Δευτέρα, 2024-05-20, 10:06 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 20 » Κουρούτα-Παλούκι: Αναβιώνει η ενάλιος Μυθολογία σε δρόμους και πλατείες
    4:14 PM
    Κουρούτα-Παλούκι: Αναβιώνει η ενάλιος Μυθολογία σε δρόμους και πλατείες

     


     

    Ονόματα, τα οποία θα προέρχονται από την Ελληνική Ενάλιο Μυθολογία, θα αποκτήσουν οι δρόμοι, οι πλατείες και οι ακτές των παραλιακών περιοχών της Κουρούτας και του Παλουκίου του δήμου Ήλιδας και μάλιστα πολύ σύντομα όπως όλα δείχνουν, αφού η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία και έχει γίνει ήδη η χαρτογράφηση με τις ονοματοδοσίες.

     


    Το έργο της ονοματοδοσίας ανέλαβε η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Απόστολο Λιώση και μέλη, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Αβραάμ Μπούρα και κ. Πέτρο Παπαδάτο από την πλευρά της πλειοψηφίας και τον κ. Γιάννη Χριστόπουλο από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας.

     


     

    Και φορείς

    Στην επιτροπή κλήθηκαν να συμμετάσχουν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και φορείς και πολίτες της πόλης και ανταποκρίθηκαν, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Ηλίας Τσαρούχας, το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών με εκπρόσωπο την κα Αδαμαντία Ζαφειροπούλου, ο Σύλλογος οικιστών Κουρούτας με εκπρόσωπο τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Γεωργόπουλο, ο ιστορικός κ. Λεωνίδας Καρνάρος, η υπεύθυνη της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης κα Εύη Πάλλα- Χρονοπούλου, ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, ο κ. Χάρης Πασσάς, ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ενώ τις προτάσεις τους απέστειλαν και ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος.

     


     

    Αναμένεται η τελική έγκριση

    Η επιτροπή προχώρησε στην ονοματοδοσία στις περιοχές της Κουρούτας και του Παλουκίου και κάθετες οδικές αρτηρίες και ήδη η χαρτογράφηση με τις ονοματοδοσίες είναι έτοιμη και αναμένεται να εγκριθούν από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη. Στην συνέχεια θα διαβιβαστεί η τεχνική πρόταση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας για έγκριση και από εκεί και πέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για την τελική έγκριση.

    Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τελεί υπό την έγκριση μιας εκ του νόμου προβλεπόμενης επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς η ονοματοδοσία οδών- πλατειών και κοινόχρηστων χώρων (όπως ακτές) δεν αποτελεί, όπως ανέφερε ο κ. Λιώσης, μόνο τοπικό αξιοσημείωτο γεγονός, αλλά αφορά όλη την επικράτεια και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, για να μην θίγονται ιστορικές διαδρομές κάποιας άλλης περιοχής.

    «Οι παραγωγικές σκέψεις που οδήγησαν συνθετικά την επιτροπή με την διεύρυνση των φορέων στην ονοματοδοσία της Κουρούτας, ήταν η Ελληνική Ενάλιος Μυθολογία, αφενός γιατί η περιοχή είναι παραθαλάσσια, αφετέρου γιατί σε αυτή την ιδέα στηρίχθηκε το 1ο Παμπελοποννησιακό συμπόσιο γλυπτικής που έγινε στην Αμαλιάδα με το βασικό μύθο της Αρέθουσας» υπογράμμισε ο κ. Λιώσης.

     


     

    Τα νέα ονόματα στην Κουρούτα

    Βάσει της προεργασίας που έχει γίνει λοιπόν, ο κόμβος της Κουρούτας που περιλαμβάνει το γλυπτό με τα πουλιά, προτείνεται να αναφέρεται σε κόμβο «Αλκυονίδων». Ο κάθετος δρόμος που οδηγεί στο κέντρο της Κουρούτας θα ονομαστεί «Λεωφόρος Ποσειδώνος» και ο δρόμος που οδηγεί στην πλατεία της Κουρούτας θα ονομαστεί «Λεωφόρος Αμφιτρίτης». Ο παραλιακός πεζόδρομος θα ονομαστεί «Πεζόδρομος Αρέθουσας», ενώ για την πλατεία της Κουρούτας έχει προταθεί η ονομασία «Πλατεία Μουσών και Σειρήνων».

    Η οδός που συνδέει την πλατεία με τον κάθετο δρόμο προς το δημοτικό κάμπινγκ θα ονομαστεί «Οδός Νηρηίδων»  και αριστερά και δεξιά του δρόμου αυτού, όλοι οι δρόμοι θα φέρουν τα ονόματα των Νηρηίδων, όπως: Γλαύκης, Γαλήνη, Γαλάτειας, Μελίτης, Θάλειας, Ευνίκης κλπ.

    Ο βασικός δρόμος επικοινωνίας με την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, θα ονομάζεται «Οδός Αγίου Αθανασίου».

    Ομόφωνα η επιτροπή αποφάσισε ο δρόμος από το ιδιωτικό κάμπινγκ της περιηγητικής μέχρι και το τέρμα της οδού, να φέρει ο όνομα του αείμνηστου δικηγόρου Αριστομένη Πανουτσόπουλου, ο οποίος μαζί με τον κ. Σπύρο Μπεράτη και τον κ. Σταύρο Ρουμπάτο ή Ρεμούνδο, πρωτοστάτησαν διαχρονικά στην δημιουργία της Κουρούτας.

    Στο βασικό οικιστικό ιστό της Κουρούτας, οι οδοί θα φέρουν ονόματα που παραπέμπουν σε θαλάσσιες θεότητες, όπως: Πρωτέα, Τρίτωνα, Νηρέα κλπ.

    Τα ονόματα των οδών πίσω από το πρώην εργοστάσιο του ΑΣΟ παραπέμπουν σε ονόματα αστέρων, όπως: Ωρίωνα, Ανδρομέδας, Περσέως, Πηγάσου.

    Όλοι οι κάθετοι δρόμοι από τον κόμβο της Κουρούτας προς τη διασταύρωση Παπακασελά, θα φέρουν ονόματα Αθηναϊκών Τριηρών, όπως:  Πανδεία, Πολυνίκη, Τρίαινα, Αγρέγουσα, Ναυκρατούσα, Εφηβούσα, Εύπλοια, Πολυαρίστη, Πρόπλους, Εύχαρις κλπ.

     


     

    Τα ονόματα στο Παλούκι

    Σε ότι αφορά την περιοχή του Παλουκίου, ο κ. Λιώσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Εύη Πάλλα- Χρονοπούλου, η οποία ενστερνιζόμενη το πνεύμα της επιτροπής, πρότεινε ονόματα που ανάγονται στην αέναη συνάφεια της γης με τη θάλασσα.

    Έτσι σε δρόμους του οικισμού έχουν δοθεί ονόματα όπως: Ωκεανίδων, Ζεφύρου, Φαέθωντος, Νυμφών, Ναΐδων, Πανδρόσου κλπ.

    Ο παραλιακός δρόμος του Παλουκίου, με δεδομένο ότι υπάρχει και το γλυπτό της Γοργόνας του Ιάπωνα γλύπτη Σάτο, μετονομάζεται σε «Οδό Γοργόνων», ενώ ο παραλιακός δρόμος από τον κόμβο της Κουρούτας έως το Παλούκι θα λέγεται «Παλαίμονος» και το κομμάτι προς Μαραθιά θα λέγεται «Οδός Λευκοθέας».

    Πρόθεση της επιτροπής είναι να δώσει ονομασίες και στις ακτές. Ειδικότερα, η ακτή του δημοτικού κάμπινγκ να μετονομαστεί σε «Ακτή Βυθού και Αφρού», στην πλατεία της Κουρούτας «Ακτρή Καρέτα- καρέτα», στη συνέχεια «Ακτή Ρεμούνδου», το αμέσως επόμενο κομμάτι μέχρι το πρώην εργοστάσιο ΑΣΟ «Ακτή εργοστασίου», ακολούθως «Ακτή Αχιλλείου- Περιηγητικής» και στη συνέχεια στο Παλούκι να υπάρχει η «Ακτή Ζορμπά», η «Ακτή Παραδείσου- Μουσούκα» και η «Ακτή Γοργόνων».

     


     

    Για την Αμαλιάδα

    Σε επόμενη συνεδρίασή της η επιτροπή θα ασχοληθεί με τους δρόμους της Αμαλιάδας, όπου δεν θα γίνει καμία αλλαγή στα υφιστάμενα ονόματα, θα καθορίσει όμως τα όρια για να γίνει η αρίθμηση των οδών και θα προσδώσει ονόματα σε δρόμους που έχουν διανοιχθεί και είναι ανώνυμοι. Τα ονόματα θα βασιστούν στην βιωματική ιστορία της πόλης. Κοινή επιθυμία είναι πάντως, να δοθεί το όνομα του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Βελέντζα, που φύλαξε τα ιερά και όσια του έθνους στη Μονή της Φραγκαβίλλας, του γνωστού παπα- Βελέντζα.

    Ονομασία θα δοθεί και σε όλους τους δρόμους που είναι κάθετοι στην είσοδο πόλης και στην επιτροπή έχουν προταθεί ονόματα με εννοιολογικό ενδιαφέρον όπως: Συνεργασίας, Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού, Ευγενούς Άμιλλας, Διαλόγου, Ειρήνης, Τεχνών, Φιλοτιμίας, Λεβεντιάς, Φιλοξενίας κλπ.

    «Θέλω να εξάρω τα μέλη της επιτροπής, αλλά και τους υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες, που έχουν προσφέρει  σε άριστη σύνθεση και παρουσίαση των ονοματοδοσιών» ανέφερε ο κ. Λιώσης.

     


    Έκδοση βιβλίου

    Η επιτροπή όμως δεν σταματά εδώ το έργο της, θα προχωρήσει και στην έκδοση ενός ειδικού συγγράμματος, που θα περιέχει εν συντομία όλη την αναφερόμενη μυθολογία των ονομάτων και το βιογραφικό των τιμωμένων προσώπων. Ήδη την εργασία αυτή επιμελείται η κα Αδαμαντία Ζαφειροπούλου. Η έκδοση αυτή θα εμπλουτιστεί με αντίγραφα έργων διάσημων ζωγράφων.

     

    Category: Κόσμος | Views: 319 | Added by: alexia | Tags: paralies, onomata, arxaia, Gia, kouroytas, paloukiou. | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz