Τρίτη, 2024-07-02, 9:59 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Νοέμβριος » 21 » Apple τηλεόραση: Στα σκαριά εδώ και χρόνια, δύσκολη η υλοποίηση μεταξύ εμπλεκομένων συμφερόντων
    7:09 AM
    Apple τηλεόραση: Στα σκαριά εδώ και χρόνια, δύσκολη η υλοποίηση μεταξύ εμπλεκομένων συμφερόντων

    Ένας τομέας που ηθελημένα δεν έχει εισέλθει η παντοδύναμη πλέον εταιρεία Apple, είναι αυτός της τηλεόρασης. Η εν λόγω βιομηχανία, είναι εξαιρετικά περίπλοκη, όχι από τεχνολογικής μεριάς αλλά αντιθέτως, από μεριάς προσέγγισης του καταναλωτή.

    Βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες, οι προ-παππούδες μας που έστησαν την τηλεοπτική βιομηχανία, έστησαν ένα άψογο «μαγαζί», με άρτια κανάλια διάθεσης προϊόντων: ένα απλό και φθηνό «κουτί» έφερε το κάθε υλικό και υπηρεσία, διαφημιζόμενη στο σπίτι του κάθε καταναλωτή και πλέον, τηλεθεατή. Ταυτόχρονα, έστησαν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των καναλιών και των επιχειρήσεων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτοί λοιπόν οι δεσμοί, όσο και αν εξελίχθηκαν βάσει των αναγκών που αναδύονταν λόγω των δυναμικών οικονομικών συνθηκών, ουσιαστικά έχουν παραμείνει, εντός του κλειστού πλαισίου διαχείρισης, από τα τηλεοπτικά κανάλια.

    Όσες εταιρείες και αν προσπάθησαν στο παρελθόν, να παρουσιάσουν μια εναλλακτική πρόταση «τηλεόρασης» και αντίστοιχα διαφορετικού μοντέλου επιχειρείν, απέτυχαν οικτρά (όπως για παράδειγμα η IPTV της Microsoft, στα τέλη των 90s).

    Η Apple, και για να είμαστε ακριβείς, ο πρώην επικεφαλής της Στηβ Τζόμπς, είχε προσπαθήσει να επινοήσει την επόμενη «μορφή» τηλεόρασης. Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος σε διάφορες συνεντεύξεις, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς δεν επαρκεί για τον καταναλωτή και κυρίως για τα κανάλια μαζί με τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, μια συσκευή-δέκτης με πιο εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία εξ αρχής μιας εντελώς νέας «πλατφόρμας» δραστηριότητας, τόσο για τα κανάλια και τους διαφημιστές, όσο και για τους καταναλωτές και τη νέα σχέση που θα αποκτήσουν με την νέα μορφή τηλεόρασης.

    Ο Στηβ Τζόμπς είχε τοποθετηθεί αρκετά ρεαλιστικά επί τούτου, με την σκληρή ατάκα «είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κάποιος να ‘σπάσει’ το μυστικό επιτυχίας, που δημιούργησαν οι προ-πατέρες μας, όταν έστησαν την βιομηχανία δεκαετίες πριν».

    Λίγο πριν τον θάνατό του, το 2011, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τελικά τα κατάφερε, έχοντας καταφέρει όχι μόνο να συλλάβει στην φαντασία του τη νέα γενιά τηλεοπτικής εμπειρίας, αλλά είχε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορες εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών και φυσικά με τηλεοπτικά κανάλια.
    Παράλληλα όμως, είχε εκφράσει τον προβληματισμό του, κατά πόσο είναι έτοιμες οι εταιρείες της «άλλης πλευράς» (ήτοι κανάλια κ΄ διαφημιστικές εταιρείες), με πιο απλά λόγια δηλαδή τα μεγαλο-στελέχη με τους υπερ-παχυλούς μισθούς, να υποδεχθούν την αλλαγή στον τρόπο που διαχειρίζονται την απαρχαιωμένη μεν, αλλά αποδοτική δε πλατφόρμα, που τους εξυπηρετεί για δεκαετίες (όπου εξυπηρετεί = οι μισθοί ολοένα αυξάνονται, πάντα για τα μεγάλα στελέχη). Και κάπου εδώ φτάσαμε στις μέρες μας και στην φημολογία, που ακόμα υφίσταται περί της Apple τηλεόρασης.

    Τελευταίας φήμες κάνουν λόγο, για πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ Apple και εταιρειών παροχής καλωδιακού τηλεοπτικού προγράμματος στις ΗΠΑ, αποσκοπώντας στην δημιουργία της νέας πλατφόρμας, αλλά με τέτοιο τρόπο που να συμφέρει και τα τρία μέλη της εξίσωσης, δηλαδή τα κανάλια, τους διαφημιζόμενους και την Apple. Δυστυχώς όμως, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, Apple τηλεόραση ακόμα δεν θα δούμε, τουλάχιστον όχι στους επόμενους μήνες, όχι επειδή δεν υπάρχει η συσκευή, αλλά επειδή δεν βρίσκεται ένα κοινό σημείο «πλεύσης» των τριών στοιχείων της εξίσωσης.
    Βέβαια, όλα αυτά δεν αφορούν τον καταναλωτή, αλλά σίγουρα μπορούν να του δώσουν να καταλάβει, ότι πολλά από τα τεχνολογικά «επιτεύγματα» που απολαμβάνει στις μέρες μας, δεν είναι πάντα αποτέλεσμα τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά είναι μερικά από αυτά που επέτρεψαν τα μεγαλο-στελέχη να φτάσουν στη λιανική κατανάλωση (επέτρεψαν = εγγυημένο χρήμα στις τσέπες των εταιρειών).

    Η αλήθεια είναι όμως, αρκετά διαφορετική: αρκετές ιδέες που πραγματικά θα βελτίωναν την καθημερινότητα του απλού πολίτη, δεν έχουν καν φτάσει στο σημείο παραγωγής, επειδή δεν κρίθηκαν ότι θα αποφέρουν κέρδη, με το τσουβάλι.

    Αυτό να σκέπτεστε την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να προβείτε σε μια αυθόρμητη αγορά, και ίσως έτσι, εξοικονομήσετε χρήματα σε μια περιττή (υπερ-καταναλωτισμού) αγορά, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση, θα κατέληγαν σε τσέπες χωρίς «πάτο», ενώ εσείς απλά θα «χαιρόσαστε» με τη νέα σας συσκευή. Και το αστείο; Ο μέσος καταναλωτής, σπάνια εκμεταλλεύεται το 100% των δυνατοτήτων που προσφέρει μια σύγχρονη συσκευή (όπως πχ. τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα), ενώ αντίθετα το ποσό που κατέβαλλε για την αγορά της, μια χαρά το εκμεταλλεύεται στο 100% η εταιρεία που το έλαβε...

    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 210 | Added by: Teo1276 | Rating: 5.0/1
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Νοέμβριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 83
    Φίλοι-Επισκέπτες: 83
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz