φίλους μας τους επιλέγουμε και η παρουσία τους στη ζωή μας, μας δίνει ασφάλεια, συναισθήματα και νόημα ζωής.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 248 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Έντγκαρ Άλλαν Πόε ( 1809-1849 , Αμερικανός συγγραφέας)

    ► Όλη η θρησκεία, φίλε μου, απλά έχει εξελιχθεί από την απάτη, το φόβο, την πλεονεξία, την φαντασία και την ποίηση.
    ► Ένας άνθρωπος δεν είναι αληθινά γενναίος, αν φοβάται να φαίνεται ή να είναι -όταν υπάρχει λόγος- δειλός
    ► Αυτοί που ονειρεύονται την ημέρα αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα που διαφεύγουν από αυτούς που ονειρεύονται μόνο τη νύχτα.
    ► Αισθάνομαι πραγματικά μια αποστροφή προς τον κίνδυνο, εκτός από την απόλυτη μορφή του, τον τρόμο.
    ► Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο.
    ► Θα όριζα εν συντομία την ποίηση σαν τη ρυθμική δημιουργία της ομορφιάς.
    ► Ο θάνατος μιας ωραίας γυναίκας είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ποιητικό θέμα στον κόσμο.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 246 | Added by: marilou | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός, ηθοποιός. Αλλιώς o ένας και μοναδικός Γούντι Άλεν, που έγινε 73 ετών. Κι αν ο ίδιος δεν θέλει να παραμείνει αθάνατος μέσα από τη δουλειά του (γιατί προτιμά απλά τη λύση να μην πεθάνει), έχει καταφέρει να πει μερικές από τις καλύτερες ατάκες στην ιστορία.

    Για το Σεξ

    «Αν είναι το σεξ βρώμικο; Μόνο αν γίνεται σωστά»

    «Το σεξ είναι ότι πιο διασκεδαστικό πράγμα έχω κάνει ποτέ, χωρίς καν να γελάσω»

    «Μην κατακρίνετε τον αυνανισμό. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπώ».

    «Το σεξ χωρίς αγάπη είναι μια άδεια εμπειρία. Αλλά από όλες τις άδειες εμπειρίες είναι μακράν η καλύτερη»

    «Το σεξ ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα είναι κάτι καταπληκτικό, αν φυσικά μπεις ανάμεσα στον κατάλληλο άντρα και την κατάλληλη γυναίκα».

    «Η σεξουαλική μου ζωή είναι μια καταστροφή. Την τελευταία φορά που ήμουν μέσα σε μια γυναίκα ήταν όταν επισκέφτηκα το Άγαλμα της Ελευθερίας.»

    «Η αγάπη είναι η απάντηση, αλλά όσο περιμένεις για απαντήσεις, το σεξ θέτει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα».

    «Είμαι τόσο καλός εραστής, επειδή κάνω αρκετή ατομική προπόνηση».

    «Αν είσαι bisexual αυτομάτως διπλασιάζεις τις πιθανότητες σου να κάνεις σεξ το βράδυ του Σαββάτου».

    «Το σεξ ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι κάτι πανέμορφο. Ανάμεσα σε πέντε ανθρώπους είναι φανταστικό».

    «Πούλησα σημειώσεις τις σεξουαλικής μου ζωής σε έναν εκδοτικό ο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 291 | Added by: marilou | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Μαθήματα ζωής με λίγες λέξεις

    1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού μπήκα.

    2. Διασκέδαση είναι η τέχνη τού να κουράζεσαι τις ώρες της ανάπαυσης.

    3. Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός.

    4. Δημοκρατία είναι τέσσερις λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

    5. Αυτοί που κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.

    6. Το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα είναι η φασολάδα. Μετά φοβάσαι να βήξεις.

    7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.

    8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: Επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.

    9. Τη γυναίκα μου πάνω από όλα. Ολες τις άλλες από κάτω.

    10. Μεγαλοφυία είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.

    11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική. Ετσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος, ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.

    12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μία φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.

    13. Εχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.

    14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.

    15. Κάντε οικονομία στο νερό: πλυθείτε μαζί με έναν φίλο ή μία φίλη (αναλόγως)
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 248 | Added by: marilou | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Προβληματισμοί και συμπεράσματα

    Μερικά αφεντικά είναι σαν τα σύννεφα.
    Οταν εξαφανίζονται, η μέρα γίνεται υπέροχη.

    Αν μπορείς να χαμογελάς όταν όλα έχουν πάει στραβά,
    είναι γιατί έχεις βρει σε ποιον θα ρίξεις το φταίξιμο.

    Το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο.
    Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον είναι στρατηγική.

    Η γυναίκα παντρεύεται σκεπτόμενη ότι μια μέρα εκείνος θα αλλάξει.
    Ο άντρας παντρεύεται σκεπτόμενος ότι εκείνη δεν θα αλλάξει ποτέ.
    Και οι δύο κάνουν λάθος.

    Παιδιά στο μπροστινό κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα.
    Ατυχήματα στο πίσω κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν παιδιά.

    Αν νομίζεις ότι ο καλύτερος δρόμος για την καρδιά ενός άντρα περνάει
    από το στομάχι, είναι καλύτερα να γνωρίζεις ότι έχεις στοχεύσει πολύ ψηλά.

    Ζήσε κάθε σου ημέρα σαν να ήταν η τελευταία της ζωής σου.
    Κάποια μέρα θα τα καταφέρεις.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 241 | Added by: marilou | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Ζωή είναι η συνεχής προσαρμογή των εσωτερικών
    σχέσεων στις εξωτερικές σχέσεις.
    Herbert Spencer
    Ζην ουκ άξιος, ότω μηδείς εστι χρηστός φίλος.

    Το να περπατάς με ένα φίλο στο σκοτάδι
    είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.
    Hellen Keller

    Μερικές φιλίες δημιουργούνται από τη φύση, άλλες από υποχρέωση,
    άλλες από συμφέρον κι άλλες από την ψυχή.
    Τζ. Τέιλορ

    Ο καλός φίλος και η σκιά εμφανίζονται μόνον όταν ο ήλιος λάμπει.
    Βενιαμίν Φρανκλίνος

    Υπάρχει πολύ περισσότερο έρωτας στη φιλία παρά φιλία στον έρωτα.
    Paul Lefevre Geraldy

    Αν βρεις ένα λάθος στο φίλο σου πες το χαμηλόφωνα,
    αν όμως θέλεις να του επαινέσεις, καν' το φωναχτά.
    Σ. Ζένκελ

    Ο φίλος που κρύβει τα ελαττώματα μας είναι λιγότερο χρήσιμος
    από τον εχθρό που μας κατηγορεί.
    Φραγκίσκος Βάκων
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 295 | Added by: marilou | Date: 2012-01-18 | Comments (0)

    Ω, η Αγάπη. Είναι αρκετά αληθινή, θα τη βρεις μια μέρα. Έχει όμως έναν θανάσιμο εχθρό: τη ζωή!
    Jean Anouilh, 1910-1987, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας

    Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό.
    Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

    Πρέπει να έχουμε και φίλους και εχθρούς. Τους φίλους, για να μας θυμίζουν το καθήκον μας και τους εχθρούς, για να μας υποχρεώνουν να το κάνουμε.
    Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

    Ένας άνθρωπος που δεν έχει εχθρούς, δεν έχει καμία αξία. Ακόμα και ο Ιησούς είχε πολλούς εχθρούς.
    Ανώνυμος

    Ένας πεσμένος εχθρός μπορεί να σηκωθεί ξανά, αλλά ένας εχθρός που έχει συνθηκολογήσει είναι πραγματικά νικημένος.
    Σίλερ, 1759-1805, Γερμανός συγγραφέας & ποιητής

    Ο πρώτος εχθρός που πρέπει να πολεμήσουμε είναι μέσα μας. Συχνά, είναι ο μόνος.
    Christine Orban, 1954-, Γαλλίδα συγγραφέας

    Αν δεν έχεις εχθρούς, δεν έχεις χαρακτήρα.
    Paul Newman, 1925-2008, Αμερικανός ηθοποιός

    Μετά τη νίκη έχεις περισσότερους εχθρούς.
    Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

    Ένας πανάρχαιος κανόνας της ηθικής και της πολιτικής είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να εξωθείς τον εχθρό σου στην απελπισία.
    Joseph De Maistre, 1753-1821, Γαλλοϊταλός διπλωμάτης & φιλόσοφος

    Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό είναι στο πε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 308 | Added by: marilou | Date: 2012-01-18 | Comments (0)

    Η αγάπη είναι η μόνη πυξίδα που μπορεί να σε οδηγήσει στο μεγάλο ταξίδι προς την εσωτερική γαλήνη. Γκ. Ρίντλς

    Πέστε ότι θέλετε, αλλά καλύτερα είναι να σε έχουν εγκαταλείψει από το να μη σε έχουν αγαπήσει ποτέ. William Congreve

    Η ανώριμη αγάπη λέει «σ’αγαπώ επειδή σε χρειάζομαι».Η ώριμη αγάπη λέει «σε χρειάζομαι επειδή σ’αγαπώ». Erich Fromm

    Μια καρδιά που αγαπά είναι η αληθέστερη σοφία. Κάρολος Ντίκενς
    Όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει και ζωή. Ίντιρα Γκάντι

    Ένας δειλός δεν μπορεί να δείξει αγάπη. Αυτό αποτελεί προνόμιο των γενναίων. Μαχάτμα Γκάντι

    Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη. Γ. Ρίτσος

    Η αγάπη δεν κατακτά, κατακτείται. Γκαίτε

    Το μέτρο της αγάπης είναι αγάπη χωρίς μέτρο. Αυγουστίνος

    Εκείνος που αγαπά δεν έχει ανάγκη να συγκρίνει, όταν η σύγκριση μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο. Γ. Χακί

    Η αγάπη υποφέρει τα πάντα, πιστεύει τα πάντα, εύχεται τα πάντα, αντέχει τα πάντα. Η αγάπη ποτέ δεν τελειώνει. Απόστολος Παύλος

    Απ’τη μια μεριά με σύρει ο έρωτας και από την άλλη η λογική. Οβίδιος
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 331 | Added by: marilou | Date: 2012-01-18 | Comments (0)

    Το φιλί είναι ένα κόλπο της φύσης,
    για να μην μιλάμε όταν τα λόγια περιττεύουν.

    Δεν αγαπάς μία γυναίκα επειδή είναι ωραία,
    είναι ωραία επειδή την αγαπάς. .

    Μπορείς να δίνεις χωρίς να αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να αγαπάς χωρίς να δίνεις.

    Κάποιες προσεύχονται να παντρευτούν τον άντρα που αγαπάνε,
    κάποιες άλλες να αγαπήσουν τον άντρα που θα παντρευτούν.

    Το να αγαπιέσαι πολύ από κάποιον σου δίνει δύναμη,
    το να αγαπάς πολύ κάποιον σου δίνει κουράγιο.

    Στα όνειρα και την αγάπη δεν υπάρχουν περιορισμοί

    Ο άνδρας ερωτεύεται με τα μάτια του, η γυναίκα με τα αυτιά της.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 308 | Added by: alexia | Date: 2012-01-18 | Comments (0)

    -Δεν έχω πρόβλημα με το ποτό. Πίνω, μεθώ, πέφτω κάτω. Κανένα πρόβλημα....

    -Ποιός είπε πως είναι νωρίς για ποτό; Είναι ήδη αύριο στην Ευρώπη και χθες στην Κίνα.

    -Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια...

    -Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς τον λόγο σου είναι να μην τον δίνεις.

    -Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας: Δεν θα επιτύχω, δεν θα επιτύχω... Προτιμότερη είναι η θετική στάση: Θα αποτύχω, θα αποτύχω.

    -Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.

    -Αρχιτεκτονική είναι η τέχνη να χαραμίζεις χώρο.

    -Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στη σύζυγό του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή είναι καινούρια σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο.

    -Οι άντρες που έχουν τρυπήσει τα αυτιά τους είναι καλά προετοιμασμένοι για γάμο. Έχουν νιώσει πόνο κι έχουν αγοράσει κοσμήματα.

    -Μην εκνευρίζεσαι αν ο γείτονάς σου έχει το στέρεο ανοιχτό στις δύο το πρωί. Τηλεφώνησέ του στις τέσσερις και πες του πόσο σου άρεσε.

    -Καταλαβαίνεις ότι γέρασες από την στιγμή που τα κεριά κοστίζουν περισσότερο από την τούρτα.

    -Οι ληστές ζητούν ή τα λεφτά ή τη ζωή σου. Οι γυναίκες και τα δυο.

    -Το μόνο κοινό που έχουν το National Geographic και το Playboy είναι ότι σου επιτρέπουν να δεις πολλά μέρη που ποτέ δε θα επισκεφτείς.

    -Εγωιστής: Ένα άτομο που ενδιαφέρεται περι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 307 | Added by: marilou | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
    Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του για την σχέση μεταξύ...

    Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;

    Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.

    Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;

    Φοιτ.: Φυσικά.

    Καθ.: Είναι ο......

    Θεός παντοδύναμος;

    Φοιτ.: Ναι

    Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;

    Φοιτ.: ..

    Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;

    Φοιτ.: Ναι.

    Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;

    Φοιτ.: Όχι.

    Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;

    Φοιτ.: ο.. .. Θεός..

    Καθ.: Σωστά.. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;

    Φοιτ.: Ναι.

    Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;

    Φοιτ.: Ναι.

    Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;

    Φοιτ.: ...

    Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;

    Φοιτ.: Μ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 569 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν

    Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τις γυναίκες που λένε την πραγματική τους ηλικία. Αφού μπορούν να πουν αυτό, μπορούν να πουν τα πάντα.
    Oscar Wilde

    ** ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, Η ΜΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ** ΤΡΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ.

    ** ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ.

    ** ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΟΞΕΣ, ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ** ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

    ** Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΝΑΚΩΧΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ.

    ** ΟΠΟΙΟΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ.

    ** ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ.

    ** ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΦΙΛΟΥΣ.

    ** Ο ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.

    Όταν μια γυναίκα παντρεύεται, ανταλλάσσει το ενδιαφέρον πολλών ανδρών με την αδιαφορία ενός.

    Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε.

    Γάμος είναι το τίμημα που πληρώνουν οι άνδρες για το σεξ, και σεξ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για τον γάμο

    Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο όπως η αφοσίωση μιας παντρεμένης γυναίκας. Κρίμα που κ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 330 | Added by: marilou | Date: 2012-01-16 | Comments (0)

    « 1 2 ... 16 17 18 19 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 7
    Φίλοι-Επισκέπτες: 7
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz