Κυριακή, 2024-05-12, 6:22 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Οικονομία
    Εμπορική και επενδυτική συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕΜε την ευκαιρία της επίσημης ανακοίνωσης για την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ για την ανάπτυξη εμπορικής κι επενδυτικής συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Χαιρετίζουμε την απόφαση των ηγετών των ΗΠΑ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεκινήσουν τις εσωτερικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με το Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας με σκοπό την προώθηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της ανάπτυξης και την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

    Ένα υψηλών προδιαγραφών Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας θα προωθήσει την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων και θα αντιμετωπίσει τους ρυθμιστικούς και άλλους μη δασμολογικούς φραγμούς. Μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επεκτείνουν το εμπόριο και τις επενδύσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των παγκόσμιων κανόνων που θα μπορέσουν να ενισχύσουν το πολυμερές εμπορικό σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 246 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Στο 2,9% υποχώρησε το έλλειμμα Τρεχουσών Συναλλαγών
    Το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών την χρονιά που πέρασε περιορίστηκε κατά 73% σε σύγκριση με το 2011 και διαμορφώθηκε σε 5,6 δισ. ευρώ ή 2,9% του ΑΕΠ (από 9,9%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος

    Η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση τόσο του εμπορικού ελλείμματος κατά 7,6 δισ. ευρώ όσο και του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων κατά 6,4 δισ. ευρώ, και δευτερευόντως την αύξηση των πλεονασμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 884 εκατ. ευρώ) και του ισοζυγίου υπηρεσιών (κατά 90 εκατ. ευρώ).

    Ειδικότερα στο εμπορικό ισοζύγιο καταταγράφηκε το 2012 αύξηση των εξαγωγών (εκτός πλοίων και καυσίμων) κατά 3,8%, ενω οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 15%.

    Η μικρή αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών οφείλεται κυρίως στην άνοδο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες μεταφορών, ενώ το τουριστικό συνάλλαγμα μειώθηκε κατά 4,6% σε σύγκριση με το 2011, και οι αφίξεις μη κατοίκων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 5,5%.

    Το έλλειμμα του ισοζυγίου των εισοδημάτων μειώθηκε κατά 6,4 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το 2011, κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους επί των ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 191 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    «Καμπανάκι» για την υστέρηση των δημοσίων εσόδων
    Η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε νέες δυσκολίες το επόμενο διάστημα, αναφέρεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Eurobank, με τους αναλυτές της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας να επισημαίνουν ότι μολονότι η επόμενη δόση από τα δάνεια της τρόικας είναι εξασφαλισμένη, εντούτοις παραμένουν μια σειρά «αγκάθια» στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως η «τρύπα» στα δημόσια έσοδα.

    Όπως αναφέρεται στο δελτίο, τα «ανοικτά» θέματα για την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης της τρόικας περιλαμβάνουν την ανησυχητική πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού και τα μέτρα ανακοπής της συγκεκριμένης τάσης.

    Επίσης, πρέπει να γίνουν ακόμα σημαντικά βήματα για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν στην αναμόρφωση της δικαιοσύνης στην εξυγίανση της αγοράς ενέργειας και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος εσόδων 2,6 δισ. ευρώ για το 2013.

    Στο δελτίο αναφέρεται ότι «η ανεργία συνεχίζει την εκρηκτική της πορεία, στο 27% του ενεργού πληθυσμού τον Νοέμβριο του 2012» και εκτιμάται ότι η καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου 2013 θα εγκριθεί από το Euro W ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 278 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Η Ευρωβουλή θέλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις τράπεζεςΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιδιώκει τη δημοσιοποίηση από τις τράπεζες των κερδών τους και των φόρων που πληρώνουν σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούνται, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει για ένα καθεστώς μεγαλύτερης διαφάνειας των τραπεζών, καθώς και για αυστηρότερους περιορισμούς στα μπόνους των στελεχών τους, στο πλαίσιο του νόμου για την εφαρμογή της συμφωνίας Βασιλεία ΙΙΙ.

    Το αίτημα για διαφάνεια έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά χώρες - μέλη της Ε.Ε. αντιδρούν στη σχετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προωθηθεί μαζί με την αναθεώρηση των κανόνων για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

    Με βάση την πρόταση, η αγγλική τράπεζα Barclays, για παράδειγμα, θα έπρεπε να δημοσιεύει τα κέρδη και τους φόρους της σε κάθε εθνική επικράτεια, από τη Βρετανία έως τη Ζιμπάμπουε.

    Η κίνηση του Ευρωκοινοβουλίου έρχεται μετά από έρευνα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η οποία αποκάλυψε ότι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις μετέφεραν τα κέρδη τους από χώρα σε χώρα, προκειμένου να πληρώνουν το ελάχιστο δυνατό ποσό για φόρους.

    Η βρετανική κυβέρνηση βρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 223 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Η PIMCO για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζώνΤα αποτελέσματα στα οποία κατέληξε ο αμερικανικός οίκος PIMCO σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών δεν ήταν τίποτε άλλο, όπως υποστηρίζει, παρά το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των πληροφοριών, που του έδωσαν οι Κυπριακές Αρχές.

    Η εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει εμπιστευτική επιστολή της PIMCO, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου, προς τον διοικητή της κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη σε απάντηση δικής του επιστολής, με την οποία εξέφραζε δυσαρέσκεια σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.

    Η PIMCO ετοίμασε έκθεση, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, βάσει των προδιαγραφών που είχε προκαθορίσει η Λευκωσία, σύμφωνα με την επιστολή, ανάμεσα στις οποίες ήταν και ο ορισμός των 90 ημερών ως χρόνος καθυστέρησης στην πληρωμή ενός δανείου για να θεωρηθεί αυτό μη εξυπηρετούμενο.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι παράμετροι και οι μακροοικονομικές προβλέψεις και, πολύ περισσότερο, η συμπερίληψη ή όχι των ενδεχόμενων επιπτώσεων από την εξεύρεση και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου ήταν θέμα της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ - Steering Committ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 219 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Το Κατάρ επιστρέφει για το Ελληνικό
    Το Κατάρ εκδήλωσε και πάλι ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την έκταση του Ελληνικού, ένα μήνα μετά την αποχώρησή του, που είχε δημιουργήσει προβληματισμό στην κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει tovima.gr, η επιστροφή του Κατάρ επισημοποιήθηκε με την υπογραφή των απαραίτητων ρητρών εμπιστευτικότητας που προβλέπει η διαδικασία.

    Την είδηση επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Το Εμιράτο και συγκεκριμένα το κρατικό Fund του Κατάρ Qatari Diar είχε αποχωρήσει από τη διαγωνιστική διαδικασία, προκαλώντας εκνευρισμό τότε στην κυβέρνηση, καθώς λίγες μέρες πριν επισκεφθεί τον Εμίρη ο πρωθυπουργός, έβλεπε μια αρνητική εξέλιξη, ενώ είχε προηγηθεί και η απόσυρση του αμερικανού μεγιστάνα των ακινήτων, Ντόναλντ Τραμπ.

    Τότε την απαραίτητη συμφωνία εμπιστευτικότητας υπέγραψαν τελικά τρεις εταιρείες, οι Elbit Cochin Ltd, London & Regional Properties και Lamda Development, και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ανακοίνωσε ότι η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον προσεχή Ιούλιο.

    Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται ότι άλλαξαν, μετά από ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 217 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Κατάρρευση του ευρώ βλέπει η Saxo BankΚατάρρευση του ευρώ, βλέπει η Saxo Bank, καθώς η Ευρώπη δεν το έχει στηρίξει με μια δημοσιονομική ένωση και το πρόσφατο ράλι είναι παραπλανητικό.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Bloomberg ο CDO της Saxo Bank, Lars Seier Christensen, «το ευρώ είναι καταδικασμένο. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται μια από αυτές τις ψεύτικες λύσεις όπου ο κόσμος νομίζει πως το πρόβλημα έχει περιοριστεί ή έχει αντιμετωπιστεί, γεγονός που δεν ισχύει».

    Μάλιστα ο Christensen δεν αποκλείει έξοδο ορισμένων χωρών που καταστρέφονται από το ευρώ, κυρίως οικονομιών της νότιας Ευρώπης, ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα που θα προκύψουν για τη Γαλλίας, έχουν υποτιμηθεί σημαντικά.
    Αν οι Γάλλοι πληγούν από την κρίση, τότε θα έρθει το τέλος, προειδοποίησε ο αναλυτής της Saxo Bank.

    Ακόμα και οι Γερμανοί δεν μπορούν να πληρώσουν γι’ αυτούς και πιθανότατα δεν θα το κάνουν,υπογραμμίζει.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ευρώ έχει σημειώσει άνοδο 8,2% έναντι του δολαρίου το τελευταίο εξάμηνο, σκαρφαλώνοντας στα 1,3711 δολάρια την 1η Φεβρουαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Νοεμβρίου του 2011.

    Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,3% φέτος, ενώ ο διοι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 289 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Με καθυστέρηση διμήνου η εγκύκλιος για τα εμβάσματα εξωτερικού

    Νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων - Εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου

    Ερμηνευτική εγκύκλιο που αφορά τον τρόπο διαχείρισης των εμβασμάτων εξωτερικού θα εκδώσει αύριο Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

    Η εγκύκλιος που θα περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή μέσω της ειδικής εφαρμογής του Taxinet των συμπληρωματικών δηλώσεων από όσους φορολογούμενους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 -2011 που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους θα προβλέπει πως η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων θα εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου 2013.

    Σημειώνεται πως 24.710 φορολογούμενοι είχαν λάβει από τα μέσα Δεκεμβρίου 2012 διορία έως και τις 31 Ιανουαρίου προκειμένου να ενημερώσουν την ειδική εφαρμογή του Taxinet στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) με δεδομένα από τα οποία θα αποδεικνύονται τα πλεονάζοντα κεφάλαια των προηγούμενων ετών, ενώ θα έπρεπε εφόσον συντρέχουν λόγοι, να υποβάλλουν παραλλήλως στην Εφορίας τους και αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 289 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Η τρόικα ζητεί εξηγήσεις για τα κλειστά επαγγέλματα
    Έκθεση για την πορεία της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η Τρόικα, καθώς οι προϋποθέσεις έχουν νομοθετηθεί, αλλά δεν έχουν προχωρήσει.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η Τρόικα ζητά καταγραφή των στοιχείων απόδοσης των ρυθμίσεων που αφορούν τον αριθμό των νέων επαγγελματιών που εισήλθε στα συγκεκριμένα επαγγέλματα και τη μείωση των τιμών που επέφερε ο ανταγωνισμός, σε κάθε τομέα δραστηριότητας.

    Η έκθεση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι και τον προσεχή Σεπτέμβριο στην τρόικα και όπως αναγράφεται στο μνημόνιο, θα αφορά στα 20 μεγαλύτερα επαγγέλματα.

    Τα επαγγέλματα που θα ελεγχθούν

    Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που απελευθερώθηκαν και υποτίθεται ότι οποιοσδήποτε έχει τα προσόντα, μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά είναι οι ακόλουθες:

    1. Λιμενεργάτες σχετιζόμενοι με χερσαίες υπηρεσίες και σε λιμάνια: να γίνει απλοποίηση των διαδικασιών δήλωσης, κατάργηση προκαθορισμένων τελών για φορτο - εκφορτωτικές υπηρεσίες και να επιτραπεί η εργασία τους υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου.
    2. Ορκωτοί Εκτιμητές: Έκδοση νέας νομοθεσίας για να καταργηθούν τα ισχύοντ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 203 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Επιδότηση από το ΕΣΠΑ για άνεργες γυναίκες
    Επιδότηση για την κατασκευή κοσμημάτων από το σπίτι μπορούν να λάβουν οι άνεργες γυναίκες προκειμένου να «στήσουν» τη δική τους επιχείρηση.

    Σύμφωνα με το «Έθνος», γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούμενες από ανεργία μπορούν να επιδοτηθούν για να φτιάχνουν χειροποίητα κοσμήματα και να τα πωλούν είτε σε καταστήματα, είτε μέσω του ίντερνετ.

    Ο χώρος κατασκευής μπορεί να είναι ακόμη και ένα δωμάτιο του σπιτιού ή ένας υπόγειος χώρος.

    Σύμφωνα με νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δικαιούνται επιδότηση από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ για την κατ’ οίκον εργασία. Αιτήσεις υποβάλλονται από 1/3/2013 έως 29/3/2013

    Τι χρηματοδοτείται

    Επιλέξιμες δαπάνες των επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:

    - Λειτουργικές δαπάνες επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, δαπάνες ίδρυσης, δαπάνες παροχής υπηρεσιών νομικής και λογιστικής υποστήριξης, έξοδα προβολής κλπ.).
    - Ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία (στον κύριο φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης).
    - Δαπάνη παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου.
    - Δαπάνες για την παροχή υπηρεσιών mentoring / coaching από ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 303 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ραντεβού στο ΣτΕ από τους ομολογιούχουςΡαντεβού στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν δώσει στις 22 Μαρτίου τα μέλη του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου ημέρα που δικάζεται η αίτηση ακυρώσεως εναντίων των υπουργικών πράξεων που σχετίζονται με το PSI. Στόχος των ομολογιούχων είναι να δείξουν στους δικαστές ότι το μέλλον 15.000 οικογενειών εξαρτάται από την απόφασή του Ανώτατου Δικαστηρίου.

    Σημειώνεται πως περίπου 10.000 ομολογιούχοι, φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ταμεία έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «κουρέματος» ομολόγων που κατείχαν (PSI), αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά έχουν κατατεθεί 150 αιτήσεις ακύρωσης. Ωστόσο, σε κάθε προσφυγή περιλαμβάνονται (ομαδικά) μέχρι και 200 ομολογιούχοι.

    Οι προσφυγές στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

    Εταιρείες, όπως είναι οι φαρμακευτικές και οι εταιρείες προμήθειας υγειονομικού υλικού, έχουν προσφύγει ομαδικά κατά του PSI. Δηλαδή, σε μία αίτηση ακύρωσης περιλαμβάνονται πολλές εταιρείες μαζί.

    Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας περιλαμβάνοντα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 245 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη κατάσταση»Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτίμησε σήμερα ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής που έκαναν τα κράτη μέλη της, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ενέργειες τις ίδιας της ΕΚΤ.

       Μιλώντας κατά την διάρκεια μιας εκπομπής του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD ο Άσμουσεν εκτίμησε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι ένα χρόνο πριν, παρά την αναιμική ανάπτυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Αναφέρθηκε ειδικά στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής του Ιταλού τεχνοκράτη -νυν υπηρεσιακού- πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι.

       «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι 12 μήνες πριν λόγω πολλών παραγόντων», δήλωσε. «Υπήρξαν θετικά βήματα που έκαναν κράτη-μέλη, όπως η δημοσιονομική προσαρμογή από την κυβέρνηση Μόντι. Υπήρξε επίσης το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που θεσπίστηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφερόμενος στην συνθήκη της ΕΕ που επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία. «Και υπήρξαν επίσης οι ενέργειες της ΕΚΤ οι οποίες ήταν εντός της εντολής μας. Έτσι βρισκόμαστε σε καλύτερη κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 243 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Το σύστημα ευνοεί όσους δεν πληρώνουν»Τις αδικίες του συστήματος φορολόγησης και τις ανεπάρκειες των υπαλλήλων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αναγνωρίζει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

    Όπως δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα είναι φτιαγμένο κατά τρόπο που να εξυπηρετεί τον υπάλληλο και όχι τον πολίτη. Πιστεύει ότι υπάρχουν πολλαπλές αδικίες στο φορολογικό σύστημα αλλά αυτό λειτουργεί αναγκαστικά σήμερα λόγω της τρόικας.

    Το ιδανικό φορολογικό σύστημα για τον κ. Θεοχάρη θα ήταν να υπάρχουν υψηλοί συντελεστές στο εισόδημα, που θα αντισταθμίζονται με την παροχή υψηλών υπηρεσιών.

    Σημειώνει τέλος ότι οι αστοχίες στην πάταξη της φοροδιαφυγής οφείλονται κατά 70% στο προσωπικό που δεν έχει προσληφθεί αξιοκρατικά, στην ανορθολογική κατανομή του, στα εργαλεία που του παρέχουν για την πάταξη ή τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και κατά 30% σε λανθασμένα κίνητρα που δίνονται στους φορολογουμένους ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
    Category: Οικονομία | Views: 305 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Η οικονομία θα ανακάμψει με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα»Την πίστη του ότι με την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα θα βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα και θα ανακάμψει προσεχώς η οικονομία, καταθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    «Βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Οι εποχές όπου το κράτος απορροφούσε την ανεργία που δημιουργούσε η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, αποτελούν παρελθόν.

    Άλλωστε ο ένας πυλώνας του εθνικού σχεδίου για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας είναι η εδραίωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας σε όλη την έκταση της γενικής κυβέρνησης.

    Ο έτερος της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας είναι που θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω της προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της αποτελεσματικής υλοποίησης των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών».

    Σε ερώτηση για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει ότι ο αυξημένος ΦΠΑ δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

    «Εκτιμούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είμαστε εντός των στόχων, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη στις προβλέψεις για τα δημόσια έσοδα του 2013 τόσο οι πρωτογενείς όσο και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 235 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Ο βασικός ένοχος της κρίσης είναι η Γερμανία»
    Τη Γερμανία ως ένοχη για την κρίση δείχνει ο Γερμανός οικονομολόγος Jörg Bibow, καθηγητής Οικονομικών στο Skidmore College της Νέας Υόρκης και ερευνητής στο Levy Economics Institute. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, εξηγεί τη λογική του πίσω από αυτό το ζήτημα και απαντά στο αν στην Ελλάδα βρίσκεται όντως καθ’οδόν η ανάπτυξη.

    «Ναι, η Γερμανία είναι ο βασικός ένοχος» δηλώνει ο κ. Bibow και συμπληρώνει: «Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, οι πολιτικές της Γερμανίας έχουν αναπόφευκτα αντίκτυπο στη ζώνη του ευρώ. Στο νομισματικό τομέα η Γερμανία είναι επίσης ο παραδοσιακός φορέας σταθερότητας στην Ευρώπη.

    Ως εκ τούτου το καθεστώς που συμφωνήθηκε με το Μάαστριχτ για την ΟΝΕ είναι σε μεγάλο βαθμό γερμανικής κατασκευής, βασισμένο στην επιτυχία της Bundesbank και της σταθερότητας του γερμανικού μάρκου. Ωστόσο δεν έγινε αντιληπτό ότι η επιτυχία του γερμανικού μοντέλου της εξαγωγικής ανάπτυξης στην προ-ΟΝΕ εποχή απαιτούσε ότι οι άλλες χώρες θα συμπεριφέρονταν διαφορετικά από τη Γερμανία».

    Ο Γερμανός οικονομολόγος αναφέρεται και στον παραδοσιακό κανόνα της Γερμανίας σχετικά με τη σταθερότητα των τιμών.

    «Ο κανόνας α ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 225 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Αύξηση 400% στις κρατήσεις από τη Ρωσία
    Aύξηση έως και 400% εμφανίζουν αυτό το διάστημα οι κρατήσεις κυρίως από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά, καθώς και από την αγορά της Λευκορωσίας, διαπιστώνουν τουριστικοί οργανισμοί που ειδικεύονται στη μετακίνηση τουριστών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

    Μολονότι οι κρατήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν έναν μικρό αριθμό σε σχέση με το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων, «δείχνουν μία ισχυρή ανοδική τάση», λένε χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των γραφείων.

    Όπως αναφέρουν τα Νέα, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι εκπτώσεις των ελληνικών ξενοδοχείων, ορισμένα από τα οποία ειδικά για τις κρατήσεις αυτής της περιόδου κάνουν εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 35%.

    Στόχος των ξενοδοχείων είναι να προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στους πελάτες και να τους παρακινήσουν να μπουν στη διαδικασία «της κράτησης από τώρα».

    Όπως διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, η ανταπόκριση είναι πολύ ενθαρρυντική και αυτό αποτελεί ένα νέο δεδομένο για τις συγκεκριμένες αγορές και ειδικά για τη ρωσική, καθώς όπως είναι γνωστό οι Ρώσοι συνηθίζουν να κάνουν τις κρατήσεις τους αργότερα.

    «Καθοριστικός παράγοντας - λένε οι τουριστικοί πράκτορες - για την ικανοπο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 249 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Πόσα ξοδεύει το κράτος για τις σπουδές ενός φοιτητή
    Το ελληνικό κράτος δίνει πάνω από 50.000 ευρώ για τις σπουδές ενός φοιτητή του ΕΜΠ.

    Πρόκειται για το ακριβότερο πτυχίο ανά πανεπιστήμιο, όμως, οι αυξομειώσεις είναι έντονες. Ενδεικτικά, στο ίδιο ίδρυμα για κάθε πτυχίο στους μεταλλειολόγους ΕΜΠ το κράτος δίνει συνολικά 69.000 ευρώ, ενώ για τους ηλεκτρολόγους ΕΜΠ 17.300 ευρώ.

    Ακριβότερη όλων είναι η Ιατρική Αθηνών, στην οποία το κόστος για τη λήψη πτυχίου φθάνει τις 95.000 ευρώ. Στον αντίποδα, μεταξύ των εμβληματικών σχολών, στη Φιλολογία Αθηνών ένα πτυχίο κοστίζει 8.100 ευρώ, ενώ στη Νομική Αθηνών 9.180.

    Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το πιο «οικονομικό» πανεπιστήμιο είναι το Δυτικής Ελλάδας, όπου οι σπουδές κάθε φοιτητή έως την αποφοίτησή του κοστίζουν στο κράτος περίπου 5.000 ευρώ.

    Την ίδια στιγμή χιλιάδες είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ενώ πολλοί παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Ενδεικτικό είναι ότι το 2007, 1.554 Έλληνες γιατροί ζούσαν και εργάζονταν σε γερμανικά νοσοκομεία. Στα τέλη του 2012 ο αριθμός είχε σχεδόν τετραπλασιαστεί, φθάνοντας τις περίπου 6.000.

    Ειδικότερα, από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας και της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 219 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Πιο «σκληρή» ρύθμιση των χρηματαγορών θέλει η Μέρκελ
    Μία πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών, θέλει να υποστηρίξει μέσα στους επόμενους μήνες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, όπως έκανε γνωστό στην εβδομαδιαία ομιλία της, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο ίντερνετ.

    «Θα υποστηρίξουμε μια πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών σε παγκόσμια κλίμακα, με την ευκαιρία της G20 που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (στη Μόσχα) και θα το κάνω και η ίδια στην G20 το Σεπτέμβριο», αναφέρει η Μέρκελ.

    Η καγκελάριος χαιρέτισε την πρόταση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τον οποίο θέλουν να θέσουν σε ισχύ 11 ευρωπαϊκές χώρες.

    «Σίγουρα δεν είναι παρά μόνο μια αρχή, θα ήταν πράγματι προτιμότερο να συμμετέχουν όλοι», δήλωσε για το θέμα αυτό η Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο «θα κάνει τα πάντα», ώστε οι διαπραγματεύσεις για την εισαγωγή αυτού του φόρου «να διεξαχθούν γρήγορα».

    «Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση πρέπει να συμβάλουν ώστε να διορθωθούν οι συνέπειες αυτής της κρίσης», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

    Στην ομιλία της, η επικεφαλής της πρώτης οικονομίας της Ευρώπης θεωρεί πως ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 218 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Από τα υψηλότερα στη ΝΑ Ευρώπη το χρέος της Αλβανίας

    «Σήμερα, το δημόσιο χρέος της Αλβανίας στο επίπεδο του 60% του ΑΕΠ είναι από τα υψηλότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και οι φορολογικοί προσκρουστήρες έχουν εξαντληθεί».

    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ και την Παγκόσμιας Τράπεζας, κατά τη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε στα Τίρανα.

    Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες «η αβεβαιότητα στον τομέα της ενέργειας και τα χρέη στα δημόσια έργα προστέθηκαν στης φορολογικές επιβαρύνσεις, δεδομένου ότι θα απαιτήσουν δημόσιες δαπάνες στο μέλλον».

    «Καθώς ο μεγαλύτερος εξωτερικός κίνδυνος για την αλβανική οικονομία είναι η αδυναμία της ευρωζώνης, εσωτερική απειλή είναι τα ανισορροπημένα δημόσια οικονομικά.

    Σε μια εποχή που η αλβανική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει άλλες χώρες, μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να εξισορροπήσει τους λογαριασμούς της», επισήμανε ο Indermit Gill, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία στην Παγκόσμια Τράπεζα.
    Category: Οικονομία | Views: 224 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η τρόικα
    Ανησυχητικά μηνύματα φθάνουν στην Αθήνα από την τρόικα ότι οι δανειστές έρχονται με άγριες διαθέσεις μετά και το αίτημα της κυβέρνησης να τοποθετηθούν όλοι επισήμως για το λάθος του ΔΝΤ.

    Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός για τα προαπαιτούμενα και δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή το απόγευμα οι κ Στουρνάρας ,Σταϊκούρας και Μαυραγάνης συναντήθηκαν για να ελέγξουν την πορεία των προαπαιτούμενων.

    Οι καθυστερήσεις στην αναμόρφωση του Δημοσίου και τη διαθεσιμότητα αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει μπει στο Ταμείο από τις αποκρατικοποιήσεις σχεδόν ούτε ευρώ δημιουργεί προηγούμενο για τους δανειστές που αναμένεται να επιμείνουν στη θέση τους ότι πρέπει να «αδειάσει» το Δημόσιο.

    «Δεν έχουμε ούτε το άλλοθι ότι διώξαμε τους κοπανατζήδες , όσους έχουν πλαστά πτυχία και τους επίορκους και διεφθαρμένους υπαλλήλους» παραδέχονται στην κυβέρνηση και σημειώνουν ότι όλα αυτά φαντάζουν αδιανόητα στους ξένους γιατί μόνο σε κράτος «μπανανία» μπορεί να συμβαίνουν.

    «Πώς να δικαιολογήσουμε ότι από την εποχή Ρέππα έχει θεσπιστεί ότι στα Πειθαρχικά θα προεδρεύουν δικαστικοί και τώρα πάμε να το εφαρμόσουμε;» διερωτάται κορυφαίος υπουργός. Ο κ Σαμαράς δίνοντας το σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 229 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Στα ύψη η ανεργία στην Κύπρο
    Εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ανεργία στην Κύπρο, που πλέον αποτελεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, 7.000 νοικοκυριά έχουν δύο άνεργους στην οικογένεια, ενώ 300 νοικοκυριά έχουν πέραν των τριών ατόμων άνεργα στο σπίτι.

    Επίσης, υπολογίζεται ότι 37.500 νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο.

    Η πραγματική ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα 60.000 άτομα να είναι εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

    Το ποσοστό της ανεργίας άγγιξε επίπεδα ρεκόρ και ανήλθε στο 14,7% του εργατικού δυναμικού.

    Category: Οικονομία | Views: 237 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    undefined
    Μείωση 4,2% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Δεκεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2011, έναντι μείωσης 4,1%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών κατά το μήνα Δεκέμβριο 2012, σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2012, σημείωσε μείωση 2,1%, έναντι μείωσης 7,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2011.

    Ο μέσος σταθμικός δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2012-Δεκεμβρίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 241 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Μειώνουν τα χαράτσια για ακίνητα αξίας έως 200.000 ευρώ
    Περίπου πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά που κατέχουν κατοικίες, λοιπά κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ, θα δουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις στις περιουσίες τους να μειώνονται ή ακόμα και να μηδενίζονται με την κατάργηση του Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και την αντικατάστασή τους από τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, βάσει των σεναρίων εφαρμογής του νέου αυτού φόρου που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

    Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το σχέδιο προβλέπει τη μη μεταβολή των αντικειμενικών αξιών που θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του νέου ενιαίου φόρου, ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν την 1η-1-2013, οι περισσότερες από τις οποίες καθορίστηκαν το 2007.

    Προβλέπει επίσης την εφαρμογή αφορολόγητου ορίου 50.000 ευρώ, το οποίο θα αφαιρείται από τη συνολική φορολογητέα αντικειμενική αξία των κτισμάτων. Το υπόλοιπο της φορολογητέας αξίας που θα απομένει θα φορολογείται με κλίμακα συντελεστών που θα κυμαίνονται από 0,1% έως και 1,5%, χωρίς να αποκλείεται και η εφαρμογή ανώτατου συντελεστή 2% για πολύ μεγάλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 213 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    «Οι άνεργοι στην πραγματικότητα είναι ήδη 2.000.000»
    Η πραγματική ανεργία ξεπερνά κατά πολύ το επίσημο 27%, και αφορά πλέον δύο εκατομμύρια Έλληνες, και ο αριθμός τους θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 300.000 μέχρι το τέλος του 2013, υποστήριξε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, κ. Γιώργος Ρωμανιάς.

    Όπως εξήγησε ο πρώην επικεφαλής του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, η μεγάλη αυτή διαφορά από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπολογίζουν τους «απογοητευμένους», όσους δηλαδή εγκατέλειψαν την προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας, μετά την επί μακρόν και κατ' επανάληψη αποτυχία τους να προσληφθούν, ενώ δεν καταμετρούν στον επίσημο δείκτη της ανεργίας όσους απασχολούνται υποτυπωδώς, ακόμα και μόνο για κάποιες ώρες, με «μαύρα», την εβδομάδα.

    Ο κ. Ρωμανιάς κατήγγειλε την καταστροφή του παραδοσιακού μοντέλου παραγωγής της Ελλάδας (λιανικό εμπόριο, τουρισμός, οικοδομή), τονίζοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση αυτών των τομέων, δεν πρόκειται να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ της ανεργίας.

    Άλλο ανεργία και άλλο ύφεση, υποστήριξε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι υπάρχ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 246 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Στουρνάρας: Κάνει λάθος ο Όλι ΡενΗ συζήτηση για το λάθος του ΔΝΤ «δεν είναι ακαδημαϊκή», ανέφερε απαντώντας στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ζήτησε να υπάρξει δήλωση από την τρόικα για το λάθος, όμως τελικά εισέπραξε ένα γράμμα από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν και μια απάντηση από το ΔΝΤ.

    «Ζήτησα κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ και δεν την πήρα. Πήρα μόνο ένα γράμμα του Όλι Ρεν και μια τοποθέτηση του ΔΝΤ. Προφανώς έχουν άλλη άποψη στο θέμα», επεσήμανε απαντώντας στις επικρίσεις του Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο έθεσε το θέμα στο Eurogroup.

    «Ο Όλι Ρεν κάνει λάθος, του το έχω πει πολλές φορές», τόνισε ο Στουρνάρας.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή και είπε ότι έστειλε να απαντήσει ένας υπουργός που δεν είναι εκλεγμένος. «Να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού αφού δεν έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή», είπε.

    Για το λάθος του ΔΝΤ άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και κάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει αν θεωρεί ακαδημαϊκή τη συζήτηση για το λάθος του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις στην ύφεση που αύξησε τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, την ανεργία και τα λουκέτα.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 234 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    «Μην παίζετε με τις κυπριακές καταθέσεις»
    Ο οίκος Moody's προειδοποίησε την ευρωζώνη και την Ε.Ε. να μην θέτουν ζήτημα «κουρέματος» των κυπριακών καταθέσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην αξιολόγηση πολλών ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Ο οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει αυξημένη την πιθανότητα εκροών σε περίπτωση που συνεχιστεί η συζήτηση για την πιθανότητα «κουρέματος» καταθέσεων και φέρνει ως παράδειγμα τις αυξημένες εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις τους προηγούμενους μήνες, που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ Δεκεμβρίου 2010 και Σεπτεμβρίου 201,2 οι καταθέσεις να μειωθούν κατά 18%, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να απευθυνθούν στο έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).

    Ο οίκος εκτιμά ότι οι πιθανότητες «κουρέματος» είναι περιορισμένες, αλλά προειδοποιεί πως, σε περίπτωση υλοποίησης του εν λόγω σεναρίου, θα το εκλάβει ως αλλαγή πολιτικής στην Ε.Ε. σε θέματα στήριξης των τραπεζών και αυτό θα έχει αρνητικές πιστοληπτικές συνέπειες για ευρωπαϊκές τράπεζες.

    «Λόγω της δημοσιοποίησης του θέματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπάρχει ο κίνδυνος εκροών καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες. Αν οι ευρωπαϊκές αρχές το προωθήσουν θα υπάρξουν ευρύτερες πιστωτικές αρνητ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 267 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Νωρίτερα βγαίνουν οι αγρότες στη σύνταξηΕυνοϊκότερο σχεδιάζεται να γίνει το καθεστώς των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών, τα οποία θα προσαρμοστούν με αυτά που ισχύουν και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - δηλαδή 40 χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και όριο ηλικίας τα 62 έτη.

    Σήμερα η βασική σύνταξη γήρατος για τους αγρότες (σύνταξη χωρίς εισφορές) χορηγείται με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας.

    Προϋπόθεση να έχει απασχοληθεί κατά κύριο βιοποριστικό επάγγελμα σε αγροτικές ή άλλες εργασίες, που καλύπτονται από την ασφάλιση του ΟΓΑ, 25 τουλάχιστον χρόνια μετά τη συμπλήρωση του 21ου έτους της ηλικίας του.

    Εάν έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του, δικαιούται τη βασική σύνταξη λόγω γήρατος, εφόσον έχει 15 τουλάχιστον χρόνια απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες, από τα οποία τα πέντε συνεχή πριν τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας ή πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση.

    Ακόμη, προϋπόθεση είναι να μην λαμβάνει σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ελληνικό ή ξένο, με εξαίρεση την πολεμική σύνταξη, τη σύνταξη που καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο στα θύματα ή αναπήρους που έπαθαν στην Υπηρεσία τους και εξαιτίας αυτής, τη σύνταξη που χορηγεί το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 312 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    «Πράσινο φως» για τη συμφωνία Εθνικής-EurobankΕκπνέει σήμερα 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία που είχε δοθεί στους μετόχους της Eurobank προκειμένου να αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για ανταλλαγή 100 μετοχών της Eurobank με 58 μετοχές της Εθνικής.

    Με βάση το χρονοδιάγραμμα η αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής που θα προκύψουν από τη διαδικασία θα αρχίσει από τις 27 Φεβρουαρίου.

    Η Οικογένεια Λάτση, η οποία ελέγχει το 43,5% της Eurobank έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής οπότε η συμφωνία συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

    Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο προκύπτουν ετήσιες συνέργειες της τάξης των 570 με 630 εκατ. ευρώ.

    Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113,0 δισ. ευρώ και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ
    Category: Οικονομία | Views: 288 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Η ανάπτυξη μέσα από τη βιοοικονομίαΚοινή επιτροπή στελεχών των υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης αναμένεται να εξετάσει τις δυνατότητες ανάπτυξης της βιοοικονομίας στην Ελλάδα και θα καταρτίσει και ειδική έκθεση.

    Η πρωτοβουλία, που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, έχει ως στόχο να εντοπίσει τις δυνατότητες σύγχρονης αξιοποίησης βιολογικών και ανανεώσιμων πόρων από την ξηρά και στη θάλασσα στην Ελλάδα, ως εισροών για την παρασκευή τροφίμων και ζωοτροφών, τη βιομηχανική παραγωγή και την παραγωγή ενέργειας. Βάρος δε θα δοθεί και στη χρήση οργανικών αποβλήτων.

    Οι τομείς της βιοοικονομίας είναι η αγροτική οικονομία, η βιομηχανία τροφίμων, η αλιεία αλλά και η χημική βιομηχανία, η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, η βιομηχανία καλλυντικών, όπως και η παραγωγή ενδυμάτων.

    Στις κυριότερες δράσεις της βιοοικονομίας συγκαταλέγονται οι καινοτόμες μορφές αξιοποίησης της καλλιεργήσιμης γης, οι τεχνολογίες συγκομιδής, η ανάπτυξη βέλτιστων μορφών εκτροφής ζωών, η ανάπτυξη φυτών με νέες ιδιότητες, η χρησιμότητα νέων τεχνολογιών στην καταπολέμηση της φτώχειας, νέες μορφές χρήσης της Γενετικής στην παραγωγική δραστηριότητα, βιολογικά πλαστικά, όπως και καινούργιες τεχνολογίες στα βιοδιυλιστήρια.

    Ο συγκεκριμένος κλάδο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 236 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Στα χέρια του Γουόρεν Μπάφετ η Heinz
    Η εταιρεία του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, η Berkshire Hathaway, από κοινού με το επενδυτικό ταμείο 3G Capital, θα εξαγοράσει την εταιρεία παραγωγής τροφίμων Heinz έναντι του ποσού των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε χθες.

    Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα των ειδών διατροφής.

    Με βάση τους όρους της συμφωνίας, που παρουσιάζεται ως «οριστική» και έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Χάιντς, οι δύο αγοράστριες εταιρείες θα δώσουν 72,50 δολάρια ανά μετοχή. Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο κατά 20% σε σχέση με τα 60,48 δολάρια στα οποία έκλεισε τη μετοχή της Χάιντς την Τετάρτη.

    «Η ανάπτυξη της Χάιντς είναι σταθερή και αδιάλειπτη» ανέφερε ο Μπάφετ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Η έδρα της Χάιντς θα παραμείνει στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία θα πρέπει πάντως να πάρει το πράσινο φως και από τις αρχές ελέγχου του ανταγωνισμού.

    Η εταιρεία H.J. Heinz Company ιδρύθηκε το 1869 από τον Χένρι Τζον Χάιντς. Παράγει κέτσαπ, διάφορες σάλτσες, σνακ, κονσέρβες και βρεφικές ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 257 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Moody's: Η αξιολόγηση του αμερικανικού αξιόχρεου θα εξαρτηθεί από το χρέος
    Οι όποιες μελλοντικές αλλαγές στο κρατικό αξιόχρεο των ΗΠΑ θα εξαρτηθούν από την πορεία του χρέους και ότι απαιτούνται περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα για να μειωθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησηης Moody's.

    Εάν οι ΗΠΑ δεν αναπτυχθούν ταχύτερα ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ ενδέχεται να επιδεινωθεί, εκτιμούν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης. «Άρα θα απαιτηθούν περαιτέρω ενέργειες δημοσιονομικής πολιτικής τους επόμενους μήνες για να εξασφαλιστεί η πτώση του λόγου του χρέους», προσθέτουν.

    «Η όποια αλλαγή της αξιολόγησης θα στηριχθεί στην αναμενόμενη πορεία του χρέους», η οποία θα καθοριστεί «από την δημοσιονομική πολιτική και την αναμενόμενη πορεία της οικονομικής ανάπτυξης», εξηγεί η Moody’s, ενώ, όπως και η Fitch αξιολογεί ακόμη τις ΗΠΑ με τριπλό A αλλά με αρνητική προοπτική.
    Category: Οικονομία | Views: 235 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    «Η συρρίκνωση του εισοδήματος περιόρισε τη ζήτηση για δάνεια»
    Η υγιής κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, κατά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, του επέτρεψε να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά στους κραδασμούς της τελευταίας τριετία, αναφέρει ο Παύλος Μυλωνάς, γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας, σε άρθρο του στην έκδοση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με θέμα «Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2011 και 2012».

    Η έντονη αβεβαιότητα και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος του ιδιωτικού τομέα σε συνδυασμό με την προσδοκία για περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μεσοπρόθεσμα, περιόρισαν σημαντικά τη ζήτηση για δάνεια, ακόμη και από ποιοτικούς πελάτες, αποτελώντας βασικό ερμηνευτικό παράγοντα της μείωσης των χορηγήσεων, αναφέρει ο κ. Μυλωνάς.

    Η συνολική πορεία των χορηγήσεων, ειδικά όσον αφορά τα νοικοκυριά, αντανακλά τόσο τις πιο περιοριστικές πιστωτικές συνθήκες όσο και τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η εγχώρια ζήτηση στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 19% σε σταθερές τιμές μεταξύ αρχών 2009 και 1ου τριμήνου 2012, η βιομηχανική παραγωγή κατά 21% την ίδια περίοδο και η αξία των συναλλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 226 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    «Εύθραυστη» η παγκόσμια οικονομία
    Η διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και η δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Εurobank, όπως διατυπώνονται σε τριμηνιαία μελέτη τους.

    «Οι πολιτικές αστοχίες όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να ανακάμπτει η οικονομική εμπιστοσύνη είναι η προσήλωση των Ευρωπαίων πολιτικών στο μεταρρυθμιστικό τους έργο και στην περαιτέρω οικοδόμηση των Ευρωπαϊκών θεσμών δημοσιονομικής και τραπεζικής ολοκλήρωσης», σημειώνεται στην έκθεση.

    «Ωστόσο, ο κίνδυνος να ατονήσει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι υπαρκτός. Στην Ελλάδα, η αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια θα δοκιμάζει τις αντοχές μιας εύθραυστης κυβέρνησης συνεργασίας που καλείται να συνεχίσει την επίπονη αναδιάρθρωση της οικονομίας. Στην Ισπανία, η βελτίωση των συνθηκών δανεισμού της χώρας είναι πιθανόν να οδηγήσει σε χαλάρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Επιπλέον, η αποστροφή της Ισπανικής κυβέρνησης προς το μηχανισμό αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ είναι πιθανό να δημιουργήσει χρηματοπιστωτικές εντάσεις, αν οι αγορ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 239 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Οι Έλληνες πληρώνουν μια από τις ακριβότερες βενζίνες στον κόσμο
    Τις υψηλές τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα σχολιάζει σε έρευνα του το Bloomberg, τονίζοντας πως η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο και μάλιστα σε μία περίοδο που οι μισθοί και τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί σημαντικά,

    Συγκεκριμένα, στην τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα σε 60 χώρες, με τους Έλληνες να δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης.

    Για το υψηλό ποσοστό βέβαια - κατά το πρακτορείο - ευθύνονται και οι Έλληνες οδηγοί γιατί συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους.

    Η ακριβότερη τιμή βενζίνης εντοπίστηκε στην Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ.
    Category: Οικονομία | Views: 276 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-14 | Comments (0)

    Με ταχείς ρυθμούς η έκθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίαςΣυνάντηση σχετική με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να έχουν εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ο κ. Παναγιώτης Κορλίρας και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ. Πάνος Τσακλόγλου.

    ΚΕΠΕ και ΙΟΒΕ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει έως τα τέλη Μαΐου έκθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έως το 2013 που θα αναδεικνύει τους κλάδους της οικονομίας που μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και τις περισσότερες θέσεις εργασίας. ΙΟΒΕ και ΚΕΠΕ θα αξιοποιήσουν και άλλες μελέτες όπως αυτή που συνέταξε ο μελετητικός οργανισμός McKinsey & Co για τον ΣΕΒ, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Το σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη εν λόγω έκθεση είναι ότι με την υλοποίηση ορισμένων κρίσιμων μεταρρυθμίσεων η χώρα μπορεί να πετύχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το 3%, να πετύχει επιπρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξης των 50 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει περισσότερες από 500.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Βασική πρόταση της μελέτης της McKinsey & Co είναι η άμεση εφαρμογή μίας συστ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 234 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Στο επίκεντρο του Eurogroup η διάσωση της ΚύπρουΤο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου και τα σενάρια για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους θα θέσει επί τάπητος σήμερα στο Eurogroup o oλλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντέισελμπλουμ.

    Σύμφωνα με τους Financial Times στο σημερινό Eurogroup θα παρουσιασθεί έγγραφο το οποίο προβλέπει την επιβολή ζημιών σε μη ασφαλισμένες καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, αλλά και κούρεμα των επενδυτών των κρατικών ομολόγων της χώρας.

    Βάσει της πρότασης αυτής θα μειωθεί δραστικά το μέγεθος της διάσωσης της Κύπρου από τα 16,7 δισ. ευρώ σε μόλις 5,5 δισ. ευρώ και θα περιορισθεί το δημόσιο χρέος της Κύπρου σε μόλις 77% του ΑΕΠ το 2015, έναντι 140% του ΑΕΠ σε περίπτωση πλήρους διάσωσης.

    Πάντως κανένα ευρωπαϊκό όργανο δεν φαίνεται να προκρίνει ως συστημικά ορθή την λύση αυτή που μάλλον λειτουργεί ως μοχλός πίεσης προς τη Ρωσία.

    Στο σημερινό Eurogroup θα μετέχει και η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ η οποία θα συνοδεύεται από την Ντέλια Βελκουλέσκου την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Κύπρο.

    Τέλος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουσεν προειδοποί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 204 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Πώς θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που τίθενται σε αργία

    Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών

    Ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφεται από την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, λαμβάνει το εκάστοτε οριζόμενο δικαιούμενο ποσοστό των αποδοχών του, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές διενεργούνται επί του εκάστοτε δικαιούμενου ποσοστού των καταβαλλόμενων την 31-10-2011 συντάξιμων αποδοχών του, δηλαδή σαν να έχει τεθεί σε αργία την 31-10-2011.

    Έστω ότι υπάλληλος έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία οι αποδοχές της αργίας ορίζονται στο 75% των αποδοχών του.

    Συνεπώς, ο εν λόγω υπάλληλος θα υποβληθεί σε ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα υπολογίζονται στο 75% των καταβαλλομένων την 31-10-2011 συντάξιμων αποδοχών του.

    Στην περίπτωση που ο ανωτέρω υπάλληλος αθωωθεί ή απαλλαγεί και υπό την προϋπόθεση ότι θα του καταβληθεί το υπόλοιπο των αποδοχών του για το χρονικό διάστημα που τελούσε σε αργία, προκειμένου να είναι συντάξιμος ο χρόνος αυτός, θα πρέπει να παρακρατηθούν και από το υπόλοιπο των αποδοχών του οι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 256 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Επί τάπητος ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ
    Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με θέμα το σχεδιασμό του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που δίνει στην Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 18,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.

    Η Ελλάδα εξασφαλίζει 14,5 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 και 1,8 δισ. ευρώ από το διαρθρωτικό σκέλος της αγροτικής πολιτικής, ενώ στην απόφαση του Συμβουλίου γίνεται αναφορά στη χώρα μας προκειμένου να της δοθούν επιπλέον πόροι το 2016 όταν θα αναθεωρηθούν τα ποσοστά συμμετοχής της λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του ΑΕΠ από την κρίση.

    Από αυτή τη διορθωτική κίνηση αναμένονται 2 δισ. ευρώ.

    Το βάρος πέφτει τώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου το επόμενο διάστημα και μέχρι το καλοκαίρι να σχεδιάσει το νέο ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ.
    Category: Οικονομία | Views: 187 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Οι 400.000 γονείς που παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 50
    Διπλά κερδισμένοι με πλήρη σύνταξη και σε ηλικίες από 50 μέχρι 60 ετών, βγαίνουν οι γονείς που εργάζονται σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του ασφαλιστικού για συνταξιοδότηση με ανήλικα τέκνα ή με ενήλικα παιδιά, εφόσον είναι τρίτεκνοι και έχουν την πρώτη τους ασφάλιση μέχρι τις 31/12/1992.

    Το κέρδος για τους γονείς είναι διπλό, αφενός γιατί μπορούν να κατοχυρώσουν τις ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλαδή αποχώρηση από τα 50 και αφετέρου να φύγουν με πλήρη σύνταξη, είτε με 5.500 «ένσημα» (ΙΚΑ) είτε με 17,5 έτη ασφάλισης (Δημόσιο) είτε με 25 έτη (ΔΕΚΟ) είτε με 20 έτη (τρίτεκνοι σε ΔΕΚΟ).

    Στην κατηγορία αυτή ανήκει σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» σχεδόν το 30% των ασφαλισμένων στα ταμεία μισθωτών δηλαδή περίπου 400.000 γονείς οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις άμεσα ή με κατοχύρωση μέσω εξαγοράς πλασματικών.

    Οι πατέρες


    Οι διατάξεις για σύνταξη με ανήλικα τέκνα έχουν εφαρμογή και στους πατέρες εφόσον είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, τραπεζών, ασφαλισμένοι σε ταμεία μισθωτών. Στ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 255 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Αγώνας δρόμου για να εισπράξουν ληξιπρόθεσμα χρέηΣυναντήσεις με τις διοικήσεις των 36 μεγαλυτέρων Εφοριών της Αττικής θα έχει από σήμερα έως και την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει το φορολογικό μηχανισμό για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών.

    Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει τρόπους είσπραξης των ληξιπροθέσμων οφειλών που πλέον ξεπερνούν τα 56,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων οφειλές 13,2 δισ. ευρώ κατέστησαν υπερήμερες το 2012. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο 2013 δεν απεδόθησαν βεβαιωμένοι φόροι ύψους 300 εκατ. ευρώ περίπου που εάν δεν καταβληθούν στο επόμενο τρίμηνο θα προστεθούν στα ληξιπρόθεσμα χρέη.

    Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή 2,3 εκατομμυρίων ειδοποιητηρίων, προς οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη έως 3.000 ευρώ με τα οποία καλούνται να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες τους.

    Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά των οφειλετών θα ακολουθήσει εξώδικη ειδοποίηση και εάν και αυτή αγνοηθεί τότε θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων όπως κατασχέσεις ακινήτων, εσόδων από ενοίκια, καταθέσεων, αλλά μισθών και συντάξεων π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 229 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Ο Στουρνάρας ενημερώνει το EurogroupΓια την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2013, αλλά και την πρόοδο στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων με την τρόικα θα ενημερώσει σήμερα το απόγευμα το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

    Σημειώνεται πως η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και ειδικά η επιβολή ανώτατων ορίων δαπανών σε υπουργεία, Περιφερειακές υπηρεσίες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αποτελούσαν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσεως του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

    Ο Στουρνάρας αναμένεται ακόμη να ενημερώσει το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ για την πορεία των εσόδων, αλλά και για την πορεία μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, όπως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

    Στο Eurogroup αναμένεται να εξετασθούν οι ευρωπαϊκές θέσεις εν όψει της Συνόδου του G-20 στην Μόσχα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, αλλά και ζητήματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, το οποίο περιλαμβάνει την επιδίωξη «φιλικής προς την ανάπτυξη» δημοσιονομικής εξυγιάνσεως, την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών δανεισμού, την προώθηση της αναπτύξεως και της ανταγωνιστικότητας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 210 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του Δημοσίου
    Μια νέου τύπου ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Οπως αποκαλύπτει στην Καθημερινή της Κυριακής ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων προς τους πελάτες τους. Δηλαδή, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η προηγούμενη συμπεριφορά του κ.λπ.

    Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η δυνατότητα καταβολής των δόσεων προς όφελος και των δύο πλευρών. Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, επίσης, τη διαγραφή των χρεών τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό βάρος και να υπάρχει μία ρεαλιστική εικόνα για το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο.

    Τέλος, κατηγορηματικός εμφανίζεται ως προς το θέμα της διαφθοράς και της πάταξης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, απομακρύνει τα ταμεία από τις εφορίες και προχωρά σε άνοιγμα των λογαριασμών όλων των διευθυντών, οι οποίοι κατέχουν νευραλγικές θέσεις του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, πολλή δουλειά θα έχει και η Διεύθυνση Εσωτερικών ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 207 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Ενιαίος φόρος για όλα τα ακίνητα από το 2014
    Στην επιβολή ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα από το 2014, συμπεριλαμβανομένων των αγροτεμαχίων, συμφώνησαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». Ο φόρος, όπως όλα δείχνουν, θα έχει -ατομικό- αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και οι συντελεστές θα ξεκινούν από 0,1% και θα κλιμακώνονται ώς το 1,5%.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η διακομματική Επιτροπή, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών εντός σχεδίου ακινήτων ανέρχεται σε 5.569.336, εκ των οποίων αφορολόγητοι θα παραμείνουν 2.769.177 πολίτες, που εμφανίζονται στην Εφορία να έχουν ατομική ακίνητη περιουσία, μικρότερη των 50.000 ευρώ.

    Με τον ενιαίο φόρο θα επιβαρυνθούν 2.800.159 ιδιοκτήτες εντός σχεδίου ακινήτων, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φορολογουμένων που θα επιβαρυνθούν με φόρο επί των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που διαθέτουν.

    Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη, ότι ακίνητα αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ διαθέτουν 1.356.081 πολίτες, ενώ ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω του 1.000. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 245 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Τα λαχανικά «τρώνε» το εισόδημα των αλβανικών νοικοκυριών
    Λαχανικά και άλλα αγαθά απαραίτητα για την παρασκευή του καθημερινού φαγητού… «τρώνε» το εισόδημα των αλβανικών νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την στατιστική υπηρεσία της βαλκανικής αυτής χώρας (INSTAT).

    Τον Ιανουάριο του 2013, τα περισσότερα νοικοκυριά ξόδεψαν το σύνολο σχεδόν του μηνιαίου εισοδήματος για την κάλυψη πάγιων αναγκών (ύδρευση, ενοίκιο και ηλεκτρικό ρεύμα) και για την αγορά τροφίμων.

    Όμως, με την τιμή της ντομάτας και της πατάτας να «εκτοξεύεται» κατά 46,5% και 16,5% αντίστοιχα, σε διάστημα μόλις ενός μήνα (Δεκέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013), η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

    Στα ύψη βρέθηκαν και οι τιμές των πιπεριών (+26,5%) και του σπανακιού (+22,4%), ενώ, αντίθετα, οι τιμές των φρούτων ήταν μειωμένες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012.
    Category: Οικονομία | Views: 206 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-11 | Comments (0)

    Η απάντηση του ΔΝΤ για το λάθος
    Την απάντηση του ΔΝΤ όσον αφορά τη συζήτηση για το λανθασμένο πολλαπλασιαστή δίνει ο ίδιος ο επικεφαλής οικονομολόγος Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος είχε ανοίξει το σχετικό θέμα.

    Μεταξύ άλλων, με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα απέδωσε κάτω από τις προβλέψεις, με την παραγωγή να μειώνεται δραστικά, την ανεργία να αυξάνεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και τον πληθωρισμό να μην υποχωρεί όσο αναμενόταν.

    Σπεύδει να προσθέσει όμως ότι «το να συνδέει κανείς αυτό με το σχεδιασμό του προγράμματος συνιστά ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές».

    O κ. Μπλανσάρ επιμένει ότι με δεδομένη τη θέση χρέους της Ελλάδας και τις υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχιστεί η συνετή δημοσιονομική συρρίκνωση, όπως έχει σχεδιαστεί, όπου η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

    «Για να διασφαλιστεί ότι η συρρίκνωση είναι κοινωνικά δίκαιη και έχει ευρεία πολιτική υποστήριξη, είναι αναγκαίο να πληρώνουν οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 237 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Βροχή» από ραβασάκια για χρέη στο Δημόσιο
    Βροχή από ραβασάκια για ληξιπρόθεσμα χρέη, συλλήψεις με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και στοχευμένους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εδώ και τώρα, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δώσει το φιλί της ζωής στα δημόσια έσοδα, τα οποία εμφάνισαν ουσιαστικές αρρυθμίες με το καλημέρα του νέου έτους.

    Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των εσόδων τον Ιανουάριο σήμαναν συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς έδειξαν υστέρηση εσόδων 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο, με πτώση 7%, η οποία επιμέρους στο πεδίο του ΦΠΑ διευρύνεται σε παραπάνω από 15%.

    Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Μαυραγάνης και Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι γνωρίζουν ότι αν παγιωθεί η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό σύντομα θα έρθει η τρόικα και θα ζητήσει νέα μέτρα, έχουν καταστρώσει ήδη σχέδιο επτά σημείων για την αναστήλωση των εσόδων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο που μπαίνει σε άμεση εφαρμογή προβλέπει:

    1. Ραβασάκια
    Οσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουν τον ταχυδρόμο. Με ηλεκτρονικές επιστ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 233 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Η Σύνοδος έληξε με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα»«Η Σύνοδος Κορυφής, με κύριο αντικείμενο τον προϋπολογισμό της Ε.Ε, έληξε με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, αλλά αρνητικό για την πορεία της Ένωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα της Συνόδου και συμπληρώνει: «Για τη χώρα μας εξασφαλίστηκαν σημαντικοί πόροι 4 δισ. επιπλέον από το αναμενόμενο πλαφόν των 14 δισ, που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση και την αναζωογόνηση της οικονομίας.

    Ο συνολικός, όμως, προϋπολογισμός κινείται πολύ κάτω από τις ανάγκες της Ένωσης για την υπέρβαση της κρίσης, για πρώτη φορά είναι ελλειμματικός και δικαιολογημένα προκαλεί τις ισχυρές ενστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη, και μαζί τους η ΔΗΜΑΡ, αγωνίζονται για αλλαγή των συντηρητικών συσχετισμών και την προώθηση μιας Ευρώπης αλληλέγγυας, κοινωνικής, δημοκρατικής και πολιτικά ενοποιημένης».
    Category: Οικονομία | Views: 226 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Ποιος κέρδισε στις Βρυξέλλες;
    Mετά από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό ύψους 908 δισ. ευρώ για την επταετία 2014-2020.

    Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εκτεταμένων περικοπών και λιτότητας στην ιστορία της ΕΕ.

    Το γεγονός αυτό προσέδωσε διαστάσεις δράματος στην μάχη των «27» για τη διασφάλιση των εθνικών τους συμφερόντων. Η μάχη είχε πολλούς νικητές, ανάλογα την γωνία θεώρησης του αποτελέσματος.

    Σε αυτούς αναμφίβολα ανήκουν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Κι αυτό γιατί κατάφεραν να επιβάλουν έναν προϋπολογισμό λιτότητας.

    Αυτή ήταν εξαρχής η επιδίωξή τους. Ο Κάμερον το πέτυχε με τις γνωστές απειλές στο προοίμιο της συνόδου. Στο τέλος πανηγύρισε ως προσωπική νίκη τις περικοπές.

    Η Άγκελα Μέρκελ πέτυχε το στόχο της κρατώντας χαμηλούς τόνους και διαδραματίζοντας το ρόλο της μετριοπαθούς διαμεσολαβήτριας: «Η συμφωνία είναι καλή και σημαντική γιατί μας δίνει ευχέρεια κινήσεων στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια.

    Μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε σημαντικά προγράμματα, τα οποία είναι αποφασιστικής σημασίας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της απασχόλησ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 206 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Παρά την τσιγκουνιά των εταίρων πήραμε κάτι παραπάνω
    Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, αφού το ποσό μαζί με το πακέτο για αγροτική ανάπτυξη φθάνει τα 16,3 δις. Από τον κοινοτικό προϋπολογισμό στην Αθήνα θα φθάσουν για την επταετία 2014-2020 περί τα 14,5 δισ., τμήμα των οποίων θα πάει στην ανεργία των νέων από το ειδικό ταμείο που δημιουργήθηκε.

    Επιπλέον 1,8 δις θα ενισχύσει τον αγροτικό τομέα και τα κονδύλια φθάνουν για τον πρωτογενή τομέα στα 3,9δις συνολικά. Είναι εξαιρετικά πιθανόν μετά το 2016 ότι θα αυξηθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ Σαμαρά κατά 2 δις τα κονδύλια λόγω αναθεώρησης των στατιστικών στοιχείων ορισμένων χωρών.

    Ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει στην Αθήνα με περισσότερους πόρους απ όσους έπρεπε να πάρει η χώρα μετά την περικοπή του κοινοτικού προϋπολογισμού και μπορεί να ισχυριστεί ότι θα δοθεί προοπτική ελπίδας και ανάπτυξης.
    «Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν όλοι ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην προσπάθεια να έλθουν κονδύλια και επενδύσεις προκειμένου η χώρα να βγει το συντομότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της ύφεσης», είπε κορυφαίος υπουργός που συνόδευε τον πρωθυπουργό.

    Ως εξαιρετικά σημαντικό αξιολογούν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 223 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Χρειάζεται και νέο «κούρεμα» του χρέουςΜία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών προτείνει μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Ο κ. Σημίτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απευθυνόμενος και «εντός» αλλά και στην Ευρώπη. Δεν αποφεύγει να προβλέψει ότι «η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα κινδυνεύει αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση».

    Εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει απογοήτευση σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για την οικονομική κατάσταση, καθώς επικρατεί η αίσθηση ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και περιγράφει αναλυτικά το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται τελευταία στην Ελλάδα.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, όπως αναφέρει το 'Έθνος', ο κ. Σημίτης τονίζει ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν χωρίς να δίνουν σημασία σε δηλώσεις που πυροδοτούν την ένταση.

    Υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν αντέδρασε έγκαιρα στην κρίση και ότι παρέμεινε απλός θεατής των εξελίξεων.

     Επιρρίπτει τέλος ευθύνες και στην κυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας ότι «Η τότε κυβέρνηση ακ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 243 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 ... 6 7 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 10
    Φίλοι-Επισκέπτες: 10
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz